LomarengasLomarengas

Kainuu

Kainuu on Pohjois-Suomessa oleva maakunta, joka on tunnettu erittäin kauniista luonnosta. Vaarojen ja järvien komistama luonto on laajalta alueelta täysin asuttamatonta, ja 80% koko Kainuusta onkin metsää. Kainuuseen kuuluu kahdeksan kuntaa, joista kaksi ovat kaupunkeja. Kunnat ovat Hyrynsalmi, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi sekä Kajaanin- ja Kuhmon kaupungit. Kainuuseen on helppo tulla pidemmänkin matkan päästä, sillä junayhteydet alueelle ovat hyvät ja lisäksi Kajaanin kaupungissa on lentokenttä.

Vaarojen täyttämän Kainuun korkein kohta on Hyrynsalmen Iso Tuomivaara kohotessaan 387m korkeuteen. Lisäksi Kainuusta löytyy monia erittäin vanhoja metsiä, joiden hiljaisuudessa unohtuu kiire ja stressi samantien. Luontopolkuja Kainuun alueella onkin satoja. Myös Suomussalmella olevan Hossan kansallispuiston polut kannattaa muistaa, sillä puistossa on riippusilta, jolta avautuvat upeat maisemat maan halkeamaan syntyneeseen kanjoniin. Kainuun Sotkamossa sijaitsee myös monien tuntema Vuokatti, jossa pääsee urheilemaan monilla kymmenillä eri tavoilla ympäri vuoden. Vaeltaminen Vuokatissa on upea kokemus.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Museoon, teatteriin vai juminkekoon?

Kainuussa on patikoinnin ja muun luonnossa retkeilyn lisäksi muutakin nähtävää. Kajaanin keskustasta löytyy teatteri, taidemuseo, Kainuun museo ja muun muassa escape-room. Ei kannata myöskään unohtaa muita Kainuun kuntia, kuten Kuhmoa, josta löytyy Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin informaatiokeskus Juminkeko. Lämpimänä päivänä kannattaa Kuhmon vierailuun pakata mukaan rantavaatteet ja poiketa Ruukin rantaan uimaan Kuhmon keskustassa. Vuokatin keskustan tuntumasta, urheilukeskuksen palveluiden läheisyydestä löytyy myös kylpylä Katinkulta, jossa voi hyvällä omalla tunnolla nauttia lomasta rentoutuen.

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll