Turun uusivuosi 2022-2023: risteilyjä, teatteriesityksiä ja juhlaillallisia

Uusivuosi Turussa on erinomainen valinta kokea vuoden vaihtuminen. Kaupunki on täydellinen juhlakaupunki, sillä tekemistä ja nähtävää riittää monenlaisille juhlijoille. Turun uusivuosi viihdyttää niin lapsiperheitä kuin aikuisia lomailijoitakin.

Tässä vinkit Turun uuteen vuoteen!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Turun uusivuosi 2022-2023

Kaupungissa riittääkin uudeksi vuodeksi hyvin monenlaista ohjelmaa, joten mielenkiintoista tekemistä löytyy taatusti kaikille!

Tässä neljä tärppiä Turun uuteenvuoteen 2022:

1. Teatteria, komediaesityksiä ja museoita

Tämä on ryöstö -näytelmä Turussa

Kuva: Turun kaupunginteatteri, Tämä on ryöstö -näytelmä

Uudenvuodenaattona voi lähteä katsomaan erilaisia esityksiä ja näyttelyitä. Turun kulttuuritarjonta on erinomainen eikä vuoden viimeinen päivä tee tähän muutosta.

Turun uudenvuodenaaton ohjelmistoon kuuluvat muun muassa:

  • Stand up, Teatteri K-18-klo 17
  • Stand up, Teatteri K-18-klo 20
  • Hiljaiset sillat -musikaali klo 19

Liput uudenvuodenaaton esityksiin on hyvä ostaa jo etukäteen, sillä tapahtumat ovat todella suosittuja.

Teatteri-, musiikki ja komediaesitysten lisäksi voi uudenvuodenaattona käydä ihastelemassa vielä Turun museoiden tarjontaa.

Forum Marinumin 40 000+ niminen näyttely on muun maussa avoinna uudenvuodenaattona ja tarjoaa mielenkiintoista nähtävää koko perheelle.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Herkuttelua Turun ravintoloissa

Ravintola Göran Turussa

Kuva: Ravintola Göran

Uusivuosi Turussa tarkoittaa tietysti myös erinomaista ruokaa. Turku on loistava kaupunki herkutteluun ja uutena vuotena ravintolat pistävät pöytään upeita kattauksia.

Monet ravintolat Turussa ovat auki jouluna, että uutenavuonna.

Käynnistä uusivuosi ravintolassa Turussa esimerkiksi Gustavossa tai Ravintola Göranissa. Vaihtoehtoja riittää ja monet Turun ravintolat tarjoavat useamman ruokalajin uudenvuoden illallisen.

Varauksen uudeksi vuodeksi tulee lähes aina tehdä ennakkoon ja pöytäpaikat varataan yleensä nopeasti.

3. Turun uudenvuoden ilotulitus

Turun uudenvuoden ilotulitus

Ilotulitus Turussa uutena vuotena on perinteinen tapa toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi, ja Turulla onkin pitkät perinteet uudenvuoden ilotulitusten järjestämisessä.

Turussa ammuttiin nimittäin Suomen ensimmäiset ilotulitukset vuonna 1648, jonka järjesti Pietari Brahe.

Perinteisesti Turun uudenvuoden ilotulitus on ammuttu Samppalinnanmäeltä ja sitä voi seurata eri puolilta kaupunkia selkeällä säällä, mutta tietysti Turun jokiranta on tähän paras alue.

Lasten uusivuosi

Tämän lisäksi Turussa pääsee nauttimaan ilotulitteista hieman aiemminkin illalla. Kaupunki järjestää nimittäin vuosittain erinomaisen lasten oman uudenvuoden juhlan.

Lasten uusivuosi Turussa järjestetään Kupittaalla ja sen ohjelma huipentuu uudenvuoden ilotulitukseen klo 18. Sitä ennen Kupittaalla on erilaista ohjelmaa ja musiikkiesityksiä.

Tapahtuma alkaa klo 15.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

4. Uudenvuoden risteily

Uudenvuoden risteily Turusta

Entäpä miltä kuulostaisi uusivuosi vesillä? Turku on tietenkin tunnettu rannikkokaupunki ja moni lähtee kaupungista risteilemään.

Viking Grace järjestää uudenvuodenristeilyn, joka on erinomainen tapa toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi. Uudenvuodenaattona lähtevän risteilyn hintaan sisältyy vuorokauden risteily ja kolmen ruokalajin juhlaillallinen. Lisäksi laivalla esiintyy ruotsalainen Louisiana Avenue.

Muutakin ohjelmaa ja hauskanpitoa on tarjolla laivan baareissa ja lounge-tiloissa. Varaa siis paikkasi risteilylle ja vietä rento uusivuosi merellä!

Todella suosittu on myös 30.12. lähtevät risteilyt, jolloin palaat takaisin satamaan 31.12. illaksi valmiina kaupungissa juhlimiseen.

Turun uudenvuoden majoitusvaihtoehdot

Uusi vuosi Turussa vie yöpymään kaupungin laadukkaisiin hotelleihin. Monet Turun hotellit tarjoavat erityisiä uudenvuoden lomapaketteja, joihin voi kuulua hotelliyön lisäksi illallinen hotellin ravintolassa.

Jos haluat viettää uudenvuoden kylpylässä, ota suunnaksi Naantalin kylpylä (15km Turun keskustaan), Ruissalon kylpylä (12km Turun keskustaan) tai Holiday Club Caribia (3km Turun keskustaan).

Hieman erilaista majoitusta on puolestaan tarjolla Hotel Kakolassa. Hotelli sijaitsee entisen vankilan tiloissa, joten majoitus on taatusti ainutlaatuinen!

Tutustu tästä Turun majoituksiin.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Vietä hauska uusivuosi Turussa

Kun siis haluat viettää vauhdikkaan ja monipuolisen uudenvuoden, ota suunnaksi Turku. Turun uusivuosi on täynnä mielenkiintoista tekemistä ja ohjelmaa löytyy niin perheen kanssa uuttavuotta juhliville, että kaveriporukalle.

Aloita siis vuosi 2023 viihtyisästi Turussa!

Jos olet ajoissa lukemassa tätä artikkelia, niin tutustu tästä myös Turun jouluun.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll