Lappi – Suomen valkein ja taianomaisin maakunta

Lappi on Suomen pohjoisin, harvimmin asutettu ja pinta-alaltaan suurin maakunta. Lappi koostuu 21 kunnasta, joista 4 ovat kaupunkeja. Monin osin Lappi on Suomen ainutlaatuisin alue ja eroaa muusta Suomesta todella paljon.

Ympärimaailman Lappi on tunnettu kesän yöttömästä yöstä, jolloin aurinko ei laske horisontin alapuolelle ollenkaan, sekä talven kaamoksesta, jolloin aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle koko päivänä. Tunnettua on myös se, että joulupukki asuu Suomen Lapissa ja Joulupukin kodissa voikin vierailla ympäri vuoden Rovaniemellä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Matka Lappiin sujuu kätevästi monin eri tavoin. Kaikista nopeiten Lappiin pääsee lentäen, joko Kemin, Rovaniemen, Kittilän, Ivalon tai Enontekiön lentoasemalle. Mikäli haluaa auton mukaan reissulle, pääsee Lappiin muun muassa autojunalla yön yli kestävällä matkalla.

Unohtumattomia kokemuksia Lapin taianomaisessa miljöössä

Patikoinnista kiinnostuneelle Lappi on erittäin loistava matkakohde, sillä Lapissa sijaitsee jopa kahdeksan Suomen 40:stä kansallispuistosta, jotka ovat Lemmenjoen, Oulangan, Pallas-Yllästunturin, Perämeren, Pyhä-Luoston, Riisitunturin, Syötteen ja Urho Kekkosen kansallispuistot.

Kansallispuistojen lisäksi Lapissa on monia muita vaellusreittejä, sekä erämaa-alueita. Lapin ilmasto on kuitenkin hyvin erilainen kuin esimerkiksi Etelä-Suomessa, joten retkeilyyn otettavien vaatteiden miettimiseen kuluu enemmän aikaa. Lapin maakunnassa on myös todella paljon mahdollisuuksia muuhun urheiluun.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Kylmän sään vuoksi hiihto- ja laskettelukaudet ovat usein pidempiä kuin muualla Suomessa. Lisäksi puitteet muun muassa maastopyöräilyyn ja erikoisempiin lajeihin kuten lumikengillä kävelyyn ovat erittäin hyviä. Moni unohtaa turhaan myös Lapin uintimahdollisuudet, sillä Lapissa on monia Suomen kauneimpia heikkarantoja.

Nähtävyydet ja tekeminen Lapissa ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan urheiluun. Maakunta on täynnä mitä perinteisempiä Lapin kulttuuriin liittyviä nähtävyyksiä. Tienvarsillakin näkyviä porotokkia pääsee katsomaan lähempää paikallisen porotarhaajan luona ja koiravaljakon reestä voi nähdä Lapin kauneimpia maisemia vauhdin hurmassa.

Useilla koiratarhoilla pääsee myös rapsuttelemaan kymmeniä koiria ja mitä suloisempia pentuja. Unohtumattoman kokemuksen saa myös revontuliretkiltä, vaikka sää ei niiden näkemiseen sillä kerralla suosisikaan.


Scandic
Kesäyöt alkaen 99 €!

Juuri nyt varaat kesän hotelli- ja kylpyläyöt kampanjahintaan hotelleihin kuudessa maassa.

Varaa lomasi täältä »

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll