Turku lasten kanssa – tekemistä ja nähtävää

Turku on yksi Suomen suosituimpia matkailukohteita, eikä syyttä. Kyseessä on erinomainen kaupunkikohde, joka tarjoaa monipuolisesti tekemistä ihan kaiken ikäisille. Turku lasten kanssa on täynnä mielenkiintoista tekemistä ja hauskoja tapahtumia.

Katso tästä vinkit siihen mitä kaikkea Turku lapsille tuokaan tullessaan!

Artikkeli jatkuu...

Mitä tekemistä Turku lasten kanssa tarjoaa?

Mitä tekemistä Turku lapsille sitten tarjoaa? Vaihtoehtoja on varsin runsaasti ja mielessä kannattaa pitää ainakin nämä viisi hauskaa ideaa lasten kanssa:

1. Vieraile Turun linnassa

Turun linna Aurajoelta

Turun linna lasten kanssa on taatusti yksi loman kohokohdista. Linnassa seikkailu on mielenkiintoista tekemistä Turussa lapsille ja mikä parasta, niin Turun linnassa sattuu ja tapahtuu läpi vuoden.

Turun linnan Pikkuritarikierros on esimerkiksi erinomainen tapa tutustua tähän nähtävyyteen, joka tempaa mukaansa monen ikäiset pikkuritarit. Monesti linnassa on myös erilaisia kummituskierroksia syksyllä, ja jos olet Turussa lasten kanssa talvella, niin pääsette siellä tunnelmallisiin tonttutunnelmiin.

2. Seikkaile Seikkailupuistossa

Seikkailupuisto, Turku

Kuva: Turun kaupunki

Kupittaanpuiston laidalta löytyy mielenkiintoinen ja vauhdikas Seikkailupuisto. Puisto on avoinna ympäri vuoden, joten tarjoaa tekemistä Turussa lapsille talvellakin.

Erilaista puuhaa puistossa riittää, sillä siellä pääsee purkamaan energiaa niin liikunnallisesti, että taidetta tehden. Erilaisia työpajoja järjestetään ympäri vuoden ja ne soveltuvat monenikäisille.

Myös Kupittaanpuiston leikkipuisto on kiva paikka temmeltää hyvällä säällä. Puistosta löytyy aidattu leikkipuisto sekä viihtyisä lintupuisto, jonka vieressä on polkuautoille tehty oma kaupunki.

Jos aikeissa on kokea Turun uusivuosi, niin Kupittaanpuistossa järjestetään alkuillasta lasten uusivuosi.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

3. Ui kylpylässä

Holiday Club Caribia, Turku

Turun kylpylät viihdyttävät lasten kanssa matkatessa. Turun alueelta löytyy kaksi hyvää kylpylää: Holiday Club Caribia sekä Ruissalon kylpylä. Molemmat sopivat hyvin lapsiperheille, joskin Caribian kylpyläosasto voi viihdyttää lapsia hieman enemmän erilaisten virtausten ja vesiliukumäkien muodossa.

Caribian yhteydessä on myös SuperPark, josta löytyy runsaasti tekemistä erilaisten pelien ja trampoliinien osalta.

4. Lähde vesille

Piknik vene Turku Låna

Turun loma lasten kanssa vie tietenkin vesille, sillä saaristomaisemaa on ihana katsella myös mereltä käsin. Turun saaristoon voi tutustua monin eri tavoin.

Suosittu vaihtoehto kesään on vuokrata Låna båt, eli sähkövene, muutamaksi tunniksi. Saat veneillä rauhassa oman perheen kesken ja nauttia retkieväitä.

Saaristossa on toki myös järjestettyjä risteilyjä, jotka voivat olla myös kiva valinta. Mikäli aikaa on enemmänkin, kannattaa harkita laivaretkeä Naantaliin ja Muumimaailmaan!

Veneilystä kiinnostuneiden kannattaa mennä myös syömään Nooan kattoterassille, jonka edestä löytyy Turun vierasvenesatama.

5. Tutustu kaupungin merihistoriaan

Forum Marinum näyttelyt

Forum Marinum museo on erinomaista tekemistä Turussa lapsille, joka ihastuttaa viihtyisillä näyttelyillä. Pääset tutustumaan esimerkiksi mielenkiintoiseen museolaivaan.

Näyttelyissä oppii runsaasti merenkulusta sekä Suomen merihistoriasta.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Turun tapahtumat lapsille

Turun tapahtumat lapsille varmistavat myös tekemistä lomaan läpi vuoden. Vuosittain järjestettävät Keskiaikaiset markkinat ovat yksi erinomaisista tapahtumista kaupungissa.

Tämän lisäksi pidä mielessä ainakin nämä Turun tapahtumat:

  • Turun linnan turnajaiset
  • Turun musiikkijuhlat
  • Vanhan suurtorin joulumarkkinat

Paras Turun ravintola lasten kanssa

Pub Niska ravintola Turussa

Turusta löytyy erinomaisia ruokapaikkoja koko perheen rentouttavaan ja maistuvaan ruokahetkeen. Turun ravintolat lasten kanssa voivat viedä esimerkiksi Viikinkiravintola Haraldiin nauttimaan perinteisiä eurooppalaisia ruokia tai Taco Nitoon herkuttelemaan tacoilla ja meksikolaisella ruualla.

Muita hyviä ravintoloita Turussa ovat esimerkiksi Pub Niska, josta löytyy hyvät pitsat, tai MorriSon´s Turku, jonka hampurilaiset vievät kielen mennessään.

Jos taas perheenne on italialaisen ruuan ystävä, niin Sergio’s jokirannassa on ykkösvalinta. Ravintolan itsetehdyt jäätelöt ovat myös Turun parhaimmistoa, jotka maistuvat varmasti jokaiselle lapselle.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Turku lasten kanssa – parhaat majoituspaikat

Millaista majoitusta on sitten tarjolla Turussa lapsille? Vaihtoehtoja perheille riittää aina hotelleista edullisempiin majataloihin. Löytyypä Turun lähistöltä myös hyviä mökkejä, joten jos olet omalla autolla liikkeellä, voivat lähistön mökit olla erinomainen valinta lasten kanssa matkustettaessa.

Suosituimmat majapaikat Turussa lasten kanssa ovat ehdottomasti ja aiemmin mainitut kylpylähotellit. Caribia ja Ruissalon kylpylä ovat viihtyisä valinta lasten kanssa.

Myös Scandic Plaza on hyvä Turun hotelli lapsiperheille.

Lähde siis kokemaan Turku lasten kanssa ja vietä hauska loma!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll