LomarengasLomarengas

Pohjois-Savo

Asukasluvultaan Suomen kuudenneksi suurin kunta on Pohjois-Savo. Savolainen maakunta on myös kuudenneksi suurin pinta-alaltaan ja maakunta tunnetaan komeista vesistöistään. Niihin kuuluvat muun muassa Pohjois-Savon suurin järvi, Kallavesi. Pohjois-Savo koostuu 18 kunnasta, joista viisi on kaupunkeja. Vuoden 2021 alussa Pohjois-Savo sai joukkonsa uuden kunnan Joroisen liittyessä maakuntaan.

Pohjois-Savon maakuntakeskus löytyy Kuopiosta, jonka lisäksi tunnettuja kaupunkeja ovat Varkaus ja Suonenjoki. Maakunnan nimikkokasvi on kotipihlaja ja Pohjois-Savosta löytyy kaunista ja monipuolista luontomaisemaa. Suuret vesialueet halkovat maakuntaa ja ne ovat muokanneet alueen teollisuutta vuosien saatossa. Suurten jokien ja järvien lisäksi Pohjois-Savosta löytyy jylhää harjumaisemaa ympäri maakunnan. Pohjois-Savon alueelta löytyy muun muassa Etelä-Konneveden kansallispuisto, joka on hyvä kattaus alueen monipuolisesta luonnosta. Vaaramaisemissa on mahdollista nähdä myös maakunnan nimikkoeläin, hirvi.

Savossa on ollut kiinteää asutusta jo rautakaudelta asti. Maakunnan elinkeinotoiminta on monipuolista ja esimerkiksi Varkaus on tunnettu energiateknologian ja puunjalostuksen osalta. Metsätalous sekä elintarviketuotanto ovatkin olleet tärkeässä roolissa Pohjois-Savon historiassa sekä alueen kehityksessä.  Pohjois-Savon alueen luetuimpia sanomalehti on Savon Sanomat, joka perustettiin jo vuonna 1907.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Festivaaleja, jylhiä maisemia sekä mielenkiintoisia museoita

Pohjois-Savo on erinomaista aluetta matkailuun ja monet matkat suuntaavatkin juuri Kuopioon ja lähiympäristöön. Kuopiossa voi ihastella maisemia Puijon tornista ja vierailla muun muassa mielenkiintoisissa museoissa. Torilta kannattaa tietysti ostaa kokeiluun myös suosittua savolaista herkkua, kalakukkoa. Torilla kannattaa ehdottomasti nauttia myös tuoreita, paistettuja muikkuja – onhan muikku Pohjois-Savon nimikkokala! Kuopiossa järjestetään lisäksi kesäisin suositut viinijuhlat. Muita Pohjois-Savon tunnettuja tapahtumia ovat muun muassa Suonenjoen Mansikkakarnevaalit sekä Pielaveden muikkufestivaalit.

Lisäksi maakunnassa onnistuu monipuolinen retkeily ja liikkuminen. Alueen kansallispuistot tarjoavat loistavat puitteet retkeilyyn ja patikointiin. Talvisin erinomainen paikka vierailuun on tietenkin Tahko. Laskettelukeskuksessa pääsee lumille monipuolisesti kokoperheen voimin. Rennompaa menoa voi sitten kokea esimerkiksi Rauhanlahden kylpylässä.

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll