LomarengasLomarengas

Turun joulu 2020 – Nauti joulun rauhallisuudesta Turussa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Joulu Turussa, yhdessä Suomen vanhimmista kaupungeista sujuu varmasti aivan yhtä jouluisissa tunnelmissa kuin joulu kotonakin. Turun joulu tarjoaa tapahtumia, jotka sopivat koko perheelle ja tekemistä riittää aina joulun pyhäpäiviin asti.

Turku on jouluisin koristettu mitä kauneimmin jouluvaloin ja joulukuusin, joten joulufiilis on taattu.

Turun joulu 2020 tarjoaa kaikkea tätä

Turku on yksi Suomen historiallisimmista kaupungeista, joten myös Turun joulu hehkuu historian havinaa. Turku tarjoaa monia jouluisia tapahtumia aina marraskuun lopusta joulun pyhiin.

Turussa pääsee myös jouluaattona katsomaan joka vuosi televisiossa näytettävää joulurauhan julistusta paikanpäältä!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kahdeksan syytä viettää joulu Turussa:

  • Upeasti valaistu ja koristeltu kaupunki
  • Jylhä Turun tuomiokirkko ja sen edessä oleva Suurtori joulukuusineen
  • Tunnelmalliset Turun joulumarkkinat joka viikonloppu joulukuussa
  • Kattavasti joulutapahtumia myös lapsiperheille
  • Museoiden mielenkiintoiset joulutapahtumat
  • Tunnelmallinen Aurajoki
  • Kulinaristinkin mieleen hyvä ravintolatarjonta
  • Perinteikäs joulurauhan julistus Brinkkalan talosta

Turun tuomiokirkko jouluna

Suomen ainoa keskiaikainen basilika, Turun tuomiokirkko tarjoaa joulun tunnelmaa aina ensimmäisestä adventista alkaen, jolloin hoosianna kajahtaa ensimmäisen kerran kirkon uruista. Myös Turun tuomiokirkon ulkopuolella on joulun tunnelmaa, sillä pihaa koristaa vuosittain korkea upeasti valaistu joulukuusi ja joka vuosi keskustelua herättää se kuka kuusen Suurtorille lahjoittaa.

Tapahtumia Turun tuomiokirkolla on vuonna 2020 vähemmän ja esimerkiksi adventtimessut ja perinteiset joulukirkot on suositeltu katsottavan virtuaalisesti.

Turun tuomiokirkon edustalla olevalla Turun vanhalla suurtorilla järjestetään kuitenkin joulumarkkinat neljänä adventtiviikonloppuna kello 11-17. Paikalla voi tehdä vielä viimeisiä jouluostoksia, kuunnella joulukonserttia tai tavata joulupukki, joten markkinoilla on tekemistä koko perheelle! Turun joulutapahtumista Vanhan Suurtorin markkinat on kaikista ikonisin! Katso täältä kaikki Turun joulumarkkinat.

Turun kirkot tarjoavat jokainen joulun alla jotain tapahtumaa, joten tutustu myös niiden tarjoamiin konsertteihin.

Artikkeli jatkuu alla
HintaopasHintaopas
Artikkeli jatkuu...

Turun linnan joulu

Turun linna jouluna

Turun linna tarjoaa monia jouluisia tapahtumia marraskuun lopusta joulukuuhun. Petruksen piparkakkukurssi järjestetään vuosittain Turun linnassa, tänä vuonna 29.11.2020. Kurssilla tutustutaan keskiajalta peräisin olevaan tyyliin leipoa piparkakkuja puumuotein. Huomioi se, että kurssille täytyy ilmoittautua etukäteen.

Mikäli askartelu kiinnostaa, niin Turun linnassa järjestetään myös viime vuosien jouluista tutun trendikkään himmelin valmistamista. Himmelikurssilla opetellaan himmelin tekoa ja kurssilla voi valmistaa omaa kotiin pienen perinteisen tai modernin himmelin.

Myös lapsille turun linna tarjoaa jouluista puuhaa. 5. – 20.12.2020 lauantaisin ja sunnuntaisin järjestettävissä tonttu-ukon kierroksissa, joissa esitellään linnan asukkaiden tarinoita jopa yli 700 vuoden ajalta.

Täältä voit lukea, mitä kaikkea ohjelmaa Turun museoista jouluna löytyy: https://www.turku.fi/uutinen/2020-11-04_joulunaika-museoissa

Lasten joulu Turussa

Turun linnan joulutapahtumien lisäksi Turussa on lapsille paljon muutakin mukavaa puuhaa joulun alla. Esimerkiksi Luostarinmäellä olevassa käsityöläismuseossa, sekä Kuralan kylämäellä on lapsille paljon mielenkiintoista katsottavaa.

Luostarinmäellä järjestetään 12.-13.12.2020 muun muassa Joulu tulee, juosta pitää -lasten tapahtuma, joka tarjoaa entisajan jouluperinteitä ja tekemistä koko perheelle. Tapahtuman ohjatuille kierroksille on rajattu määrä, joten muista ilmoittautua ajoissa.

Kuralan kylämäellä järjestetään kauniita joulutapahtumia, kuten isoäidinaikainen joulutapahtuma 8. – 13.12.2020, jossa maalaiskylä valmistautuu 1950-luvun jouluun – ihmeteltävää riittää koko perheelle. Lisäksi joulun alla on monia kokeiluverstaan työpajoja, joissa askarrellaan jouluisia koristeita, kuten tunnelmakynttilöitä, joulukransseja. Huomioi se, että tapahtumiin on ilmoittauduttava etukäteen.

Artikkeli jatkuu alla
Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Jouluaatto Turussa

Jouluaatto Turussa

Koko Turun joulun ja varsinkin jouluaaton merkittävin tapahtuma Turussa on joulurauhan julistus. 1300-luvulta asti jatkunutta perinnettä seuraa vuosittain tuhansia suomalaisia televisioruudun kautta, mutta vuosittain tapahtuma kerää myös paljon ihmisiä paikan päälle seuraamaan tapahtumaa.

Jouluna vuonna 2020 joulurauhan julistusta ei kuitenkaan voi paikan päältä seurata vaan julistus välitetään kaikkiin koteihin television kautta.

Joulupäivä Turussa

Joulupäivänä Turku hiljentyy nauttimaan joulun rauhasta, mutta tekemistä jouluisessa Turussa on silti. Voitte käydä hakemassa joulun rauhaa myös joulupäivän messuista jossakin Turun kauniista kirkoista ja kävellä sadunomaisen kaunista jokirantaa pitkin. Kannattaa ylittää Aurajoki Teatterisillan kohdalta, joka on vuosittain koristettu mitä hulppeammilla joulukoristeilla ja valoilla. Joulu Turussa tarjoaa mitä kauneimpia maisemia eri puolilla kaupunkia!

Turun ravintolat jouluna

Joulupöydät Turussa katetaan moneen huippulaatuiseen ravintolaan, jotka kaikki tarjoavat perinteistä jouluruokaa omalla tvistillä. Muista varata pöytä ajoissa, jotta varmasti pääsette haluamaanne ravintolaan herkuista notkuvan joulupöydän ääreen.

Jouluaaton illallinen Turussa löytyy monesta mahtavasta ravintolasta, kuten Ravintola Pinellasta upealla paikalla aivan Aurajoen, sekä Turun tuomiokirkon kupeesta, sekä Turun seurahuoneesta. Turussa joulupäivän illallinen kaikkine perinteisten jouluherkkuineen katetaan myös useampaankin ravintolaan. Kannattaa ehdottomasti tutustua Gunnarin, Trattoria wiklundin, sekä Bistro Ellin menyihin.

Tutustu tästä Turun ravintoloihin.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Turun hotellit jouluna

Mukavaa ja helppoa joulupyhien viettoa Turussa tarjoaa moni hotelli, kuten Scandic Julia, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone ja Turun oma erikoisuus Hotel Kakola. Kakolanmäellä sijaitseva Hotel Kakola sijoittuu vanhan vankilan tiloihin, jotka ovat remontoitu ensiluokkaisiksi.

Kakolanmäelle on muodostunut tiivis porukka trendikkäitä yrityksiä, kuten leipomo, kahvipaahtimo, panimo ja kahvila, jotka kaikki on vierailun arvoisia.

Vietä ikimuistoinen joulu hotellissa Turussa!

Joulu Turussa 2020

Joulu Turussa vuonna 2020 on valitettavasti hiukan erilainen. Perinteistä joulurauhan julistustakaan ei pääse tänä vuonna seuraamaan paikanpäältä Brinkkalan talon edestä, vaan julistusta on linjattu katsottavan vain televisiosta.

Silti Turun joulu tarjoaa tänäkin vuonna monia muita kivoja juttuja. Kannattaa myös harkita vierailua joulun alla Turun nähtävyyksillä.

LomarengasLomarengas

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll