Laskettelu

Laskettelu on talven parhaita puolia, eikä laskettelemaan tarvitse lähteä kotimaata kauemmaksi. Suomesta löytyy lähes sata hiihto- ja laskettelukeskusta, jotka tarjoavat upeat puitteet rentouttavaan laskettelulomaan!

Kotimaamme tarjoaa runsaasti hyviä laskettelumahdollisuuksia, joiden palvelut vetävät vertoja monille ulkomaiden lomakohteille. 

Suurimmat laskettelukeskukset vievät tietysti Pohjois-Suomeen ja Lapin tuntureille. Suosittuja lomakeskuksia upeine laskettelupalveluineen ovat muun muassa: 

  • Ylläs
  • Levi
  • Ruka
  • Iso-Syöte

Laskettelu ei kuitenkaan ole mahdollista ainoastaan Lapissa, vaan rinteille pääsee myös Etelä-Suomessa ja muualla Suomessa. Hyviä laskettelukeskuksia löytyy muun muassa Kolilta sekä Himokselta. Suomessa rinteisiin pääsee lisäksi usein jo lokakuussa ja lunta riittää monesti pitkälle huhtikuuhun, varsinkin juuri Lapissa! 

Suomen laskettelukeskukset ovat siitä hyviä, että ne tarjoavat sopivasti haastettu kokeneemmille laskijoille, että mahdollisuuksia aloittelijoille. Laskettelulomalle ei siis tarvitse lähteä vain jos olet kokenut laskettelija. Lomapaikoista löytyy niin vuokrattavia välineitä, että laskettelukouluja, joiden avulla kenestä tahansa kuoriutuu hyvä laskija!

Artikkeli jatkuu...

Onnistuneen lasketteluloman ainekset

Laskettelu soveltuu ihan kaikenlaisille laskijoille. Suomen rinteet takaavat mukavia hetkiä niin lapsille, että aikuisille. Lasketteluloma soveltuukin koko perheelle ja keskusten yhteydessä on usein runsaasti muutakin ohjelmaa takaamaan onnistunut loma.

Voit viettää päivän rinteillä ja suunnata sitten illaksi esimerkiksi kylpylään tai lähialueiden muihin tapahtumiin. Usein sesonkiaikaan laskettelukeskuksissa on runsaasti esimerkiksi Suomen parhaimpia artisteja viihdyttämässä laskijoita. 

Kuten sanottua, omia varusteita ei ole pakko olla, vaan sopivat vermeet voi vuokrata lomakeskuksista. Toki rinteeseen on hyvä pakata aina riittävästi talvivaatteita sekä aurinkolasit – talvinen aurinko voi kimallella todella kirkkaasti hangilla! 

Laskettelu on loistavaa lomaohjelmaa ihan kaikenlaisille laskijoille. Lähde siis tutustumaan Suomen parhaisiin rinteisiin seuraavalla talvilomallasi!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll