Koe upea Rauma lasten kanssa ja viihdy koko perheen voimin

Viihtyisä rantakaupunki Rauma tarjoaa loistavat puitteet loman viettoon. Kaupungista löytyy runsaasti nähtävää sekä mielenkiintoisia tapahtumia ihan koko perheelle. Tässä tietoa siitä, millainen onkaan Rauma lasten kanssa ja kuinka saada kaikki ilo irti kaupunkilomasta Raumalla.

Artikkeli jatkuu...

Mitä tekemistä ja nähtävää Rauma lapsille tarjoaa?

Rauma lasten kanssa ei sisällä tylsiä hetkiä, sillä kaupunki tarjoaa runsaasti ajanvietettä ja tekemistä Raumalla riittää kaiken ikäisille lapsille.

Pidä mielessä muun muassa nämä viisi ideaa:

1. Tutustu Rauman museoihin

Rauman merimuseo

Lapsille löytyy Raumalta mielenkiintoisia museoita. Rauman parhaat museot lapsille voivat viedä perheen tutustumaan esimerkiksi merenkulun historiaan Rauman merimuseoon, mistä löydätte mielenkiintoisia näyttelyitä, jotka kiehtovat taatusti monen ikäistä vierailijaa.

Toinen lapsia viihdyttävä museo on Raumalta löytyvä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo. Museossa on erilaisia taide-esineitä ja pienemmät voivat tutustua taloon mukavan Lönnströmin kotihiiren seurassa.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Leiki Kipparinpuistossa

Kipparinpuisto Rauma

Hieman pienempien lasten kanssa Raumalla kannattaa suunnata Kipparinpuistoon. Kyseessä on ympäri vuoden auki oleva leikkipuisto, jossa voi leikkiä hyvin monin eri tavoin ja löydätkin kaikki perinteiset leikkipuistovälineet tästä puistosta.

Lisäksi kesäisin tämän Rauman puiston tarjontaan kuuluu liikennepuisto. Liikennepuistossa voi ajella pyörillä ja polkuautoilla, joita saa vapaaseen käyttöön juuri kesäkuukausina.

3. Nauti Vanhasta Raumasta

Vanha Rauma

Rauman vanhakaupunki on yksi Suomen ainutlaatuisimpia kohteita ja kuuluu myös Suomen maailmanperintökohteisiin. Kapeat kujat ja viehättävät puutalot ovat kuin suoraan satukirjasta, joten perheen pienimmätkin viihtyvät siellä taatusti.

Lisäksi vanhakaupunki Raumalla tarjoaa lapsille tekemistä viihtyisien kahviloiden ja putiikkien muodossa.

Rauman joulu järjestää joulukalenteri-ikkunat -tapahtumat, missä 24 eri ikkunaa koristellaan jouluisasti ympäri Vanhan kaupungin.

4. Ui Rauman maauimalassa

Rauman maauimala Makis

Kesäkuumalla tarjoaa Rauma lapsille myös virkistäytymis mahdollisuuden. Kaupungista löytyy varsin kivoja uimarantoja, mutta jos merivesi tuntuu hieman liian kylmältä, voi suunnaksi ottaa maauimalan.

Rauman maauimala on hiljattain uudistettu ja se on avoinna kesäisin joka päivä. Alueella on uimavalvontaa ja päivälippu on yleensä maksanut alle 10 euroa.

Maauimalassa on lisäksi hyvät pukuhuone- ja suihkutilat.

5. Tee retki lähistön saariin

Kylmäpihlajan majakkasaari, Rauma

Koe Rauman lisäksi lasten kanssa myös lähialueen saaret, nimittäin tämän rannikkokaupungin edustalta löytyy useita mielenkiintoisia luontokohteita.

Erinomaisia retkeilysaaria Rauman edustalla ovat muun muassa:

  • Kylmäpihlajan majakkasaari
  • Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari
  • Reksaaren luontosaari

Kaikilla saarilla riittää runsaasti mielenkiintoista tekemistä. Ei muuta kuin retkieväät reppuun ja tähystämään näitä upeita kohteita!

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Parhaat tapahtumat Raumalla lasten kanssa

Rauman pitsiviikot

Kuva: Rauman pitsiviikot

Rauma lasten kanssa vie myös mielenkiintoisiin tapahtumiin. Varsinkin kesäisin Rauma on todella aktiivinen kaupunki tapahtumien osalta ja monissa tapahtumissa on aina erikseen huomioitu myös lasten viihtyvyys.

Rauman pitsiviikot järjestetään aina heinäkuussa ja niiden aikaan kaupungilla on runsaasti erilaista ohjelmaa.

Toinen mielenkiintoinen Rauman tapahtuma lasten kanssa on Blue Sea Film Festival-tapahtuma. Elokuvafestivaalilla on huomioitu myös lapset ja nuoret, joten erilaista mielenkiintoista oheistapahtumaa riittää kaupungissa silloin runsaasti.

Rauman tapahtumat löytyy kätevästi Rauman kaupungin tapahtumakalenterista.

Rauman parhaat ravintolat lapsiperheille

Wanhan Rauman kellari, Rauma

Kuva: Wanhan Rauman Kellari

Entäpä sitten, jos nälkä yllättää Raumalla lapsen kanssa? Kaupungista löytyy onneksi runsaasti erinomaisia ruokapaikkoja, joten tyhjin vatsoin ei Raumaa tarvitse ihastella.

Rauman parhaat ravintolat lasten kanssa ovat:

  • Ravintola Kapteeninhuone
  • Kontion Kahvilat & Leipomot
  • Wanhan Rauman Kellari
  • Kahvila Ravintola Torni
Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Majapaikkoja Raumalla lasten kanssa

Kun kaipaat sopivaa majapaikkaa perhelomalle Raumalta, löytyy vaihtoehtoja varsin runsaasti. Rauman hotelleista esimerkiksi Hotel Vanha Rauma ja Scandic Rauma ovat hyviä vaihtoehtoja. Pidä mielessä myös Poroholman Lomakeskus

Aivan keskustan tuntumassa sijaitsevasta leirintäkeskuksesta löydät erinomaisia lomamökkejä, jotka soveltuvat isommankin perheen lomailuun.

Rauma on lasten kanssa kaiken kaikkiaan erittäin viihtyisä kohde, tarjoten juuri sopivasti tekemistä ja luonnonrauhaa leppoisaan lomailuun!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll