Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin. Maakunta ulottuukin aina Perämeren rannikolta Suomen itärajalle, kattaen noin 12% koko Suomen pinta-alasta. Kyseessä on lisäksi yksi Suomen nopeimmin kasvava maakunta ja väkiluku on Pohjois-Pohjanmaalla on noin 412 000 asukasta. Alueen pääkaupunki on Oulu.

Pohjois-Pohjanmaalle syntyi pysyvää asutusta jo 1300-luvulla ja alueen talouselämä on vuosien saatossa ollut pitkälti laivanrakennukseen sekä merenkulkuun liittyvää. Pohjanmaan lukuisat joet ovat tehneet alueesta hedelmällisen kalastuksen sekä kuljetuksen osalta. Joissa on kuljetettu muun muassa tervaa ja tukkeja. Sahateollisuus on myös ollut isossa roolissa, onhan maakunnan itäosista jopa 60-70% metsän peitossa. Pohjois-Pohjanmaan luonto on vaihtelevaa ja sitä halkovat Perämereen laskevat joet, kuten Kalajoki, Siikajoki ja Oulujoki, sekä suomaat ja ylänköalueet. Pohjois-Pohjanmaalla tuotetaan lisäksi yli 40% Suomen tuulivoimasta.

Maakunnassa on tällä hetkellä 30 kuntakeskittymää ja 11 kaupunkia. Pohjois-Pohjanmaan tunnetuimpiin kaupunkeihin kuuluvat Oulun lisäksi muun muassa Kuusamo, Raahe ja Pudasjärvi. Pohjois-Pohjanmaan maakuntaeläin on kärppä, joka on myös alueen tunnetuimman jääkiekkoseuran, eli Oulun kärppien, tunnus. Virallinen nimikkokasvi on puolestaan suopursu. Kasvillisuus on alueella hyvinkin vaihtelevaa, mikä selittyy maakunnan levittäytymisellä aina rannikolta pitkälle sisämaahan.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Rikasta luontoa ja kaupunkilomatunnelmaa

Pohjois-Pohjanmaa tarjoaa upeat puitteet monipuoliseen lomailuun. Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja siellä voi viettää perinteistä kaupunkilomaa museoiden sekä ostosten parissa. Oulun nähtävyydet vievät tutustumaan alueen historiaan Turkansaaren ulkomuseoon tai seikkailemaan Tietomaan syövereihin.


Scandic
Kesäyöt alkaen 99 €!

Juuri nyt varaat kesän hotelli- ja kylpyläyöt kampanjahintaan hotelleihin kuudessa maassa.

Varaa lomasi täältä »

Oulun lisäksi Pohjois-Pohjanmaa on erinomainen lomakohde aktiivilomaan. Maakunnasta löytyy upeita laskettelukeskuksia. Kuusamon ja Rukan laskettelukeskuksien lisäksi Iso-Syötteen laskettelukeskus palvelee maakunnan alueella. Maakunnan laadukkaissa laskettelukeskuksissa voi hiihtää, lasketella ja nauttia esimerkiksi moottorikelkkasafareista. Kesäisin alueella on loistavia patikointimahdollisuuksia muun muassa Rokuan ja Syötteen kansallispuiston alueella. Rentouttavampaa kesäohjelmaa tarjoaa tietysti myös Nallikarin kuvankaunis ranta.

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll