LomarengasLomarengas

Top 5 parhaat lasten museot Helsingissä kaikenikäisille

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Pääkaupunkimme Helsinki on erinomainen lomakohde koko perheelle. Nähtävää ja tekemistä riittää kaikenikäisille vipeltäjille, eikä lomalla tarvitse kokea tylsiä hetkiä. Esimerkiksi erinomaiset lasten museot Helsingissä takaavat, että perheloma kaupungissa on paitsi hauska, mutta myös opettava ja mielenkiintoinen.

Mutta mitkä ovatkaan ne parhaat museot Helsingissä lapsille?

Artikkeli jatkuu...

Parhaat Helsingin museot lapsille

Helsinki on lasten kanssa mukava kohde, sillä museoita Helsingissä riittää, ja niistä moni soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille. Lasten museot Helsingissä tarjoavat juuri perheen pienemmille sekä myös vähän vanhemmille runsaasti räätälöityjä näytöksiä ja ohjelmaa.

Tässä viisi erityisen kiinnostavaa Helsingin museota lapsille:

1. Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo soveltuu erinomaisesti perheille, sillä museon tiloissa on juurikin perheen pienimmille suunnattu Lasten kaupunki museo.

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki tutustuttaa pääkaupungin historiaan todella mielenkiintoisesti ja mukaansatempaavasti.

Näyttelyn yhteydessä on runsaasti ohjelmaa lapsille, muun muassa leikkinurkkauksen muodossa.

Lisäksi esille oleviin asioihin saa Helsingin Lasten kaupungissa koskea, joten lapset saavat temmeltää mukavasti tutustuen paikalliseen historiaan.

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunkiin on kaikilta vapaa pääsy. Lasten museo sijaitsee Helsingin Senaatintorin kulmilla.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

2. Helsingin luonnontieteellinen museo

LUOMUS Luonnontieteellinen museo

Lasten museot Helsingissä voivat lisäksi viedä perheen tutustumaan erinomaiseen Helsingin luonnontieteelliseen museoon. Museon tiloissa on runsaasti juuri lapsille suunnattua ohjelmaa ja tekemistä. Pikkuisia kiinnostavat taatusti erilaiset eläinten luurangot sekä erilaiset piirrokset ja kuvat eläimistä sekä kasveista.

Museo on avoinna läpi vuoden. Kesäisin museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-17.00. Talvikuukausina museon aukioloajat ovat seuraavanlaiset:

  • Tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-16
  • Torstaisin klo 9-18
  • Lauantaisin klo 10-17
  • Sunnuntaisin klo 10-16

Museoon on aikuisilta 17 euron pääsymaksu. 7-17-vuotiailta on puolestaan 8 euron pääsymaksu.

3. Palomuseo

Palomuseo Helsingissä

Perheen pikkuiset ovat monesti hyvinkin kiinnostuneita erilaisten pelastusammattien toimista, joten Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo on todella kiva paikka vierailuun. Palomuseossa pääsee tutustumaan paloautoihin ja katselemaan kuinka palomiehet toimivat tulipalojen sattuessa.

Tämä Helsingin museo lapsille löytyy Korkeavuorenkadulta Erottajan pelastusaseman yhteydestä, jonka 1891 valmistunut rakennus on jo itsessään nähtävyys.

Museoon voi tutustua ilmaiseksi kaikki alle 15-vuotiaat, sisäänpääsymaksun ollessa 5 euroa kaikilta muilta.

Artikkeli jatkuu alla
PapuPapu
Artikkeli jatkuu...

4. Teatterimuseo

Teatterimuseo, Helsinki

Teatterien jännittävä maailma kiehtoo kaikenikäisiä museokävijöitä ja Teatterimuseo onkin yksi hyvä museo lapsille Helsingissä.

Teatterimuseo on erityisen mukava vierailukohde koko perheelle, sillä museossa riittää paljon juuri lapsille suunnattua ohjelmaa. Voit esimerkiksi kokeilla teatterin eri tekijöiden ja osaajien rooleja sekä tietenkin oppia siitä, mitä kulissien takana tapahtuu.

Teatterimuseo on avoinna läpi vuoden. Museoon voi tutustua tiistaisin sekä torstaista sunnuntaihin klo 11-18 sekä keskiviikkoisin klo 11-20. Normaalilippu on 10 euroa ja lasten lippu 5 euroa 3-17-vuotiailta.

5. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Helsinki lasten kanssa tutustuttaa myös luonnon ihmeelliseen maailmaan. Kukkia ja kasveja pääsyy tutkimaan todella monipuolisesti Kaisaniemen kasvitieteellisessä museossa. Museon sisätilat ovat avoinna läpi vuoden, joten voit ihastella muun muassa trooppisia kasveja talvellakin.

Ulkopuutarhaan kannattaa tietysti tutustua myös kesät ja talvet, puutarhan ollessa ilmainen. Vaikka ulkopuutarha onkin kauneimmillaan kesäisin, on talvenkin lumiset maiset ihan mukava nähtävyys.

Kasvihuoneeseen on 12 euron pääsymaksu aikuisilta, lipun hinnan ollessa 6 euroa 7-17-vuotiailta.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Lasten museot Helsingissä tutustuttavat myös taiteeseen

Ateneum

Yllä mainittujen museoiden lisäksi, Helsingin taidemuseot ja -galleriat tarjoavat viihdyttävää tekemistä lapsille. Niistä maininnan ansaitsee muun muassa suomalaisen taiteen kotipaikka, eli Ateneum.

Museossa liikkuu silloin tällöin hauska Skissi-kissa, joka tekee vierailusta erityisen mieleenpainuvan juuri perheen pienimmille jäsenille. Lisäksi tiloissa järjestetään varsin säännöllisesti nonstop-pajoja, joissa lapset ja nuoret voivat tehdä taidetta ohjatusti.

Tee vierailu myös Helsingin Taidemuseoon, eli HAMiin. Helsinkiläiseen taiteeseen keskittyneessä museossa saa perheen pienimmille vierailun ajaksi mukaan kivan repun, josta löytyy tekemistä takaamaan viihdyttävä kierros museon tiloissa.

Yllä olevat lasten museot Helsingissä tekevät loman pääkaupungissa taatusti mukavaksi koko perheelle!

Katso myös mitä muita museoita Helsingissä on, jos sieltä löytyisi lisää mielenkiintoista nähtävää teidän perheelle sekä tutustu täältä Helsingin nähtävyyksiin.

Lasten museot Helsingissä kartalla

Lue myös

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll