LomarengasLomarengas

Lappi – Suomen valkein ja taianomaisin maakunta

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Lappi on Suomen pohjoisin, harvimmin asutettu ja pinta-alaltaan suurin maakunta. Lappi koostuu 21 kunnasta, joista 4 ovat kaupunkeja. Monin osin Lappi on Suomen ainutlaatuisin alue ja eroaa muusta Suomesta todella paljon.

Ympärimaailman Lappi on tunnettu kesän yöttömästä yöstä, jolloin aurinko ei laske horisontin alapuolelle ollenkaan, sekä talven kaamoksesta, jolloin aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle koko päivänä. Tunnettua on myös se, että joulupukki asuu Suomen Lapissa ja Joulupukin kodissa voikin vierailla ympäri vuoden Rovaniemellä.

Artikkeli jatkuu...

Matka Lappiin sujuu kätevästi monin eri tavoin. Kaikista nopeiten Lappiin pääsee lentäen, joko Kemin, Rovaniemen, Kittilän, Ivalon tai Enontekiön lentoasemalle. Mikäli haluaa auton mukaan reissulle, pääsee Lappiin muun muassa autojunalla yön yli kestävällä matkalla.

Unohtumattomia kokemuksia Lapin taianomaisessa miljöössä

Patikoinnista kiinnostuneelle Lappi on erittäin loistava matkakohde, sillä Lapissa sijaitsee jopa kahdeksan Suomen 40:stä kansallispuistosta, jotka ovat Lemmenjoen, Oulangan, Pallas-Yllästunturin, Perämeren, Pyhä-Luoston, Riisitunturin, Syötteen ja Urho Kekkosen kansallispuistot.

Kansallispuistojen lisäksi Lapissa on monia muita vaellusreittejä, sekä erämaa-alueita. Lapin ilmasto on kuitenkin hyvin erilainen kuin esimerkiksi Etelä-Suomessa, joten retkeilyyn otettavien vaatteiden miettimiseen kuluu enemmän aikaa. Lapin maakunnassa on myös todella paljon mahdollisuuksia muuhun urheiluun.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Kylmän sään vuoksi hiihto- ja laskettelukaudet ovat usein pidempiä kuin muualla Suomessa. Lisäksi puitteet muun muassa maastopyöräilyyn ja erikoisempiin lajeihin kuten lumikengillä kävelyyn ovat erittäin hyviä. Moni unohtaa turhaan myös Lapin uintimahdollisuudet, sillä Lapissa on monia Suomen kauneimpia heikkarantoja.

Nähtävyydet ja tekeminen Lapissa ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan urheiluun. Maakunta on täynnä mitä perinteisempiä Lapin kulttuuriin liittyviä nähtävyyksiä. Tienvarsillakin näkyviä porotokkia pääsee katsomaan lähempää paikallisen porotarhaajan luona ja koiravaljakon reestä voi nähdä Lapin kauneimpia maisemia vauhdin hurmassa.

Useilla koiratarhoilla pääsee myös rapsuttelemaan kymmeniä koiria ja mitä suloisempia pentuja. Unohtumattoman kokemuksen saa myös revontuliretkiltä, vaikka sää ei niiden näkemiseen sillä kerralla suosisikaan.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll