LomarengasLomarengas

Iglumajoitus tarjoaa hyvät unet tähtitaivaan alla

Jos sinulla on suunnitteilla matka Lapin luonnon helmaan, on iglumajoitus paras tapa ottaa pohjoisen taianomaisesta luonnosta kaikki irti.

Verrattuna normaaliin hotellihuoneeseen, voit lasi-iglussa nukahtaa tähtitaivaan alla ja mahdollisesti jopa nauttia revontulista juuri ennen nukkumaan menoa, suoraan omassa sängyssä.

Iglussa yöpyessä voit siis huomattavasti parantaa mahdollisuutta nähdä revontulia, sillä näitä ei tarvitse erikseen lähteä ulos etsimään, vaan huomaat ne heti ollessasi mukavasti lämpimän peiton alla. Tämän vuoksi igluja kutsutaan myös nimellä revontulimökki.

Nappaa tästä vinkit onnistuneeseen majoitukseen igluissa!
Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset igluihin ja varaa näistä palveluista!
Lasi-iglut
Artikkeli jatkuu...

Kenelle lasi-iglut sopivat?

Lasi-iglut Lapissa

Vastaus tähän kysymykseen on, että ehdottomasti kaikille!

Lasi-iglut sopivat yhden hengen rentouttavaan matkaan Lapin luonnosta nauttimiseen, ja monessa kohteessa onkin patikkareittejä useita kymmeniä kilometrejä suoraan ovelta alkaen.

Samoin matka sopii kahden hengen romanttiseen lomaan ruskan täyttämän Lapin ihasteluun ja kiireisestä arjesta irrottautumiseen. Tekemistä riittää monissa kohteissa maastopyöräilystä ja laskettelusta, melomiseen ja vaikka hevosvaelluksiin.

Myös lasten kanssa lasi-iglut on varteen otettava vaihtoehto, sillä taivaan väriloisto on varmasti mieleen jäävä kokemus myös pienemmille. Monissa igluissa tilaa riittää myös suuremmalle kokoonpanolle ja yöpymismukavuudessa ei hotelli vie vertoja, sillä iglut usein sisältävät kaikki hyvien hotellien mukavuudet ja joskus vielä enemmän!

5 syytä valita iglumajoitus hotellin sijaan:

  1. Voit nukahtaa Lapin tähtitaivaan alle
  2. Moninkertaistat mahdollisuutesi nähdä revontulia
  3. Lapin maisemien edestä ei tarvitse sulkea verhoja
  4. Voit nauttia enemmän yksityisestä tunnelmasta
  5. Oma keittiö – kovina pakkaspäivinä ei tarvitse poistua edes ulos syömään
Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Näillä mukavuuksilla viihdyt lasi-iglussa

Lasi-iglut

Iglu majoituskohteet ovat kaikki erilaisia ja niin ovat iglutkin. Igluista osa on enemmän pienoistalo tyylisiä, vain osaksi lasia ja osa on kokonaan lasia, jolloin voit kokea mahtavat näkymät kaikkialle ympärillesi.

Oma rauha on mahdollista saavuttaa seiniä kiertävien verhojen avulla, mutta voit kuitenkin pitää avoimen näkymän taivaalle.

Lasi-igluja tutkiessa kannattaa miettiä monta ihmistä matkalle on lähdössä, sillä usein kokonaan lasiset iglut ovat pienempiä kuin osaksi puiset. Valittaessa kannattaa tarkistaa kuitenkin se, että sängyn yllä on esteetön näkymä pohjoiselle taivaalle.

Hotellin mukavuuksista pääsee myös nauttimaan, sillä iglujen varusteluun kuuluu usein ylellinen sisustus, wifi, spa-tyylinen kylpyhuone ja joissakin igluissa on jopa sauna.

Lisäksi joissakin kohteissa luksusta tarjoaa myös ulkoporeallas terassilla. Monet iglu hotellit tarjoavat aamiaisen, ja useissa kohteissa on myös ravintola lyhyen matkan päässä omasta iglusta.

Iglumajoituksen hinta on vähintään samaa luokkaa, mutta usein hivenen kalliimpaa kuin hotellissa. Hinnat vaihtelevat kuitenkin reilusti paikasta ja sesongista riippuen.

Kannattaa kuitenkin muistaa se, että upeat revontulet omasta sängystä on ainutlaatuinen kokemus!

Voit esimerkiksi yöpyä iglussa pari yötä kokemuksena, ja loput lomasta hotellissa tai mökissä.

Lasi iglu tarjoaa siis kaikki hotellin mukavuudet ja palvelut!

Lapin mielenkiintoisimmat lasi-iglut

Lapin iglut ovat kaikki unohtumaton kokemus, sillä mikään ei voita nukahtamista keskelle erämaista luontoa ja heräämistä sen lempeään valoon ja talven valkeuden pehmeyteen.

Tai miksei yöttömän yön loputtoman kellertävän valon ihmettelyyn, jolloin vuorokauden ajat sekoittuvat.

Sesonkeihin varaa majoituksesi ajoissa, sillä näistä unelmoi moni muukin!

Levin iglut – Golden Crown

Levin iglut Golden Crown

Jos Lapin talviset maisemat ovat lomasi kannalta odotettua, kannattaa ehdottomasti valita Levin iglumajoitus.

Suomi on täynnä toinen toistaan valloittavampia maisemia, mutta kuinka usein voit nukahtaa ja herätä kuvan kauniiseen panoraamamaisemaan Lapin arktiseen luontoon.

Iglun suurin huone avaa joka suuntaan unohtumattomat maisemat ja kaikki palvelut ovat lähellä.

Näissä igluissa voit majoittua ylellisesti sisustettuun ja hyvin varusteltuun igluun. Majoituksen hintaan kuuluu wifi ja runsas aamiainen. Tarpeen mukaan on sovittavissa myös kuljetuksesta, jos on liikenteessä suuremman tavaramäärän kera, jolloin lomasi alkaa ja päättyy sujuvasti.

Levi on toki kuuluisa yhdestä Suomen parhaasta hiihtokeskuksesta, mutta tekemistä Levillä riittää enemmänkin ja ympäri vuoden.

Voit seurueesi kanssa valita muun muassa pyöräilystä, kelkkailusta, poro- tai huskyajeluista, kalastuksesta, pilkkimisestä, SUP-laudoista, golfista, elokuvista, kuntosaleista, kylpylöistä ja joogasta.

Levin igluissa on mahdollista valita eri tason varustelluista vaihtoehtoista, jolloin voit räätälöidä itsellesi sopivan Lapin loma majoituksen. Upeissa Suite-igluissa on todellista luksus tunnelmaa, sillä huoneeseen kuuluu yksityinen terassi porealtaineen ja alkujuomineen.

Mikä olisi parempi tapa aloittaa loma kuin kuohuviinilasin ja oman rakkaan kera nauttia tunturin maisemasta, sekä ulkoporealtaan lämmöstä.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Kilpisjärven iglut – Arctic Land Adventure

Kilpisjärven iglut

Todellista rauhaa rakastaville tai jo hyvät erämaataidot omaaville patikoijille ovat nämä Kilpisjärvellä, Enontekiön kunnassa sijaitsevat iglut täysin oikea valinta.

Noin parinkymmenen kilometrin päässä Kilpisjärven kylältä olevat iglut on rakennettu porotilan sydämeen ja vapaana vaeltavat porot tarjoilevatkin todellista Lapin tunnelmaa. Peilityyni järvimaisema odottaa myös matkaajia peilaten kaikki komeat vuodenajan mukaiset värit maalauksen tavoin.

Näissä igluissa ei ole omaa keittiötä, mutta talvisin majoituksen hintaan sisältyy puolihoito ja kesäisin pihapiirissä on grillipaikka omien ruokien valmistukseen.

Aamiainen tarjoillaan joka aamu ja iglussa on kahvinkeittoon mahdollisuus. Hintaan sisältyy myös kauden mukaisten kuntoilu ja ulkoiluvälineiden lainaus.

Voit siis aamulla päättää lähteväsi liukulumikenkäretkelle ja päivällä pilkille tai kesällä yöttömänä yönä vaikka SUP-lautailemaan.

Rovaniemen iglut – Santa’s Igloos Arctic Circle

Rovaniemen iglut

Igluja Rovaniemellä tarjoaa useampikin palveluntarjoaja. Yksi näistä on aivan joulupukin pajakylän lähellä sijaitseva iglu hotelli.

Napapiirin alueella sijaitsevat iglut ovat ylellisesti, mutta pohjoisella twistillä sisustettuja. Huoneesta löytyy kaikki mukavuudet, joita voi tarvita ja myös revontulien näkeminen ei voi mennä ohi, sillä jokaisessa huoneessa on tabletti revontuli-hälytyksillä, jonka avullla näet taivaan tanssin varmasti.

Tekemistä riittää ulkona, eikä näissä maisemissa tylsää tule varmasti. Santa’s Igloos Arctic Circle tarjoaa hyvät mahdollisuudet nauttia muun muassa hiihdosta, kelkkailusta, lumikenkäilystä, husky- ja poro ajeluista, kalastuksesta, melonnasta, ratsastuksesta ja lisäksi noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevalla Ounasvaaralla pääsee myös laskettelemaan.

Talven ulkoilusta pääsee nauttimaan myös lemmikkinne, sillä lisämaksusta igluihin voi ottaa myös lemmikin mukaan!

Lasi-iglut Luostolla – Pyhä Igloos

Lasi-iglut Luostolla

Lähellä Pyhä-Luoston kansallispuistoa sijaitsevat Pyhä Igloos modernit iglut ovat kuvankauniita. Huoneistohotelli tai mökkivuokraus tyyliset iglut sijaitsevat usean iglun rivissä, mutta oma rauha on kuitenkin taattua.

Näissä tyylikkäissä igluissa voi yöpyä 2-4 henkilöä, joten ne sopivat myös perheelle.

Jokaisessa iglussa on oma hyvin varusteltu keittiö astianpesukoneineen, kylpyhuone, lasikatto moottoroidun sängyn päällä ja talvisin käytössä on myös oma potkukelkka! Majoituksen voit myös varata ja maksaa netissä, jolloin voit kävellä suoraan varaamasi iglun ovelle ilman jonotusta respassa!

Tekeminen ei lopu myöskään Luostolla. Mahdollisuus on lähteä hiihtämään, maastopyöräilemään, lumikenkäilemään, vuokrata kelkka tai vaikka vaan nauttia illasta vuokraamalla sauna ja ulkoporeallas, joka sijaitsee majoituksen yhteydessä.

Runsaasti erilaisia aktiviteettejä alueella tarjoaa paikallinen yritys Kairankutsu, jonka kanssa voit räätälöidä unelmoimasi revontuliretken tai lähteä vaikka narraamaan ahvenia!

Ranuan iglut – Arctic Fox Igloos

Ranuan iglut, Arctic Fox Igloos

Arctic Fox Igloos tarjoaa Ranualla hyvin ainutlaatuisen kokemuksen, sillä iglut sijaitsee Ranuanjärven rannalla, joten maisemat ovat uskomattomat.

Kohde on hyvä valinta aivan jokaisena vuoden aikana, sillä kesäisin ja syksyisin järvi peilaa kauniita luonnon värejä, ja järvi tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet moneen erilaiseen tekemiseen.

Kokonaisuudessaan Arctic Fox Igloos on täynnä kaikkea hauskaa tekemistä kalastuksesta, melomiseen ja uintiin. Lähellä muutaman kilometrin päässä on myös Ranua Zoo, jossa pääsee tutustumaan arktisiin eläinlajeihin. Kohde on siis loistava myös lasten kanssa! Katso mitä muita nähtävyyksiä Ranualta löytyy.

Myös majoituksen puitteet ovat hyvät, sillä jokaiseen igluun sisältyy pieni keittiö ja oma sauna. Iglu majoitusalueen yhteydessä on ravintola, jossa voi nauttia aamupalan, herkullisen illallisen tai vaikka lasin kuohuvaa loman alkajaisiksi!

Palvelu ja puitteet on tässä iglu majoitusvaihtoehdossa kyllä kunnossa!
Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Lasi-igluja muualla Suomessa

Vaikka suurin osa igluista sijaitsevat Lapissa ei kuitenkaan ole pakko matkustaa sinne asti, sillä vaihtoehtoja on paljon myös muualla Suomessa.

Lasi-iglu majoitus Etelä-Suomessa onkin helppo tapa nauttia luonnon rauhasta. Esimerkiksi Archipelago Igloos tarjoaa kesäisin kelluvaa lasi-iglu majoitusta jopa Helsingissä!

Vaihtoehtoja löytyy ympäri Suomea, kuten Keski-Suomesta.

Lomakeskus Revontuli

Lomakeskus Revontuli lasi-iglut

Jyväskylän pohjoispuolella Hankaselmella sijaitseva Lomakeskus Revontuli tarjoaa viihdyttävän iglu mökki tyylisen majoituksen upeissa järvimaisemissa. Kaikista igluista avautuu upeat maisemat jylhään Suomalaiseen luontoon, jonka ympäröimänä arjen murheet unohtuvat helposti.

Revontuli iglu on loistava kohde etenkin golfista kiinnostuneille, sillä keskuksessa on 18-reiän kenttä, kaikki upean luonnon ympäröimänä.

Muutakin tekemistä keskuksessa riittää, sillä vuodenaikojen mukaan voit päästä SUP-lautailemaan, melomaan tai soutamaan, polkemaan fatbike pyörillä, keilaamaan, onkimaan tai pilkkimään, sekä hiihtämään. Muutaman kilometrin päässä sijaitsee myös perhehiihtokeskus Häkärinteet.

Lomakeskus Revontuli on siis hyvä iglu majoitus kohde lapsiperheille, sillä tekemistä kyllä riittää monelle hengelle ja jokaisen makuun!

Archipelago Igloos

Archipelago Igloos Helsingissä

Igluja löytyy myös aivan pääkaupunkiseudulla, sillä kelluvia Aurora Hut igluja löytyy Helsingin saariston syövereistä, niinkin lähellä kuin Vallisaaren ja Kuninkaansaaren välistä. Tämän iglun erikoisuus on sijainti veden päällä, joten hyvän yön tarjoaa upean taivaan lisäksi kelluvan iglun liike veden päällä.

Iglu itsessään tarjoaa kaiken mitä tarvitset parin päivän reissulle. Iglussa on pieni terassi, jossa on grilli kesäisten herkkujen valmistamiseen. Sisällä on kahvinkeitin, mukeja ja pöytä kahvin keittoon. Jos yhtäkkiä vetten päällä iskee kalastus kuume, löytyy varustelusta myös onki.

Mahdollista on myös saada SUP-lauttoja käyttöön, jolloin on mahdollisuus päästä tutkimaan meriluontoa myös hiukan iglun sijaintia kauempaa.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Valitse lasi-iglu majoitukseksi 2022

Vaikka useimmiten lasi-iglut yhdistää talveen Lapissa, on todellisuudessa iglu loistava majoitus ihan kaikkina Suomen vuodenaikoina.

Luonto pursuaa sisälle suurista ikkunoista ja esimerkiksi uskomattoman yöttömän yön kokeminen on unohtumaton lasi-igluissa.

Myös esimerkiksi Lapin ruska on ainutlaatuinen kokemus, johon iglu majoitus avaa mahdollisuuden nauttia sen kauneudesta koko matkan ajan, eikä kauniista maisemista tarvitse sulkeutua pois ollenkaan.

Lasi-iglut ja hotellit kartalla

Lue myös nämä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll