Suomen kirkot

Suomen kirkot ovat osoitus upeasta ja innovatiivisesta arkkitehtuurista. Erilaisia käytössä olevia sekä vanhoja kirkkorakennuksia löytyy runsaasti. Tunnelmalliset ja kauniit kirkot kannattaa ehdottomasti pitää mielessä lomaohjelmaa suunniteltaessa!

Kirkot eivät todellakaan ole tylsiä tai samankaltaisia matkailukohteita. Suomen kirkot pitävät sisällään useita eri tyylisuuntia edustavia rakennuksia aina puukirkoista jylhiin kivikirkkoihin. Kirkkojen ulkotilat, että sisätilat pitävät usein sisällään upeita yksityiskohtia. Kirkkojen historiaan kannattaa ehdottomasti tutustua lähemmin aina kun se on mahdollista.

Suomen tunnetuimpiin kirkkoihin lukeutuu tietenkin Helsingin tuomiokirkko, joka tunnetaan erityisesti kauniista ulkoasustaan. Lisäksi kansainvälisesti tunnettujen kirkkojen joukkoon kuuluu muun muassa useat Alvar Aallon suunnittelemat kirkot, kuten Kolmen Ristin kirkko Imatralla.

Turun tuomiokirkko on puolestaan Suomen vanhimpia yhä toiminnassa olevia kirkkoja. Muita vanhoja upeita kirkkoja ovat lisäksi esimerkiksi Tampereen tuomiokirkko sekä Petäjäveden vanha kirkko. Tämä kirkko on jopa yksi Suomen Unescon maailmanperintökohteista.

Jos kaipaat jotakin uutta ja modernia, harkitse vierailua Helsingin Temppeliaukion kirkossa tai psykedeelisistä taideteoksistaan tunnettuun Toivokan kirkkoon.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Suomen kirkot tarjoavat erikoisia elämyksiä 

Kirkkojen joukosta löytyy siis runsaasti todella erilaisia kirkkorakennuksia ja elämyksiä. Kesäisin kannattaa harkita retkeä moniin Suomen metsäkirkkoihin, joita löytyy muun muassa Nuuksion kansallispuistosta. 

Suomesta löytyy myös maailman suurin puukirkko, Kerimäen kirkko. Kun taas kaipaat jotakin pientä ja kaunista, on Teijon kirkko esimerkiksi todella sympaattinen. Tämä Suomen pienin kivikirkko löytyy Lounais-Suomesta. 

Monet maamme kirkoista ovat luterilaisia kirkkoja, mutta toki Suomesta löytyy runsaasti myös ortodoksikirkkoja. Näistä vierailuun kannattaa ehdottomasti harkita Haminan Pietarin ja Paavalin kirkkoa tai Hattuvaaran tsasounaa Ilomantsissa.

Suomen kirkot vievät keskelle upeaa ja erikoista arkkitehtuuria. Lähde siis tutustumaan jännittäviin ja kauniisiin kirkkoihin ympäri maan!

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll