Turun museot ihastuttavat vierailijaa varmasti

Turun museotarjonta on erittäin kattava ja museoita löytyy niin historiaan, merenkulkuun, musiikkiin, luontoon sekä eläimiin liittyen. Myös lapsille on museoissa paljon nähtävää, kannattaa poiketa esimerkiksi merenkulkuun liittyvään Forum Marinumiin, jossa pääsee tutkimaan vanhoja laivoja ja kokeilemaan pelin avulla esimerkiksi laivan ohjausta hurjassa aallokossa. Turun museot tarjoavat siis jokaiselle jotakin.

Nämä Turun museot sinun tulee kokea

Turku sopii erittäin hyvin laajemmankin museopäivän järjestämiseen, sillä kaikki Turun museot ovat melko lähellä toisiaan, monet jopa muutaman minuutin kävelymatkan päässä toisesta. Lisäksi Turun museot ovat todella ammattitaidolla koottuja, minkä huomaa erittäin hyvin muun muassa merenkulun museo Forum Marinumissa. Tämä artikkeli esittelee kaikki Turun museot maantieteellisessä järjestyksessä moottoritieltä kohti Turun satamaa.

Artikkeli jatkuu...

1. Museet Ett Hem

Museet Ett Hem, Turku

Konsuli Alfred Jacobssonin ja hänen vaimon Hélènen kotimuseo vie talossa vierailijan takaisin 1800- ja 1900- lukujen vaihteen porvarilliseen kotiin. Museo on myöhemmin siirretty Hämeenkadulta Piispankadulle ja se esittelee Konsulin perheen omistamia ja keräilemiä taide, esineistö sekä huonekalu kokoelmia.

Kotisivut: http://etthem.fi/

2. Sibelius-museo

Sibelius-museo, Turku

Myös konserttisalina toimiva Sibelius-museo kertoo suomen tunnetuimman säveltäjän elämästä ja esittelee Sibeliuksen musiikkia, käsikirjoituksia, sekä soittimia. Museossa on esillä myös suuri kokoelma soittimia eri puolilta maailmaa.

Kotisivut: https://sibeliusmuseum.fi/fi/sibeliusmuseo/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

3. Turun tuomiokirkkomuseo

Turun tuomiokirkkomuseo

Turun tuomiokirkkomuseossa pääsee tutustumaan tarkemmin Turun tuomiokirkon historiaan ja upean rakennuksen eri vaiheisiin. Lisäksi näytillä on keskiajalta peräisin olevia pyhimyspatsaita ja muun muassa vanhoja kirkkotekstiilejä, sekä hopeita.

Kotisivut: https://www.turuntuomiokirkko.fi/

4. Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Nova -museo Turku

Tämä arkeologinen museo tarjoaa uskomattoman tilaisuuden tutkia arkeologista kaivausta kuudesta keskiaikaisesta rakennuksesta. Paikalleen restauroitu alue toimii edelleen arkeologisen tutkimuksen kohteena. Lisäksi samassa rakennuksessa toimii myös vaihtuvien kokoelmien taidemuseo.

Kotisivut: https://www.aboavetusarsnova.fi/fi

5. Turun taidemuseo

Turun taidemuseo

Kuva:Markus Koljonen / CC BY-SA

Jo vuonna 1904 avattu Turun taidemuseo on merkittävä jo rakennuksen kannalta. Komean näköinen graniitista valmistettu talo uhkuu kansallisromantiikkaa ja lumoaa portaita kävelevän vierailijan varmasti. Lisäksi taidemuseon kokoelma on erittäin kattava ja sen vuoksi kävijä saa aina nauttia tasokkaista vaihtuvista näyttelyistä. Jos mietit mitkä Turun museot haluat kokea, niin lisää tämä ehdottomasti listaasi.

Kotisivut: https://turuntaidemuseo.fi/


Scandic
Kesäyöt alkaen 99 €!

Juuri nyt varaat kesän hotelli- ja kylpyläyöt kampanjahintaan hotelleihin kuudessa maassa.

Varaa lomasi täältä »

6. Luostarinmäen käsityöläismuseo

Luostarinmäen käsityöläismuseo, Turku

Luostarinmäellä aika tuntuu pysähtyneen satoja vuosia sitten. Yhtenäisin alue, joka on säilynyt Turun vuoden 1827 palosta tarjoaa uskomattoman hienon ulkomuseon. Vanhojen rakennuksien sisältä löytyy pieniä verstaita, jotka esittelevät käsityöläisammatteja menneisyyden Suomessa.

Kotisivut: https://www.turku.fi/luostarinmaki

7. Apteekkimuseo ja Qwenselin talo

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Turku

Turun vanhin puutalo on itsessään jo nähtävyys, mutta kannattaa vierailla myös sisällä. Apteekkimuseo esittelee lääkkeiden historiaa suomessa ja Qwenselin talo kuljettaa takaisin porvariston elämään 1700-luvulla. Kannattaa ehdottomasti pysähtyä myös hetkeksi museon sisäpihalle tai Cafe Qwenselissä

Kotisivut: https://www.turku.fi/apteekkimuseo

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

8. Turun Biologinen museo

Turun biologinen museo

Jo vuonna 1907 avattu luontomuseo esittelee 30 suomalaista nisäkäslajia ja lintulajeja jopa 143. Jo museon rakennus on itsessään nähtävyys, sillä arkkitehti Alexander Nyströmin suunnittelema rakennus on säilytetty alkuperäisessä kunnossa.

Kotisivut: https://www.turku.fi/biologinenmuseo

Wäinö Aaltosen Museo, Turku

9. WAM eli Wäinö Aaltosen museo

Jo vuonna 1967 avattu Wäinö Aaltosen nimikkomuseo WAM toimii Turun kaupungin taidemuseona ja nykytaiteen museona. Museon näyttelyt esittelevät kolmiulotteista taidetta ja sen lisäksi vaihtuvia suomalaisia sekä kansainvälisiä nykytaiteen näyttelyitä.

Kotisivut: https://www.wam.fi/

Forum Marinum, Turku Merimuseo

10. Forum Marinum

Lähellä Turun satamassa sijaitseva Forum Marinum on merenkulun ja meripuolustuksen museo. Museo on perustettu vuonna 1999 vanhoihin osuuspankin ja valtionviraston tiloihin. Museolla on myös upeita laivoja, kuten Suomen Joutsen, sekä S/S Bore, jolla sijaitsee ravintola sekä hostelli.

Forum Marinumin yhteydessä toimiva Ravintola Göran löytyy myös meidän Turun ravintolat -listalta.

Kotisivut: http://www.forum-marinum.fi/fi/

Turun linna, Turku

11. Turun linna

Aurajoen suulle 1200-luvun lopussa rakennettu Turun linna hurmaa uskomattoman komealla julkisivulla kaikki kävijät. Alun perin Ruotsin hallintolinnaksi rakennettu linna on erityisen kuuluisa Juhana III:n herttua-ajan renessanssilinna. Linnaa on restauroitu ja korjattu reilusti toisen maailmansodan jälkeen, sillä se vaurioitui Neuvostoliiton pommituksissa.

Kotisivut: https://www.turku.fi/turunlinna

Kuralan Kylämäki, Turku

12. Kuralan Kylämäki

Turun kaupungin omistama museo- ja virkistysalue esittelee 1940-1950- lukujen maalaismiljöötä. Kylämäki on erittäin hyvä vierailukohde myös lasten kanssa, sillä tilalla on paljon eri eläimiä, kuten lehmiä ja lampaita. Alueella saa myös vierailla aukioloaikojen ulkopuolella.

https://www.turku.fi/kuralankylamaki

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Tulevaisuus – Historian museo lapsille

Turkuun on suunnitteilla myös uusi museo. Tulevan historian museon on tarkoitus esitellä lapsille sopivalla interaktiivisella tavalla historian tapahtumia. Museon on tarkoitus kuitenkin avata vasta 2029. Voit seurata projektin etenemistä täältä: https://www.turku.fi/historian-museo

Turun museot kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll