Satakunta

Suomen länsiosassa sijaitseva Satakunta on yli 200 000 asukkaan maakunta. Se muodostuu 17 kunnasta, joista seitsemän on kaupunkeja. Satakunta on tunnettu muun muassa Rauman vanhasta kaupungista ja siellä järjestettävistä pitsiviikoista. Myös Porin Jazzeille sekä Yyterin hiekkarannoille matkustetaan eri puolilta Suomea. Ei kannata unohtaa myös muita Satakunnan kuntia, joista jokainen tarjoaa matkaajalle jotakin ainutlaatuista.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Satakunta on tunnettu myös suuresta teollisuustuotannosta ja Satakunnassa tuotetaankin jopa neljäsosa koko Suomen sähköstä. Lisäksi Satakunnan alueella on paljon maatiloja ja lihantuotantoa. Myös meren läheisyys on Satakunnan etu. Kannattaakin maistaa juuri kalastettuja silakoita tai poiketa Nakkilaan uskomattomille halstratuille nahkiaisille. Historiaakaan ei kannata unohtaa, sillä Satakunnassa on Suomen vanhimpia kaupunkeja. Vuonna 1365 perustettu Ulvila on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki ja heti seuraavana perässä on neljänneksi vanhin vuonna 1442 perustettu Rauma.

Musiikkia, urheilua ja markkinoita

Satakunnan alueella järjestetään kymmeniä erilaisia musiikkitapahtumia ympäri vuoden. Tunnetuimman Porin Jazzin lisäksi kuunneltavaa löytyy monista muistakin tapahtumista kuten; Rauma Blues, Satasoitto, KarmaRock ja Rauma Festivo, joista viimeisin tarjoaa klassista musiikkia.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneet viihtyvät myös Satakunnassa. Hikoilemaan pääsee Pitkis-Sportin liikuntatapahtumiin, joita järjestetään ympäri vuoden. Kokeile Pitkis-Sporttivaunun lajeja tai osallistu perhe-pitkikseen. Suksilla liikkujille löytyy latuja Huovinretkeltä, jossa pääsee tutustumaan myös kuutamohiihtoon. Penkkiurheilijoiden aika ei myöskään käy pitkäksi, sillä Satakunnassa pääsee seuraamaan muun muassa sm-liigaa. Satakunnan tunnetuin jääkiekkotapahtuma onkin Pitsiturnaus, jossa maakunnan omat joukkueet Porin Ässät ja Rauman Lukko ovat mukana.

Satakunta on tunnettu myös käsityöläisyydestä, ja ympärivuoden toreilla ja markkinoilla voi ihastella upeita luomuksia. Lumoavimpia ovat kuitenkin joulumarkkinat ja niitä Satakunnan alueella on monia. Poikkea Vanhan Rauman joulutapahtumiin, Jämin Joulukylään tai historialliseen Ulvilaan Leineperin joulumarkkinoille.

Kotisivut: http://www.satakunta.fi/

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll