Naantalin nähtävyydet – muumeja ja kauniita puutarhoja

Naantalia kutsutaan usein Suomen parhaaksi kesäkaupungiksi. Ylistykseen on helppo yhtyä, sillä Naantalin nähtävyydet ovat erinomaisia varsinkin juuri kesäaikaan.

Kaupungin upeat merimaisemat ja loisteliaat puutarhat kutsuvat nauttimaan auringonsäteistä koko perheen voimin.

Artikkeli jatkuu...

Parhaimmat Naantalin nähtävyydet – Top 5

Mitkä sitten ovat ne ehdottomasti tärkeimmät Naantalin nähtävyydet. Tässä viisi erinomaista tärppiä lomaan.

1. Naantalin kirkko

Naantalin kirkko

Kirkot ovat erinomaisia nähtävyyksiä ja Naantalin kirkkoa ei voi olla huomaamatta vierailullaan kaupungissa. Kirkko on Suomen toiseksi suurin keskiaikainen kivikirkko, tornin näkyessä varsin hyvin ympäri kaupungin.

Naantalin kaupunki onkin rakennettu aikoinaan juuri kirkon ympärille.

Lähistön Naantalin nähtävyydet voivat viedä muihinkin upeisiin kirkkoihin, sillä lähialueelta löytyvät myös nämä upeat kirkot:

  • Merimaskun puukirkko
  • Rymättylän harmaakivikirkko
  • Velkuan saaristokirkko
Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Kultaranta

Naantalin kultaranta

Suomen tasavallan presidentin kesäasunto löytyy Naantalista, joka onkin yksi suosituimpia Naantalin nähtävyyksiä. Kultarantaan kuuluu jugendtyylinen graniittihuvila sekä upea puutarha.

Kultarannassa on yleisön mahdollista tutustua vain upeisiin ulkotiloihin, joissa riittää kyllä ihasteltavaa kukkaistutusten, että suihkulähteiden muodossa.

Kultarannan upeaan puutarhaan voi tutustua kesäisin niin ohjatulla, että omatoimisella kierroksella. Opastettuja kierroksia järjestetään yleensä heinäkuusta syyskuuhun. Opastetut kierrokset toimivat tiistaista sunnuntaihin ja liput voi ostaa netistä.

Omatoiminen tutustuminen on mahdollista yleensä vain tiettynä viikonpäivänä.

3. Vanhan Naantalin Mannerheiminkatu

Mannerheiminkatu, Naantali

Yksi parhaimpia Naantalin nähtävyyksiä on ihastuttava Mannerheiminkatu. Kävelykatu kulkee keskustan halki ja sitä ympäröivät puutalot ihastuttavat kaikenikäisiä.

Vanhimmat puutalot ovat peräisin 1700-luvulta, joten historian havinaa riittää.

Tässä tunnelmallisessa vanhassa Naantalissa riittää myös ostettavaa ja nautittavaa. Erilaisia kahviloita ja putiikkeja on puutaloissa nimittäin runsaasti, tarjoten mielenkiintoista katseltavaa läpi vuoden.


Scandic
Kesäyöt alkaen 99 €!

Juuri nyt varaat kesän hotelli- ja kylpyläyöt kampanjahintaan hotelleihin kuudessa maassa.

Varaa lomasi täältä »

4. Muumimaailma

Muumimaailma, Naantali

Naantalin nähtävyydet lapsille tarjoavat ihanaakin ihanamman Muumimaailman. Teemapuisto viihdyttää varsinkin perheen pienimpiä ja pääset ihastelemaan niin tunnettua sinistä Muumitaloa, että juttelemaan rakastetuille tarinan hahmoille.

Muumimaailma on avoinna kesäkuukausina. Vuonna 2022 Muumimaailman nähtävyydet ovat avoinna 11.6. alkaen. Lippuja on mahdollista ostaa niin yhden päivän, että useamman päivän lippuina ja lipun hintaan sisältyy Teatteri Emman esitykset.

Menneinä vuosina Muumimaailmassa on järjestetty myös erityinen Taikatalvi-tapahtuma helmikuussa. Lisäksi Muumimaailmassa on monesti erilaisia tapahtumia syksyisin, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki, mikäli haluat Naantaliin juuri syksyllä perheen kanssa.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

5. Naantalin museo

Naantalin museo

Naantalin nähtävyydet vievät myös viehättävään museoon. Naantalin museossa voi tutustua alueen historiaan sekä alueella eläneisiin merkittäviin henkilöihin. Museo on kivan pieni ja siellä saa helposti kulumaan muutaman tunnin. Museossa viihtyvät varmasti myös perheen lapset.

Museon yhteydessä on myös pieni kauppa, josta voi ostaa vaikkapa matkamuistoja.

Museoon voi tutustua läpi vuoden, joskin museon toinen rakennus näyttelyineen ei ole auki kuin kesäkuukausina. Toukokuusta elokuuhun museo on avoinna joka päivä paitsi maanantaisin. Talvikuukausina museoon voi tutustua keskiviikkoisin.

Museokauppaan pääsee myös ostoksille läpi vuoden ja ilman pääsymaksua.

Katso myös muut Naantalin museot.

Naantalin nähtävyydet tarjoavat romanttista merimaisemaa

Matkailu Naantalissa tarjoaa tietenkin upeaa saaristomaisema, joka on itsessään upea nähtävyys. Keskustassa kannattaa suunnatakin Kuparivuorelle, josta avautuvat erinomaiset maisemat merelle. Kuparivuori kohoaa aivan Naantalin vanhan puukeskustan vierestä ja kallion kupeesta löytyy myös kiva laituri, josta pulahtaa uimaan kuumana kesäpäivänä.

Kuparivuorelle noustaan muuten pitkin romanttista Rakkaudenpolkua. Tämä hiekkainen kävelytie on saanut nimensä 1800-luvun alkupuolelta, jolloin naantalilaiset nuoren naiset saapuivat viettämään aikaa polun kätköihin komeiden venäläisten sotapoikien kanssa.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Kesäisiä nähtävyyksiä koko perheelle

Naantalin nähtävyydet tarjoavat siis runsaasti kivaa tekemistä lapsille ja koettavaa kaikenikäisille. Puutalot, merimaisemat ja puutarhat viihdyttävät lapsia ja aikuisia kesäisin. Toki tunnelmaan pääsee myös talvisin esimerkiksi juuri vanhan Naantalin pikku putiikeissa, kahviloissa sekä Naantalin museossa.

Naantalin kesä on kuitenkin eittämättä todella taianomainen, joten Naantalin matkailu on erinomaista toteuttaa juurikin kesäkuukausina! Jos olet aikeissa viettää kaupungissa pidempäänkin, niin Naantalin majoitus tarjoaa sinulle upeita vaihtoehtoja.

Naantalin nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll