Suomen linnat

Suomen linnat ovat kiehtova katsaus maamme historiaan. Linnoja sekä erilaisia linnoituksia löytyy ympäri Suomen. Kun siis haluat tutustua Suomen linnojen historiaan, kannattaa suunnata lomailemaan lähelle loistavia linnoituksia.

Tunnetuimpiin ja suosituimpiin linnoihin lukeutuu tietenkin aivan Helsingin edustalta löytyvä Suomenlinna. Suuressa linnasaaressa riittääkin katseltavaa vaikka koko päiväksi erilaisten näyttelyiden ja rakennusten muodossa.

Suomen linnat voivat viedä myös vierailulle Turkuun, Hämeenlinnaan tai Savonlinnaan. Näistä Turun linna on Suomen vanhin, jonka linnan juuret juontavat peräti 1200-luvun loppuun asti. Vanhimmat linnat nousivatkin ympäri Suomea juuri 1200- ja 1300-luvun vaihteessa, usein ruotsalaisten lääninherrojen toimesta. 

Ihan kaikista Suomen linnoista ei nykyään ole jäljellä yhtä hyvin säilyneitä rakenteita kuin esimerkiksi yllä mainituista linnoista. Linnojen raunioihin on silti mahdollista tutustua muun muassa Kuusiston linnanraunioilla Kaarinassa Kuusiston saarella. Myös Raaseporin rauniolinna ja Kajaanin rauniolinna ovat erinomaisia vierailukohteita. 

Suurin osa Suomen linnoista löytyy rannikolta ja Etelä-Suomesta. Saariston alueelta löytyy muun muassa Kotkan linnoitukset sekä Svartholman linnoitus. Kajaanin linna on puolestaan Suomen ja koko maailman pohjoisin kivilinna. 

Nämä ovat Suomen linnat sekä linnoitukset aakkosjärjestyksessä:

 1. Haminan linnoitus
 2. Hämeen linna
 3. Kajaanin rauniolinna
 4. Kastelholman linna
 5. Kotkan linnoitukset
 6. Kuusiston linnanraunio
 7. Lappeenrannan linnoitus
 8. Olavinlinna
 9. Raaseporin rauniolinna
 10. Suomenlinna
 11. Svartholma
 12. Turun linna

Haminanlinnoitus Hämeenlinna Kajaaninrauniolinna Kastelholmanlinna Kotkanlinnoitukset Kuusistonlinnanraunio Lappeenrannanlinnoitus Olavinlinna Raaseporinrauniolinna Suomenlinna Svartholma Turunlinna

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Suomen linnat ovat tapahtumia täynnä

Suomen linnat tarjoavat vierailijoille runsaasti mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää. Raunioiden ja arkkitehtuurillisesti hienojen linnarakennusten lisäksi pääset tutustumaan erilaisiin näyttelyihin. Linnojen museot ja näyttelytilat kertovat yleensä monipuolisesti linnojen historiasta ja käyttötarkoituksesta. Linnoja kun on hyödynnetty niin maanpuolustuksessa, että myös vankilatoiminnassa.

Lisäksi suurimpien linnojen yhteydessä toimii usein erilaisia kahvila- ja ravintolapalveluita, unohtamatta erilaisia esityksiä. Monet linnat ovat toimipaikkana viehättäville konserteille sekä näytelmille. Myöskin joulun aikaan Suomen linnat viihdyttävät esimerkiksi erilaisten joulumyyjäisten ja tapahtumien osalta.

Suomen linnat kertovat mielenkiintoista tarinaa maamme menneisyydestä. Suuntaa siis linnoihin ympäri Suomen, kun kaipaat tuulahdusta vanhan ajan linnakulttuurista!

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll