LomarengasLomarengas

Rovaniemen joulu 2022 – joulupukin kotikaupunki kutsuu rentoutumaan

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Lappi on yksi Suomen suosituimpia talvilomakohteita. Lapin taikaa voi lähteä nauttimaan jouluksi Rovaniemelle, kaupungin tarjotessa erinomaiset puitteet rentouttavaan ja laadukkaaseen lomaan. Rovaniemen joulu on täynnä tekemistä sekä kiehtovia palveluita tänäkin vuonna.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mitä tekemistä joulu Rovaniemellä 2022 tarjoaa?

Rovaniemen joulu on hyvin perinteikäs kaupunkijoulu, johon voi tietysti yhdistää upean ympäröivän luonnon. Kaupunki hiljenee joulunviettoon aattona, mutta tapahtumia riittää pyhien ajan erilaisista konserteista aina Joulupukin Pajakylän vilinään.

Tässä kolme erinomaista vaihtoehtoa joulunviettoon Rovaniemellä:

1. Rovaniemen joulumarkkinat

Rovaniemen joulumarkkinat

Erilaiset joulumyyjäiset ja -markkinat ovat tietenkin erinomaista tekemistä joulun alla. Ennen joulun pyhiä voit tehdä joululahjaostoksia Rovaniemen joulumyyjäisissä, joita löytyy hieman eri puolilta kaupunkia.

Perinteiset Rovaniemen joulumarkkinat järjestetään Tapion Kylätalolla marraskuun lopussa. Tämän lisäksi voit lähteä ihastelemaan Saarenkylän nuorisoseuran talon Rovaniemen joulumyyjäisiä marraskuun lopussa.

Rovaniemen joulumarkkinat 2022:

  • Perinteikkäät Joulumarkkinat, Tapion kylätalo, 17.12. klo 11-15
  • LC Napapiirin Perinteiset Joulumyyjäiset, Santasport Lapin Urheiluopisto, 10.-11.12. klo 10-16
  • Arktiset Markkinat, Arktikum, 9.-11.12. klo 10-18
  • Lähituottajien Joulumarkkinat, Hotel Metsähirvas, 4.12. klo 11-16
  • SaNun perinteiset joulumyyjäiset 2022 – Saarenkylän Nuorisoseuran talo, 26.-27.11. klo 10-16
  • Taitava Lappi -joulumarkkinat – Postitalo, 10.-11.12. klo 10-16

Rovaniemeltä löytyy tietenkin myös monia erinomaisia kauppoja ja kauppakeskuksia, joissa tehdä ostoksia joulun alla. Joulunpyhinä ostoskeskukset hiljenevät, mutta vilinää riittää Tapaninpäivästä alkaen alennusmyyntien myötä.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

2. Rovaniemen Joulupukin pajakylä

Rovaniemen Joulupukin maa

Rovaniemi on tietenkin tunnettu Joulupukin kotipaikkana, jollaiseksi kaupunki virallisesti nimettiin vuonna 2010. Koska Joulupukin virallinen osoite Korvatunturilla on yhä salainen, pääsee pukkia kuitenkin tapaamaan hänen Joulupukin kylään Rovaniemellä.

Joulupukin pajakylä Rovaniemellä on jouluisin täynnä erilaista tekemistä ja tapahtumia. Nähtävää riittää näin lapsille kuin aikuisillekin.

Joulupukin Pajakylä Rovaniemellä on vain noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta, ja pajakylään voi suunnata autolla tai bussilla. Monet Pajakylän palvelut ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä, joten tekemistä riittää myös pyhien aikana.

Voit vierailla Joulupukin postissa, alueen kaupoissa tai nauttia erilaisten huskysafareiden palveluista. Joulupukin pajakylä Napapiirillä on erinomainen kohde koko perheelle.

3. Rovaniemen joulukonsertit

Rovaniemen joulukonsertit

Kuva: Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenteri

Tekemistä riittää lisäksi konserttien muodossa. Kauneimmat joululaulut ovat esimerkiksi kaunis tilaisuus, joka järjestetään Rovaniemellä vuosittain.

Vuoden 2022 Rovaniemen joululaulutilaisuus on todennäköisesti marraskuun lopulla. Rovaniemen kirkoissa on muitakin joulukonsertteja sekä tietenkin perinteinen joulumessu.

Lisätietoja tapahtumista ja konserteista löytyy Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterista.

Rovaniemen joulukonsertit 2022:

  • Rimpparemmin Joulushow – Kulttuuritalo Wiljami, 2.12. 19:00 – 21:00
  • Erja Lyytinen & Friends: Blue Christmas 2022 – Korundi-sali, 7.12. 19:00
  • Antti Railio: Jouluksi kotiin – Rovaniemen kirkko, 11.12. 18:00 – 20:15
Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

Rovaniemen joulun majoitus

Rovaniemen joulun majoitus

Minne sitten suunnata yöpymään Rovaniemellä jouluksi?

Kaupungissa riittää valinnanvaraa. Erinomaisia vaihtoehtoja jouluna ovat muun muassa tietysti Rovaniemen hotellit. Joulun hotellipaketit mahdollistavat niin erinomaisen majoituksen, että joulunpyhien ruokailut.

Pidä mielessä esimerkiksi nämä Rovaniemen hotellit:

Erinomainen hotelli joulun ajaksi löytyy myös Joulupukin Pajakylästä. Rovaniemen Joulupukin maan majoitusvalikoimasta löytyy hotelli, igluja sekä huoneistoja.

Hotellien lisäksi majoitusta voi tietenkin etsiä myös Rovaniemen ja lähialueen mökeistä. Mökki on mukava valinta jouluksi silloin, kun haluat nauttia omasta rauhasta ja puuhailla vaikkapa jouluruuat itse.

Täältä löydät lisää tietoa Rovaniemen majoituksesta sekä esimerkiksi Rovaniemen igluista.

Mitä ravintoloita Rovaniemen joulu tarjoaa?

Joulu Rovaniemellä onnistuu toki ilman omia kokkailuja. Jouluruuat voi mennä nauttimaan kaupungin erinomaisiin ravintoloihin.

Hotellienkin yhteydessä tarjotaan niin aamiaiset että jouluillalliset. Huomioi, että hotellien ruokailut voivat olla yhdistetty hotellimajoitukseen, joten aina pelkkää ruokailua ei välttämättä ole tarjolla muille kuin hotellissa asuville.

Rovaniemen ravintoloiden jouluruokailut tulee usein varata etukäteen, joten tutki vaihtoehtoja ja varaa paikat kattaukseen hyvissä ajoin.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Lähde viettämään joulua Rovaniemelle

Rovaniemi jouluna

Joulu on erinomaista aikaa lähteä nauttimaan Rovaniemen tunnelmasta. Kaupunki on erinomainen lomakohde talvella ja tekemistä riittää varmasti.

Rovaniemen joulu on tietenkin upea valinta juuri lapsiperheille, sillä Joulupukin Pajakylä Rovaniemellä kiehtoo taatusti perheen pienimpiä, mutta Rovaniemen hotellit tarjoavat upeita lomapaketteja myös aikuisille.

Kaupunkiloma Rovaniemellä tietää hyviä ravintoloita, viihdyttäviä baareja ja laadukkaita ostosmahdollisuuksia sekä tietysti Rovaniemen nähtävyydet. Upeaa ympäröivää luontoa unohtamatta.

Jos haluat Rovaniemelle jouluna lomailemaan, muista varata hotellipaketit tai mahdollinen mökki hyvissä ajoin. Joulunpyhien varaukset menevät varsin nopeasti, joskin valinnanvaraa voi joskus olla lähempänä jouluakin vielä saatavilla.

Joulun alla voi tietenkin mennä piipahtamaan Rovaniemelle päiväretkelle ja nauttia joulun tunnelmasta vaikkapa juuri Rovaniemen joulutorilla.

Jos siis haluat nauttia viihtyisästä joulusta, ota suunnaksi Lapin Rovaniemi!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll