Black Friday 2023 – tarjoukset, historia ja vinkit osteluun

Black Friday tuo tänäkin vuonna taas upeita tarjouksia ja kampanjoita, joiden avulla sinun on mahdollista ostaa haaveilemasi tuote tai palvelu erityisen alhaiseen hintaan.

Osa tarjouksista on auki jo tänään! Lisäämme lisää tarjouksia sitä mukaan, kun niitä aukeaa.

Parhaat Black Friday tarjoukset 2023

Artikkeli jatkuu...

Mikä on Black Friday ja mikä sen historia on?

Black Fridayn

Moni tietää, että Black Friday ja hurjat tarjoukset kulkevat käsi kädessä, mutta mikä Black Friday on ja miten tämä amerikkalainen ostojuhla saapui Suomeen?

Black Friday eli musta perjantai on alun perin Yhdysvalloista saapunut yksittäinen kauppojen alennuspäivä. Black Friday on aina torstaisin juhlittavan kiitospäivän jälkeinen päivä. Se sijoittuu siis aina marraskuun neljännen torstain jälkeiseksi perjantaiksi.

Vuonna 2023 Black Friday on perjantaina 24. marraskuuta.

Nimityksen alkuperää ei tiedetä ihan tarkasti, mutta monesti sen alku liitetään 1960-lukuun. Tällöin Philadelphian seudulla poliisit kutsuivat tätä kiitospäivän jälkeistä perjantaita Black Fridayksi ihmisten ja autojen täyttäessä kadut.

Toisen teorian mukaan nimi taas viittaa kauppojen kirjanpidossa käytettyihin väreihin. Tällöin voitot merkittiin kirjanpitoon mustalla ja marraskuun loppu oli aikaa, jolloin voittoja alkoi tulemaan juuri pyhien johdosta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Termin levitessä ympäri Yhdysvaltojen, kaupat alkoivat pian käyttää Black Friday nimitystä markkinoinnissa. Nykyään se liitetään juuri osteluun ja alennuksiin.

Kyseisenä päivänä amerikkalaisten kauppojen ovet avautuvat normaalia aikaisemmin ja ne pysyvät avoinna myöhälle iltaan asti. Kaupat tarjoavat erilaisia alennuksia ja monet jonottavat ovella jo edellisenä päivänä kuten olemme saaneet uutisista usein lukea.

Nykyään Black Friday tarjoukset ovat siirtyneet myös nettiin. Verkkokaupat tarjoavat perjantaina tuhansittain tarjouksia ja esimerkiksi CNBC kertoi vuoden 2020 nettimyynnin yltäneen 9 miljardiin dollariin.

Suosion myötä monet kaupat tarjoavat alennuksia koko Black Weekendin, eli viikonlopun ajan, yksittäisen päivän sijaan. Joillakin kaupoilla on nykyään myös Black Week sekä verkkokaupoille suunnattu ostopäivä Cyber Monday.

Black Friday 2023 ajankohdat:

  • Black Friday – perjantai 24. marraskuuta
  • Black Week – maanantai 20. marraskuuta – sunnuntai 26. marraskuuta
  • Black Weekend – perjantai 24. marraskuuta – sunnuntai 26. marraskuuta
  • Cyber Monday – maanantai 27. marraskuuta

Huom. Monet aloittavat Black Weekin jo edeltävänä perjantaina 17. marraskuuta.

Black Friday – Suomi liittyy mukaan

Black Friday shoppailu

Millainen on sitten Black Friday Suomessa? Kuten monet muut juhlat ja tapahtumat, myös musta perjantai on saapunut Yhdysvalloista tänne koti-Suomeen. Yksittäisiä tempauksia on vuosien saatossa ollut jonkin verran jo pidempään. Varsinainen läpimurto tapahtui kuitenkin 2010-luvun puolivälissä.

Nykyään Black Friday alennuksia löytyy melkein joka nurkalta. Isot supermarketit tarjoavat tietenkin alennuksia, mutta tarjouksia on myös pienemmissä liikkeissä.

Voit nauttia niin lähistön Citymarketin tarjouksista tai suunnata tekemään löytöjä erilaisiin verkkokauppoihin.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Vinkit Black Friday tarjousten hyödyntämiseen

Kauppojen tempaus alentaa hintoja saa siis kansan liikkeelle niin kotona, että maailmalla. Mutta koska tarjouksia on Black Fridayn aikaan joka puolella, voi niiden hyödyntäminen tuntua jopa vaikealta.

Kuinka oikein löytää ne parhaat Black Friday tarjoukset?

1. Tiedä mitä haluat ostaa

Kannattaa hieman etukäteen miettiä, mitä oikein haluat tai tarvitset ostaa ennen kaupoille ryntäilyä. Kiinnostaako sinua esimerkiksi juuri Black Fridayn lentotarjoukset vai oletko etsimässä uutta puhelinta? Kannattaa tehdä lista asioista, joista haaveilet, jotta voit suunnata etsinnän heti oikeaan kohteeseen.

Varsinkin esimerkiksi isompien hankintojen osalta voi olla jopa järkevää siirtää ostamista juuri Black Fridayn kohdalle. Esimerkiksi erilaiset kodin pienkoneet aina jääkaapeista televisioihin voivat olla todella edullisia hankkia alennusten aikaan.

2. Tutustu tarjontaan etukäteen

Kaupat alkavat usein mainostaa suunnitteilla olevia tarjouksia jo hieman etukäteen ja julkaisevat osan alennetuista tuotteista, joten on hyvä tutustua etukäteen liikkeiden tuotevalikoimaan.

Tuotteiden miettiminen etukäteen voi olla mukavampaa myös itse ostokokemuksen osalta. Jos esimerkiksi haluat hankkia puhelimen, kannattaa miettiä minkä puhelimen haluat ostaa. Näin voit suunnata suoraan etsimään tätä tiettyä puhelintarjousta ilman, että pohdit liikaa sitä minkä tuotteen haluat hankkia.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

3. Liity postituslistoille

Verkkokauppojen Black Friday tarjontaan pääsee parhaiten käsiksi postituslistojen avulla. Esimerkiksi Powerin Black Friday tarjouksista kerrotaan monipuolisesti sivuston sähköpostilistan välityksellä. Näin saat heti tiedon parhaista tarjouksista sähköpostiisi sekä mahdollisesti pääset näkemään ne ennen muita.

4. Tutki palautusehdot

Tarjousten osalta on hyvä pitää mielessä verkkokauppojen ja liikkeiden palautusehdot. Jos esimerkiksi ostat Black Fridayna kengät netistä ilman kokeilua, kannattaa varmistaa saako tuotteen vaihtaa tai palauttaa ennen ostamista. Näin et osta tuotteita ja tavaraa, joita et sitten voi käyttää.

5. Vertaile hintoja

Kuten aina, tuotteiden hintojen vertailu kannattaa – myös alennusten aikaan! Katso siis parhaat Black Fridayn matkatarjoukset tai tuotteiden alennukset netistä ennen kuin teet ostopäätöksen sekä koita etsiä tuotteiden alkuperäinen hinta ennen Black Fridaytä, että sitä ei ole kikkailtu näyttämään halvemmalta kuin se oikeasti on.

Näin pääset nauttimaan taatusti parhaista alennuksista!

Black Week 2023 – viikon ajan tarjouksia

Black Week tarjouksia

Eikä kannata pelätä, että Black Friday tarjoukset menevät ihan ohi suun vaikka et juuri sinä perjantaina pääsekään ostoksille. Nettitarjousten lisäksi tästä erinomaisesta ostopäivästä voi nauttia nimittäin monessa paikkaa pitkin viikkoa.

Black Week tarjoukset mahdollistavat etteivät parhaat alennukset jää hyödyntämättä.

Kyseisen ostospäivän ympärille on nimittäin muodostunut oma alennusviikko. Black Week, eli musta viikko, alkaa maanantaina ja tarjouksia löytyy aina sunnuntaihin saakka.

Viikko on tietenkin aina Black Fridayn aikaan ja vuonna 2023 Black Week sijoittuu ajalle 20.-26.11.

Monet kaupat aloittavat Black Weekin kuitenkin jo edeltävänä perjantaina eli vuonna 2023 17. marraskuuta.

Viikon aikana voi nauttia todella hyvistä alennuksista aina kodin tekniikasta lomamatkoihin. Black Week tarjouksia löytyy siis ihan joka lähtöön.

Viikon ajan alennuksia tarjoavat niin isot supermarketit, että pienemmät liikkeet.

Voit siis jahdata parhaita alennuksia maanantaista sunnuntaihin marraskuun lopulla. Black Week tarjoukset pysyvät monella kaupalla samana läpi viikon.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että jotkut liikkeet voivat kasvattaa tarjouksia juuri Black Friday perjantaina.

Eli alennukset vaikkapa kenkien osalta voivat olla suuremmat itse perjantaina, mutta myös pienempää alennusta on luvassa läpi viikon. Kaikki liikkeet eivät aina tee näin, joten voit tutkia parhaita tarjouksia läpi viikon ja ostaa heti, kun löydät hyvän hinnan.

Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että viikon aikana tarjoukset voivat vaihdella tuotteiden osalta. Esimerkiksi Prisman Black Week alennukset vaihtelevat tarjolla olevia tuotteita. Voi siis olla, että maanantaina ja tiistaina löydät alennuksia vaikkapa joihinkin kodinkoneisiin, kun taas keskiviikkona ja torstaina marketit tarjoukset keskittyvät vaatteisiin.

Kun sopiva tarjous osuu kohdalle, ei siis välttämättä kannata jättää ostamista seuraavaan päivään!

Huomioi myös, että kaikki liikkeet ja brändit eivät tarjoa samoja tarjouksia netissä ja itse liikkeissä. Ennen ostelua kannattaa siis aina tutkia juuri netin tarjonta, että löydät varmasti kaikista edullisimman hinnan.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Älä unohda 2023 Black Weekend tarjouksia

Black Weekend tarjouksia

Tilaisuuksia nauttia hyvistä alennuksista löytyy vieläkin enemmän, sillä Black Weekend on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Kyseessä on nimensä mukaisesti musta viikonloppu. Tällöin alennuksia löytyy siis koko viikonlopun ajan.

Kaikki liikkeet eivät vielä tarjoa alennuksia ihan koko viikkoa, mutta useimmilta löytyy koko viikonlopun ajan tarjouksia jo varsin runsaasti. Nämä Black Weekend tarjoukset ovat saatavilla mustaa perjantaita seuraavana viikonloppuna.

Vuonna 2023 Black Weekend sijoittuu siis 24.-26.11. ajankohtaan.

Black Weekend on siis samankaltainen ajankohta alennuksiin kuin Black Weekend ja Black Friday. Kaupat ja merkit tarjoavat silloin erilaisia alennuksia, joiden avulla voit säästää sievoisen summan rahaa. Black Weekend tarjouksia löytyy runsaasti puhelimista vaatteisiin ja lomamatkoihin. Esimerkiksi juuri erilaiset Black Friday lomatarjoukset ovat viikonloppuna suosittuja.

Jos sinua kiinnostaa lähteä lomailemaan, kannattaa hyödyntää tämä erinomainen ostosajankohta. Musta viikonloppu on kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja nykyään alennuksia on saatavilla niin verkkokaupoissa, että liikkeissä ympäri Suomea.

Black Week tarjousten tavoin myös Black Weekend tarjoukset voivat olla tarjolla koko viikonlopun tai vain tiettynä päivänä. Erilaisia tarjouksia kannattaa siis pitää silmällä aina perjantaista sunnuntaihin. Koska kyseessä on kuitenkin viikkoa lyhyempi ajanjakso, pysyvät tarjoukset monella liikkeellä samana läpi viikonlopun. Alennuksia tutkittaessa kannattaa kuitenkin aina varmistaa sen voimassaoloaika. Kuten aiemmin mainittiin, kannattaa toki myös tarttua tilaisuuteen heti. Voi olla, että alennusta ei seuraavana päivänä enää ole tai että tuote on jo myyty pois!

Jos haluat nauttia Black Week ja Black Weekend tarjouksista, kannattaa muistaa yllä mainitut vinkit Black Friday alennuksiin. Tämä marraskuun alennusmyynti on erittäin hyvää aikaa tehdä hankintoja. Sinulla on joskus koko viikko tai viikonloppu aikaa tutkia eri merkkien ja liikkeiden alennuksia ja varmistaa edullinen loppuvuosi!

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll