Mitä Bed and Breakfast majoitusvaihtoehtoja Suomi tarjoaa?

Sopivan majoituksen löytäminen on tietenkin yksi loman tärkeimpiä palasia. Löydät erilaista majoitusta Suomesta vähän joka kolkasta. Saatavilla on niin hotelleja, mökkejä ja loma-asuntoja, mutta suosiotaan on todella paljon viime vuosina kasvattanut myös bed and breakfast tyyliset majatalot.

Mistä niissä on oikein kysymys?

Artikkeli jatkuu alla
Tarjouksia Bed & Breakfast majoituksiin!
Bed and Breakfast majoitus
Artikkeli jatkuu...

Mikä on Bed and Breakfast?

Bed & Breakfast aamiainenBed&Breakfast tarkoittaa suoraan käännettynä sänkyä ja aamiaista, mutta virallinen käännös siitä on aamiaismajoitus.

Nimellä viitataan siihen, mitä Bed and Breakfast majapaikat tarjoavat: nukkumapaikkaa ja aamiaista. Näissä majataloissa ei siis välttämättä ole saatavilla muita hotelleihin kuuluvia palveluita.

B&B-majoitus ei siis yleensä tarjoa esimerkiksi ravintolaa lounaaseen tai illallishetkiin, eikä saatavilla välttämättä ole sauna- tai kylpyläpalveluita. Poikkeuksia tietysti löytyy palveluiden suhteen.

Yleensä Bed and Breakfast majoitus järjestyy sitä pyörittävien tahojen yksityisomistuksessa olevassa rakennuksessa. Pienet tilat tarkoittavat usein myös sitä, ettei asukkaiden käytössä välttämättä ole omaa wc:tä tai kylpyhuonetta. Tämä riippuu kuitenkin varsin paljon kohteesta.

B&B-majoitus Suomessa on yleistynyt viime vuosina. Monet suomalaiset Bed and Breakfast kohteet ovat väliaikaisia kesämajoituksia. Niitä löytyy muun muassa romanttisissa navettarakennuksissa, että kauniissa kartanoissa.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Mistä löydät B&B-majoitusta Suomessa?

Majatalot ovat Suomessa siis usein perheyritysten ylläpitämiä. Majoitustoiminta on pääsääntöisesti pienimuotoista ja omistajat asuvat usein samassa talossa tai ainakin lähipiirissä.

Siispä Bed and Breakfast paikat ovat Suomessa usein ketjuhotelleita persoonallisempia ja joidenkin mielestä varmaan myös lämminhenkisempiä.

Valinnanvaraa on paljon, joten löydät varmasti vaihtoehdon niin Etelä-Suomesta että pohjoisesta.

Bed and Breakfast majoituksen hyvät puolet

Bed & Breakfast yöpyminen

Vaikka perinteinen B&B Suomessa ei tarjoakaan monesti muuta kuin yösijan ja aamiaisen, ei kyseessä ole missään mielessä huono vaihtoehto lomalle.

Bed and Breakfast majoitus on yleensä:

  • Persoonallinen – majatalot ovat usein sisustettu hyvin persoonallisesti verrattuna esimerkiksi ketjuhotelleihin.
  • Yksilöllinen – esimerkiksi aamiaisen voi usein saada muokattua juuri omanlaiseksi.
  • Laadukas ja ystävällinen – koska majatalot ovat usein varsin pieniä, saat usein ystävällistä ja laadukasta palvelua sekä he myös tuntevat alueen, jonne voitte kysyä vinkkejä esim. nähtävyyksiä ja aktiviteetteja koskien.

Kaiken kaikkiaan, asiakas huomioidaan Suomen Bed and Breakfast majataloissa erinomaisesti. Majatalot saattavat tarjota myös muita palveluita, kuten esimerkiksi polkupyörien, veneiden tai muiden urheiluvälineiden vuokrausta.

Omistajat auttavat yleensä myös löytämään lähistön parhaimmat ravintolat ja nähtävyydet tarvittaessa.

Nimestään huolimatta aamiaismajoitus Suomessa ei välttämättä tarkoita, ettet saisi muitakin laadukkaita palveluita.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Onko B&B-majoitus Suomessa kallista vai halpaa?

B&B majoitus Suomessa

Koska Bed and Breakfast oli alunperin vaihtoehto hotellissa yöpymiselle, oli majoitusmuoto usein huomattavasti edullisempi, ja koska aamiaismajoitus tarjosi vain peruspalvelut, pysyivät hinnat varsin edullisena.

Nykyäänkin on mahdollista löytää edullista Bed and Breakfast majoitusta, mutta monet tämän päivän B&B paikat tarjoavat yksilöllistä luksusta sekä laadukkaampiakin palveluita.

Pidä mielessä Bed & Breakfast, vaikka etsit kalliimpaa ja tasokkaampaa majoitusta. Monet Bed and Breakfast paikat ovat pikemminkin boutique-tyylisiä, eivätkä mitään askeettisia majataloja.

Tietenkin on myös hyvä muistaa, että B&B majoitus Helsingissä on monesti hintavampaa kuin pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Kaiken kaikkiaa tähänkin majoitusmuotoon mahtuu monenlaisia vaihtoehtoja.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Löydä B&B-majatalo Suomesta

Kun siis kaipaat yksilöllistä ja viihtyisää majapaikkaa, pidä mielessä aamiaismajoitus.  Majataloja voi etsiä netistä ja ne on usein listattu erikseen tai hotellimajoituksen yhteydessä. Bed and Breakfast on hyvä valinta silloin, kun kaipaat helppoa ja vaivatonta yösijaa kaupungista tai haluat koko aitoa maalaisromantiikkaa.

Erikoisempia aamiaismajapaikkoja löytyy niin navetoista, asuntolaivoista, että kauniista kartanomaisemista!

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll