Naantali lapsille – Muumimaailma, kylpylä ja herkkuhetket

Naantali on Suomen suosituimpia kesälomakohteita, eikä suotta. Ihastuttavaan kaupunkiin kannattaa suunnata varsinkin lasten kanssa. Esittelemme hieman mitä Naantali lapsille tarjoaa, nimittäin lukuisia erinomaisia nähtävyyksiä, roppakaupalla tekemistä sekä monipuolisia majoitusmahdollisuuksia riittää.

Artikkeli jatkuu...

Mitä nähtävyyksiä Naantali lapsille tarjoaa?

Muumimaailma, Naantali

Tekemistä ja nähtävää Naantalissa lasten kanssa löytyy ympäri vuoden, jota riittää taatusti muutamaksi päiväksi.

Naantali on lapsille tietenkin erityisen tunnettu Muumimaailmasta, jonne pääsee Naantalin keskustasta todella kätevästi, sillä tämä saari sijaitsee aivan Naantalin edustalla, Naantalin kirkon takana.

Naantalin keskustasta on noin kilometri perille Muumimaailmaan. Myös Naantalin kylpylästä Muumimaailmaan on noin hieman alle kahden kilometrin matka, joten kummastakin voi hyvin kävellä lasten kanssa Muumimaailmaan.

Muumimaailman lisäksi tarjoaa Naantali lapsille mielenkiintoa esimerkiksi näiden nähtävyyksien ja tekemisen osalta:

 • Leikkihetkiä Kirkkopuiston leikkikentällä, joka tunnetaan myös Nuhjalan leikkikenttänä
 • Uimahetkiä kesäpäivinä Nunnalahden uimarannalla luostarikirkon kupeessa
 • Mielenkiintoista luontoa Luolalanjärven luontopolulla hieman kaupungin keskustan ulkopuolella
 • Hauskoja risteilyjä höyrylaiva S/S Ukkopekan kyydissä
 • Vanhan Naantalin Muumimyymälä

Sivuiltamme löydät myös Naantalin nähtävyydet sekä Naantalin museot.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Tapahtumat lapsille Naantalissa

Kannattaa myöskin muistaa Naantalin tapahtumat lapsille. Niistä esimerkiksi Unikeonpäivänä Naantalissa tarjoaa erityisesti perheille ja lapsille suunnattua ohjelmaa.

Naantalin tapahtumista myös Naantalin musiikkijuhlat kesäkuussa tarjoavat lapsille suunnattua tekemistä. Kesäjuhlista myös tietysti Naantalin juhannus on täynnä toimintaa.

Unikeonpäivään liittyen, kesällä 2022 Muumimaailmassa juhlitaan Unikeon päivää 27.7.

Naantalissa lasten kanssa kannattaa lisäksi suunnata ihastelemaan juurikin keskustan vanhaa kaupunkia. Sen tunnelmalliset pikkukujat ja talot ovat taatusti myös lapsista viehättäviä.

Lisäksi pienistä putiikeista (kuten Muumimyymälästä) ja Naantalin kahviloiden tunnelmasta nauttii varmasti koko perhe.

Muumimaailman tapahtumat 2022

 • 24.–25.6. Muumit ja juhannuksen taikaa
 • 27.7. Unikeon päivä
 • 7.8. Muumipeikon syntymäpäivä
 • 13.-14.8. DIAK Viitottu viikonloppu
 • 21.8. Syksy saapuu Muumilaaksoon
Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Lasten kanssa syömään Naantalissa

Lasten kanssa syömään Naantalissa

Naantalin loma lasten kanssa tietää myös herkkuhetkiä, sillä kaupungista löytyy runsaasti lapsiystävällisiä ruokapaikkoja. Muumimaailmaan suuntaavat löytävät teemapuistosta runsaasti erilaisia ravintoloita, joskin myös omaa evästä voi aina ottaa mukaan ja nauttia niitä alueen mukavilla leirintäpaikoilla. Ravintoloiden joukossa on niin hampurilaispaikkoja, että perinteistä kotiruokaa tarjoavia paikkoja.

Muumitunnelmaan pääsee myös Naantalin vanhan kaupungin Eriskummallisessa kahvilassa. Kesäisin auki oleva kahvila on sisustettu niin hauskasti ja eriskummallisesti, että se viihdyttää taatusti isompaakin ruokailijaa. Kahvila sopii hyvin pienemmän nälän sekä makean himon sammuttamiseen.


Scandic
Kesäyöt alkaen 99 €!

Juuri nyt varaat kesän hotelli- ja kylpyläyöt kampanjahintaan hotelleihin kuudessa maassa.

Varaa lomasi täältä »

Muut lapsiystävälliset ravintolat Naantalissa voivat viedä herkuttelemaan vaikkapa lasten suosikkia, eli pastaa. Hasta la Pasta-ravintola tarjoaa maistuvia ja terveellisiä tuorepasta-annoksia vanhassa kaupungissa ja on monen mielestä Naantalin paras ravintola lapsiperheille. Ravintola on avoinna läpi vuoden ja pasta-annosten lisäksi kannattaa myös herkutella erinomaisilla jälkkäreillä.

Huhti-syyskuussa voi suunnata myös Ravintola Merisaliin, joka on erinomainen Naantalin ravintola lapsille, ja jonka tunnetut pitsat maistuvat taatusti hieman nirsommallekin syöjälle.

Hieman keskustan ulkopuolelta löytyy myös Kultaranta Heineken House, joka on myöskin tunnettu pitsoistaan.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Naantalin majoitus lapsiperheille

Hotelli Amandis, Naantali

Entäpä mistä löytää parasta majoitusta Naantalista lapsille? Suosituimpiin vaihtoehtoihin kuuluvat tietenkin kaupungin erinomainen kylpylähotelli, eli Naantalin kylpylä sekä Kultaranta Resort. Molemmat tarjoavat varsin erinomaiset kylpyläpalvelut laadukkaan majoituksen lisäksi, joten lapsille riittää tekemistä hotellihuoneen ulkopuoleltakin.

Niin Naantalin Spa, että Kultaranta tarjoavat lisäksi hyvät ruokailumahdollisuudet.

Muista alueen hotelleista viihtyisä Villa Amandis ansaitsee myös maininnan. Tämä majoitus Naantalissa tarjoaa perheille lyhyen matkan Muumimaailmaan sekä kesäisin sekä talvikaudella viikonloppuisin auki olevan herkullisen vohvelikahvilan.

Kesäisin kannattaa myös harkita Naantalin leirintäaluetta, joka löytyy vain noin puolen kilometrin päässä Naantalin keskustasta. Kuparivuorella sijaitseva Naantalin Camping tarjoaa mahdollisuuksia vuokrata mökkejä sekä vaunupaikkoja.

Alueelta löytyy lisäksi:

 • Lasten leikkipuisto
 • Biljardigolf
 • Tilaussauna
 • Grillikatos

Löydät sivuiltamme myös muut Naantalin mökit.

Naantali on lapsille on siis erinomainen kohde lomanviettoon. Kaupungista löytyy tekemistä, nähtävää sekä runsaasti erinomaisia palveluita takaamaan onnistunut ja rentouttava loma ihan koko perheelle.

Naantali lasten kanssa kannattaa siis pitää mielessä, kun suunnittelet seuraavaa lomaa! Älä myöskään unohda lasten joulua, jos tarkoituksena on viettää joulu Naantalissa!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll