Retkeily

Retkeily on yksi ihanimmista tavoista rentoutua ja kerätä voimia arjen aherruksiin. Retkeilemään pääsee Suomessa todella monipuolisesti ja vaihtoehtoja riittää niin aloittaville, että kokeneemmillekin konkareille! 

Luonto on mitä parasta lääkettä kiireeseen ja stressiin. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa mielen ja palauttaa ajatukset niiden tärkeimpien asioiden ääreen. Ei siis ihme, että retkeily kasvattaa jatkuvasti suosiotaan suomalaisten suosimien harrastusten keskuudessa.

Retkeily ei ole paitsi rentouttavaa, vaan se on erityisen helppoa. Suomi on täynnä mitä upeinta luontoa ja retkeilemään voi lähteä omaan lähiympäristöön tai vähän kauemmaksi. Kaunista luontomaisemaa riittää ympäri maan.

Retkeily onnistuu läpi vuoden

Retkeilemään pääsee lisäksi läpi vuoden. Voit esimerkiksi suunnata saariston upeisiin maisemiin veneilemään kesäisin tai kokea Lapin lumoa syksyn ruskaloistossa. Esimerkiksi monissa Suomen kansallispuistoissa voi patikoida keväästä syksyyn ja hypätä suksille talvisin.

Mahdollisuuksia on siis loputtomasti ja retkeilyyn sopivia kohteita löytyy ihan jokaiselle. Pahimmassa stressissä kun voi suunnata vaikka lähimetsään tutkimaan luontoa!

Artikkeli jatkuu...

Hyvä tietää ennen retkeä

Retkeilemään voi siis lähteä läpi vuoden, eikä sinun tarvitse välttämättä olla kokenut eränkävijä. Suomesta löytyy runsaasti erilaisia retkikohteita, joissa retkeileminen onnistuu ohjatuilla reiteillä. Tällaisia merkittyjä reittejä on varsinkin Suomen kansallispuistoissa. Reittejä löytyy laidasta laitaan aina muutaman kilometrin päiväretkestä pidempiin patikkareitteihin.

Luonnossa on tietenkin tärkeä aina muistaa rikkaan elinympäristömme kunnioittaminen. Roskata ei siis saa ja retkinuotion teko tulee hoitaa siihen merkityillä alueilla, erilaiset varoitukset huomioiden. Muista myös, että omiin tarpeisiin kalastaminen ja marjastaminen ovat pitkälti sallittua missä tahansa retkeiletkin, mutta myös näissä tulee ottaa asioista selvää.

Kun suunnittelet retkeä luontoon, mieti myös kokemustasoasi. Jos et ole tottunut retkeilijä, kannattaa aloittaa helpoilla päiväretkiä ja suunnitella sitten esimerkiksi luonnossa yöpymistä, kun olet tottunut liikkumaan luonnossa. 

Retkeily on kuitenkin niin upea ja helppo harrastus, että kannattaa ihmeessä suunnitella pientä retkeä luontoon aina kun se on mahdollista!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll