Kartanomajoitusta Suomessa – Koe upeat kartanohotellit Suomessa

Suomessakin pääsee nauttimaan kartanoiden tunnelmasta. Entisten kartanoiden tiloissa toimii nykyään erinomaisia hotelleja sekä ravintoloita, joten voit lähteä yöpymään ja herkuttelemaan historiallisiin tiloihin ympäri Suomen. Missä parasta kartanomajoitusta Suomessa on sitten saatavilla?

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Parhaat kartanohotellit Suomessa

Tässä katsaus parhaisiin kartanohotelleihin Suomessa:

1. Haikon kartano

Haikon Kartano kylpyla

Haikon kartano on yksi maamme tunnetuista, joka tarjoaa erinomaista kartanomajoitusta Porvoossa.

Haikossa pääsee nauttimaan niin erinomaisesta miljööstä, että myös laadukkaista kylpylän palveluista. Kartanon sisustus on ylellinen ja mukailee kartanon historiaa.

Haikon kartanossa on aikojen saatossa vieraillut paljon kuuluisuuksia. Esimerkiksi taidemaalari Albert Edelfelt on viettänyt aikaa kartanossa.

Noin 850m päässä kartanosta löytyykin erinomainen Edelfeltin Ateljeemuseo, johon kannattaa piipahtaa vierailun yhteydessä.

Voit yöpyä niin perinteisissä kartanon huoneissa, että uudemman kylpylähotellin tiloissa. Klassiset kartanon huoneet ovat todella tunnelmalliset ja niissä tuntee historian havinan. Voit kuitenkin lisäksi nauttia niiden hyvästä varustelusta, sillä huoneista löytyy niin taulu-TV, että ilmainen langaton nettiyhteys.

Haikon kartano kuuluu myös Suomen parhaimpiin kylpylöihin.

2. Mustion linna

Mustion linna majoitus

Kartanomajoitusta Suomessa voi lähteä etsimään myös ihastuttavasta Mustion linnasta, eli Svartå Manorista, josta ei perinteitä ja historiaa puutu.

Vierailulla on käynyt niin kaksi Venäjän tsaaria, että jopa Ruotsin kuningas. Myöskin Mustion linnan kummitus lisää jännitystä vierailuun.

Kauniissa kartanohotellissa on upeiden huoneiden lisäksi mahdollista nauttia muun muassa:

  • Saunatiloista
  • Ravintolan herkuista
  • Baarin palveluista
  • Mustion linnan museosta

Hotelli sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä niin Karjaasta, että Fiskarsin kylästä. Lisäksi lähiympäristössä on runsaasti mielenkiintoista nähtävää, joten Mustion linna on erinomainen kohde lyhyeen ja rentouttavaan lomaan.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

3. Kartanohotelli Karolineburg

Kartanohotelli Karolineburg

Kainuusta löytyy kaunis Kartanohotelli Karolineburg. Tässäkin kartanossa on mahdollista yöpyä niin tunnelmallisissa entisajan tyyliin sisustetuissa kartanohuoneissa, että hieman moderneimmissa huoneissa.

Voit yöpyä myös saunallisessa kartanosviitissä, kun kaipaat omaa rauhaa ja ylellisyyttä lomaasi.

Lemmikit majoittuvat Karolineburgissa veloituksetta.

Kartanohotellista löytyy nykyään myös pieni asiakaskeittiö. Se palvelee erinomaisesti varsinkin silloin, kun haluat yöpyä kartanossa pidempään. Karolineburgin sisarrakennuksessa, lyhyen kävelymatkan päässä toimii myös viihtyisä ravintola, jossa nauttia aamiaista.

4. Westerby Gård

Westerby Gård kartanohotelli

Todella rauhallista kartanomajoitusta Suomessa löytää Inkoossa sijaitsevasta Westerby Gårdista. Kartanon syrjäinen sijainti sekä rauhallinen miljöö takaavat, että mieli ja keho lepää ihan toden teolla.

Kartanon tiloihin kuuluu entinen vanha päärakennus sekä uudempi, 1800-luvulta peräisin oleva päärakennus.

Hotellitoimintaa kartanossa on ollut vuodesta 2008 saakka. Ihanan persoonallisesti sisustetut huoneet luovat maalaisromanttista tunnelmaa. Hotellin muihin palveluihin kuuluvat muun muassa viihtyisät saunapalvelut sekä mahdollisuudet lähteä metsästämään ja luontoon liikkumaan ohjatusti!

5. Hirvihaaran kartano

Kartanomajoitus Hirvihaaran kartano

Mäntsälästä löytyvä Hirvihaaran kartano on todella laadukas kartanohotelli. Kartanosta löytyy niin tunnelmalliset rakennukset, että kaunis puutarha.

Kartanomaista tunnelmaa voikin nauttia erityisesti kesäisin, jolloin voit tehdä kävelyretkiä puistossa. Upea ravintola kartanon yhteydessä tarjoaa lisäksi mahdollisuuden herkutella kartanon oman puutarhan antimilla.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

6. Tertin kartano

Tertin kartano kartanohotelli

Vaikka löydätkin monet kartanohotellit Etelä-Suomesta, löytyy muualtakin Suomesta hyviä kartano kohteita. Kaunista kartanomajoitusta on saatavilla esimerkiksi Mikkelissä sijaitsevassa Tertin kartanossa.

Pienestä kartanohotellista löytyy kuusi majoitushuonetta, joista löytyy riittävästi entisaikojen tunnelmaa, moderneja mukavuuksia unohtamatta. Tertin kartano on myös lemmikkiystävällinen kartanohotelli.

Kartanon tiloissa riittää runsaasti palveluita takaamaan onnistunut loma.

Palveluihin kuuluvat muun muassa:

  • Kartanoravintola, joka tarjoilee erinomaista illallista
  • Kahvila ja herkkupuoti, jossa nauttia lounasta ja kahvilaherkkuja
  • Tertin Kartanon puoti, josta voi ostaa ruoka- ja sisustustuotteita

7. Hämeenkylän kartano

Hämeenkylän kartano kartanomajoitus

1500-luvulta peräisin oleva Hämeenkylän kartano tarjoaa mahdollisuuden nauttia kauniista ja moderneista huoneista sekä kartanon ravintolan herkuista. Erilaisia huoneita on saatavilla runsaasti kartanon eri rakennuksissa. Kaikki huoneet sisältävät langattoman nettiyhteyden sekä taulutelevision. Lisäksi kartanossa voi yöpyä lemmikin kanssa.

Vantaalla sijaitseva kartano on todella lähellä pääkaupunkiseudun nähtävyyksiä ja palveluita, joten hotelli soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kaupunkilomakohteeksi.

Hämeenkylän kartanossa on myös uima-allas ja sauna, joten pääset lisäksi pulikoimaan lomallasi.

Kartanohotellit Suomessa tarjoavat laatua ja rentoutusta

Kartanomajoitusta Suomessa löytyy siis monipuolisesti. Kaikkia kartanohotelleja yhdistää niiden erinomaiset ja laadukkaat palvelut sekä idylliset miljööt.

Suomen kartanot sopivat erinomaisesti matkakohteeksi silloin, kun kaipaat rauhaa ja rentoutumista sekä hiukkasen ihanaa ylellisyyttä!

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Kartanomajoitusta Suomessa kartalla

Usein kysyttyä

Onko Keski-Suomessa kartanomajoitus paikkoja?

Keski-Suomesta löytyy rentoutumista tarjoavia kartanomajoituskohteita, kuten Kainuun ylellinen kartanohotelli Karolineburg ja Mikkelistä löytyvä lemmikkiystävällinen Tertin kartano.

Missäpäin Suomea Hirvihaaran kartano on?

Hirvihaaran kartano sijaitsee Mäntsälässä, hiukan alle tunnin matkan päässä pääkaupunki Helsingistä.

Paras kartanomajoituskohde Etelä-Suomessa?

Etelä-Suomen tunnetuin kartano on ensiluokkaista majoitusta, viimeistellyssä miljöössä tarjoava Haikon kartano. Myös kylpyläpalveluistaan tunnettu Haikon Kartano sijaitsee Porvoossa, noin 45min matkan päässä Helsingistä.

Missä Mustion linna sijaitsee?

Mustion linna eli Svartå Slott sijaitsee Mustiossa, Lohjan lähistöllä. Tähän kauniiseen kartanomajoituskohteeseen on matkaa Helsingistä vain tunnin verran ja Turusta noin puolitoista tuntia.

Mikä on lähinnä pääkaupunkiseutua sijaitseva kartanomajoituskohde?

Mikäli haluat lyhyen maaseututunnelmaa sisältävän matkan, niin kannattaa suunnata kohti Hämeenkylän kartanoa niinkin lähelle kuin Vantaalle.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll