Turun ravintolat – Parhaat ruokapaikat herkutteluun

Turun parhaat ruokapaikat tarjoavat kukin omalla tyylillään rakennettuja herkullisia annoksia, viihtyisän tunnelman ja toinen toistaan parempia viinejä, sekä drinkkejä. Hyviä ravintoloita Turussa on todella monia ja tästä  Turun ravintolat -listasta löydät jokaisesta kategoriasta yhden parhaan vaihtoehdon.

Olit sitten liikelounaalla, yksin matkustelemassa ympäri Turkua, juhlistamassa hääpäivää tai matkalla yhdessä perheen kanssa, löytyy teille varmasti sopiva ravintola. Uusia ravintoloita Turkuun aukeaa aina säännöllisin väliajoin, mutta nämä ravintolat ovat kehittäneet itsestään jo oman kategoriansa klassikoita yhteen Suomen parhaaseen ravintolakaupunkiin.

Artikkeli jatkuu...

1. Ravintola Sergio’s – Pala aitoa Italiaa keskellä Turkua

Italialainen ravintola Turku

Tämä ravintola sijaitsee upeassa vanhassa puutalossa ja tarjoaa ikkunapöydistä esteettömän näkymän valaistulle Aurajoelle, jonka takia ravintola Sergio’s on ehdottomasti yksi parhaista ruokapaikoista Turussa aivan jokirannan tuntumassa.

Tunnelma ei kuitenkaan jää vain Aurajoen armoille, sillä ravintolan valtaa yltäkylläisen kaunis italialainen sisustus, eikä ihme sillä omistajat ovat kaikki Italiasta kotoisin. Palvelu on myös aurinkoista ja erittäin ammattitaitoista.

Menu täyttyy toinen toistaan herkullisemman kuuloisista annoksista ja lisäksi ravintolan pizzat ovat yksiä Turun parhaista.

Jokaiselle illalliselle löytyy myös kokonaisuuteen sopiva viini, sillä ravintolan viinilista on ehdottomasti Turun kattavin, italialaisia viinejä tietysti kaikki!

Tässä ravintolassa ruokaa tehdään italialaisia perinteitä kunnioittaen yksinkertaisen kauniisti ja todella aidosti rakkaudella ruokaa kohtaan.

Viikonloppuisin ravintola on yleensä aivan täynnä, joten kannattaa varata pöytä! Sergio’sin italialaiseen lämpöön kannattaa myös suunnata, jos olet liikkeellä talvella Turussa.

Varaa pöytä tästä ravintolasta ja koe unohtumaton illallinen Turussa.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Kuori – Tunnelmallinen kasvisravintola

Kuori kasvisravintola, Turku

Ravintola Kuori tarjoaa sesongin mukaan vaihtuvia kasvisannoksia innovatiivisella otteella.

Ravintola kiinnittää huomiota ympäristöön, joten voit huoletta tilata annoksen kuin annoksen, sillä raaka-aineet ovat lähellä tuotettuja ja näin ollen myös tuoreita.

Tämä ravintola tarjoaa myös tasokkaan lounaan, jossa on monia erilaisia makuja kaikkien mieleen.

Monet Turun ravintolat tarjoavat lounasta, mutta Kuorin lounas on ehdottomasti yksi parhaimmista!

3. Roster – Bistro Turun tuomiokirkon kupeessa

Roster bistro Turku

Roster on nopeasti tehnyt itsensä tunnetuksi osana Turun parhaita ravintoloita.

Tämän bistro henkisen ravintolan yksi omistajista on kaikkien tuntema Kari ”Kape” Aihinen.

Tämän myös huomaa, sillä ravintola tarjoaa rennolla otteella tiukimmillekin kulinaristeille kelpaavia annoksia, jotka lumoavat maun lisäksi myös kauniilla ulkonäöllä.

Roster sijaitsee kaikista Turun ravintoloista myös yhdellä upeimmista paikoista aivan Turun tuomiokirkon kupeessa. Kannattaa siis ehdottomasti poiketa kesällä tämän ravintolan terassille nauttimaan helteestä ja kauniista piazza tunnelmasta historiallisessa tuomiokirkon miljöössä.

4. Smör – Skandinaavisia makuja kulinaristelle

Smör, Turku

Tämä Turun ravintola sijaitsee loistavalla paikalla Aboa Vetus Ars Novaa vastapäätä toisella puolella Aurajokea, kauniissa kirjastokorttelissa.

Skandinaavisiin makuihin erikoistunut ravintola hurmaa viimeisen päälle hiotuilla annoksilla, jotka eivät vain näytä kauniilta vaan hemmottelevat myös makunystyröitä. Pidempään ravintolailtaan kannattaa valita smör-menu, joka tuo ravintolan makumaailman esille harmoonisessa kokonaisuudessa.

Tämä ravintola tarjoaa tasokasta palvelua joka tilanteessa!

5. Pub Niska – Pizzaa ahvenanmaalaiseen tapaan

Pub Niska ravintola Turussa

Pub Niska tarjoaa herkullisia peltileipiä ahvenanmaalaiseen tyyliin valittujen täytteiden kera. Ahvenanmaalta kotoisin oleva Michael Björklund on yksi tämän ravintolan omistajista, jonka vuoksi maut ovat autenttisia.

Myös sisustukseltaan ravintola eroaa muista kauniin rustiikkisella merityylillä. Ravintolan käyttämät raaka-aineet ovat tuoreita ja lähellä tuotettuja.

6. Göran – Kalaa merellisessä tunnelmassa

Ravintola Göran Turku

Matkakirjailija Göran Schildtin mukaan nimetty ravintola tarjoaa raikkaan lounaan, herkulliset leivokset ja tasokkaat viinit aivan Aurajoen rannalla.

Turun linnan lähellä ja Forum Marinumin yhteydessä sijaitseva ravintola tarjoaa merellisiä makuja ja paljon muutakin, joten varsinainen kalaravintola Göran ei ole. Merellinen tunnelma on kuitenkin vahvasti läsnä tässä ravintolassa.

Viikonloppuisin tarjolla on huikea menu, joka sisältää aina sesongin mukaiset tuoreet raaka-aineet!

Jos olet kiertämässä Turun museoita, niin tässä ravintolassa kannattaa ehdottomasti käydä syömässä merimuseo Forum Marinumin yhteydessä.

Muista tämä kalaravintola Turussa!

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

7. Suomalainen Pohja – Klassikko taidemuseon naapurissa

Ravintola Suomalainen Pohja

Aivan Turun taidemuseon naapurissa oleva Ravintola Suomalainen Pohja on ehkä Turun ravintoloista klassisin vaihtoehto. Koko ravintolan täyttää klassinen, jopa kustavilainen tunnelma.

Harmooninen tunnelma seuraa palvelusta aina annoksiin saakka, sillä kaikki tässä ravintolassa on viimeiseen asti huoliteltua.

Turun ravintoloiden aukioloaikoihin verrattuna Suomalainen pohja on vähemmän auki, sillä se on vain arkisin maanantaista perjantaihin auki, mutta viikonloppuisin ravintola toimii tilausravintolana.

Valitse tämä ravintola, jos haluat ylellisen illallisen yhdessä rakkaittesi kanssa!

8. Nomad Food & Wine – Makuja maailmalta

Nomad Food & Wine, Turku

Monet Turun ravintolat keskustassa tarjoavat tuttuja makuja, mutta mikäli haluat kokeilla jotain uutta kannattaa ehdottomasti suunnata kohti tätä ravintolaa.

Nomad on mielenkiintoinen ravintola sen takia, että samassa annoksessa yhdistyy usean maan ja jopa kahden eri mantereen makuja innovatiivisesti. Annokset ovat kuitenkin luotu periaatteella yksinkertaisesti hyvää, joten ne eivät ole liian monimutkaisia makukokonaisuuksia.

Ravintola sijaitsee aivan keskustan lähistöllä ja rennon tunnelmansa takia viihdyt ravintolassa varmasti!

Todella suuri suositus myös ravintolan viineille!

9. Kakolanruusu – Turun trendikkäin ravintola

Kakolanruusu, Turku

Viime aikoina kaikista eniten keskustelua luonut ravintola on ehdottomasti Kakolanruusu. Historiallisella Kakolanmäellä sijaitseva ravintola tarjoaa jokaiselle jotakin.

Ravintolan menu on todella ajatuksella koottu ja sisältää paljon jaettavia annoksia, joten ilmapiiri on todella vapaa ja sosiaalinen. Henkilökunta on myös erittäin ammattitaitoista!

Kannattaa ehdottomasti poiketa Kakolanruusuun rauhalliselle lounaalle, joka koostuu menu luonteisesti herkullisista alku- ja pääruuasta tai alku-, pää- ja jälkiruuasta!

10. Pippurimylly – Paras pihviravintola Turussa

Pihviravintola Turku

Jos etsinnässä on hyvä pihviravintola Turussa kannattaa ehdottomasti suunnata kohti Pippurimyllyä. Jo klassikoksi muodostunut ravintola on toiminut Martin kaupunginosassa jo pitkään ja se on aina ollut saman perheen omistuksessa.

Ruokaa valmistetaan perinteisillä resepteillä ja vain parhaista tuoreista raaka-aineista, jonka tuloksena on yksinkertaisen herkulliset annokset.

Pelkästään pihviin ei kuitenkaan tarvitse tyytyä, sillä valittavana on myös äyriäisiä, kalaa ja kasviksia.

Plussaa myös lastenannosten laajasta määrästä, joten ravintola Pippurimylly on myös lapsiperheille sopivin ravintola Turussa!

11. Nordic Pizza Company – Italiaa ja Pohjoismaita

Nordic Pizza Company, Turku

Nordic Pizza Company on omien sanojensa mukaan New Napolitan Style -pizzeria, joka tarjoaa yhdistelmiä italialaisista ja pohjoismaisista mauista.

Aidossa italialaisella kiviuunissa valmistettujen pizzojen valmistumista voit seurata pöydästä käsin. Avoimen keittiön luona pizzat valmistuvat tuoreista raaka-aineista, jotka takaavat parhaan mahdollisen maun.

Myös ylempänä mainittu Sergio’s on loistava vaihtoehto, jos haussa on Turun paras pizza. Sergio’s on aito italialainen ravintola jokirannan varrella.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Turun ravintolat kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll