LomarengasLomarengas

Esittelyssä parhaat Turun joulumarkkinat 2022

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Ihana ja tunnelmallinen Turku viehättää joulunaikaan. Joulumarkkinat Turussa järjestetään historiallisissa ympäristöissä, tarjoten vierailijoille runsaasti viihdykettä.

Kun kaipaat hiljentymistä ja hauskaa tekemistä joulun aikaan, kannattaa suunnaksi ottaa Turku.

Turun joulumarkkinat ovat viihdyttäneet jo vuosia, ja historiallinen kaupunki osaa sytyttää varmasti jokaisen joulutunnelmaan. Monesti joulumarkkinoille lähdetään maailmalle, mutta Turun joulutori on osoitus, että kotimaastakin löytyy todella tunnelmallista menoa.

Joulutorit ovat loistava paikka rentoutua kiireen keskellä, nauttien ihanista jouluherkuista ja erilaisista jouluisista esityksistä. Lisäksi joulumyyjäiset Turussa takaavat runsaasti lahjaideoita pukin konttiin!

Alla katsaus Turun parhaisiin joulutoreihin.

Artikkeli jatkuu...

Turun joulumarkkinat 2022

Kun kaipaat jouluusi hieman rentoutumista ja rauhaa, suuntaa tutustumaan Turun joulutoreihin. Alla esittelyssä kaupungin kolme ehdotonta suosikkia.

1. Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, Turku

Kuva: Eeva-Maija Haukka

Turun Suurtorin eli Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat ovat kaupungin silmäterä aivan jokirannan liepeillä.

Upealla paikalla järjestettävät joulumyyjäiset ovatkin yhdet Suomen tunnelmallisimmista.

Vuosittain järjestettävissä myyjäisissä riittää tekemistä ja ohjelmaa koko perheelle ja tapahtumaan tullaan ihastumaan kauempaakin.

Suurtorin joulutori Turussa on tietenkin täynnä erilaisia myyjiä. Pienissä ja kauniissa myyntikojuissa on esillä monenlaista tavaraa ja lahjaideoita löytää helposti. Myyjät ovat paikallisia ja kotimaisia yrityksiä ja pienyrittäjiä. Käsityöt ovat laadukkaita ja voit löytää niin tekstiilejä, ja vaikkapa herkullisia leipomuksia kotiin viemiseksi. Lahjaideoita löytyy varmasti lapsille sekä aikuisille.

Herkuista puheen ollen, voit tietysti nauttia myös jouluisista herkuista joulumarkkinoilla Vanhalla Suurtorilla. Mikäpä sen ihanampaa kuin siemailla kuumaa glögiä torin kojuja kierrellessä.

Lisäksi torilta on usein saanut joulupuuroa ja tietysti perinteisiä pipareita.

Turun Vanha Suurtori on lisäksi täynnä erilaista ohjelmaa. Paikalla on yleensä erilaisia esiintyjiä, jotka ovat pukeutuneet perinteisiin asuihin. Esiintyjät laulavat ja leikittävät yleisöä.

Joulumarkkinoilla esitetään myös aina perinteinen joulunäytelmä. Ohjelmaa riittää lisäksi lapsille, muun muassa tonttujen muodossa.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Vanhan Suurtorin joulumarkkinat Turussa vuonna 2022 järjestetään seuraavina ajankohtina klo 11-17:

  • 26.-27.11.
  • 3. – 4.12.
  • 10. – 11.12.
  • 17.-18.12.

Kun siis haluat kokea perinteistä joulutori tunnelmaa, suuntaa Turun Vanhalle Suurtorille. Tämä perinteinen vanhan ajan joulutori luo taatusti joulun tunnelman jokaisen vierailijan sydämeen.

Kotisivut: https://www.suurtorinjoulumarkkinat.fi/

2. Turun Messukeskuksen joulutori

Turun Messukeskuksen Joulutori, Turku

Turun Messukeskuksessa pidetään suuret joulumyyjäiset, jotka keräävät paikalle tuhansia asiakkaita ja satoja myyjiä. Messukeskuksesta löytyy taatusti roppakaupalla lahjoja pukinkonttiin ja ideoita joulunviettoon.

Nämä joulumyyjäiset ovat Suomen suurimmat. Messukeskuksesta löytyy lähes 400 myyntipaikkaa. Vuoden 2022 myyjäiset järjestetään jo 30. kertaa.

Joulutorilta Turussa löytää erilaisten myytävien tuotteiden lisäksi runsaasti ohjelmaa sekä herkullista ruokaa. Voit nauttia niin glögiä, että joululeivonnaisia. Taustalla raikaa tietenkin kaunis joulumusiikki. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, mutta pysäköintimaksu on 6 euroa.

Turun Messukeskuksen joulumyyjäiset järjestetään vuonna 2022 3.12. klo 11–16.

Kotisivut: https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/joulumyyjaiset-turku/

Artikkeli jatkuu alla
Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä
Artikkeli jatkuu...

3. Kauppatorin joulutori Turku

Kauppatorin joulutori Turku

Pieni, mutta erityisen tunnelmallinen joulutori löytyy Turun keskustasta Kauppatorilta. Kauppatorille ilmaantuu aina joulun alla pieniä joulumökkejä, joiden tiloissa myydään erilaisia käsitöitä, esineitä ja tietysti jouluherkkuja. Kyseessä on todella intiimi ja tunnelmallinen joulutori Turussa. Kauppatori on koristeltu kauniiden joulumökkien lisäksi tietenkin joulukuusin.

Kyseinen joulutori on avoinna koko joulukuun ajan jo 26.11. alkaen 27.12. asti, joten pääset ihastelemaan torin tapahtumia todella joustavasti.

Facebook: https://www.facebook.com/TurunKauppatorinJoulutori

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Tunnelmalliset joulutorit Turussa 2022

Turun joulumarkkinat tarjoavat siis runsaasti kivaa tekemistä tänäkin jouluna.

Aiempina vuosina on järjestetty myös upeat design joulumarkkinat Turussa, joten vaihtoehtoja riittää ja kaupunki tarjoaa vuosittain aina jotakin hieman uutta ja erilaista. Turku Design Now! -Joulumyyjäiset järjestään la-su 3.-4.12.2022 klo 11-17.

Kannattaa siis tutkia Turun joulutori tarjontaa ennen lomareissun suunnittelua.

Turun vanhan ajan joulumarkkinat ovat tietenkin ne kaikista suosituimmat ja tunnetuimmat. Mutta tunnelmaa ja tapahtumia löytyy muistakin alueen toreista, joten käy tutustumassa kaupungin tarjontaan.

Turku on muutenkin upea joulukaupunki. Turun joulu pitää sisällään joulurauhan julistuksen perinteisesti jouluaattona, mutta tänä vuonna koronan takia ilman yleisöä.

Kaupunki osaakin järjestää aina tunnelmallisen joulun, joten joulutunnelmaan virittäytyminen onnistuu takuulla Turussa.

Kun siis haluat perinteikästä ja rauhallista joulutunnelmaa, suuntaa joulumarkkinoille Turkuun!

Katso myös mitä muuta Turku tarjoaa talvella.

Artikkelin kuva: Eeva-Maija Haukka

Turun joulumarkkinat kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll