LomarengasLomarengas

Porvoon joulu 2022 – taianomaista tunnelmaa vanhassa kaupungissa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Porvoon joulu viehättää lämpimällä tunnelmallaan ja monipuolisilla aktiviteeteillä. Suomen historiallisimpiin kaupunkeihin kuuluva Porvoo on erinomainen lomakohde joululomalla. Kannattaapa kaupungissa piipahtaa joulun allakin esimerkiksi viikonloppuloman merkeissä. Porvoon joulutorilta löytyy taatusti myös hyviä lahjaideoita pukinkonttiin.

Joulu Porvoossa keskittyy Vanhan Porvoon tunnelmallisten tapahtumien ja rakennusten ympärille. Puutalot huokuvat tunnelmaa, pienten putiikkien myydessä kauniita käsitöitä ja kahviloiden sekä ravintoloiden tarjotessa upeita joulumakuja. Porvoon joulumarkkinat sekä erilaiset konsertit ja teatteriesitykset kuuluvat myös vahvasti Porvoon joulukuuhun.

Porvoon joulu on erinomainen osoitus siitä, ettei tunnelmallista joulutunnelmaa tarvitse lähteä etsimään aina maailmalle!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Porvoon joulu starttaa marraskuussa

Viralliset joulunavajaiset järjestetään Porvoossa vuosittain valtakunnallisena jouluavausviikonloppuna. Porvoon joulumyyjäiset käynnistyvät yleensä juuri joulunavajaisista. Nimensä mukaisesti tilaisuus käynnistää jouluvalmistelut koko kaupungissa.

Porvoon joulunavaus 2022 tapahtuu marraskuun lopussa 19.11. Kaupungin jouluvaloja ja tunnelmaa kannattaa ehdottomasti lähteä ihastelemaan.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Porvoon joulumarkkinat 2022 – tunnelmaa ja tapahtumia

Taidetehtaan joulumarkkinat, Porvoo

Joulutori on järjestetty Porvoon vanhassa kaupungissa jo vuosia. Porvoon joulutori kerää Vanhalle Raatihuoneentorille runsaasti erilaisia myyjiä ja esittelijöitä. Joulumarkkinoilta löytyy taatusti viehättäviä joulukoristeita sekä upeita lahjaideoita.

Porvoon joulumarkkinat 2022 rakennetaan Wanhalle raatihuoneentorille ja ne ovat avoinna 10.12.-11.12.

Vanha Porvoo on täynnä jouluista tunnelmaa läpi joulukuun, joten fiiliikseen pääsee muinakin päivinä. Pienten liikkeiden näyteikkunat ovat täynnä mitä hienoimpia koristeita ja niiden ihastelu pirteässä pakkassäässä on taatusti unohtumaton koko perheelle.

Porvoon jouluiset kaupat myyvät monenlaista tavaraa ja ideoita saa taatusti niin omiin joulukoristeisiin, että lahjoihinkin.

Porvoon joulumarkkinat ja tapahtumat listattuna:

  • Taidetehtaan joulumarkkinat – 9.12. – 11.12.2022
  • Porvoon joulutori – 10.12.-11.12.2022
  • Ornamon Design Joulu – 3.-4.12.2022
  • Kerkkoon perinteiset Joulumarkkinat – päivitetään myöhemmin
  • Annan joulumarkkinat – päivitetään myöhemmin

Muista myös kiertää Porvoon nähtävyydet joulun aikaan.

Taikatarinoita lapsille

Porvoo on kiva lomakohde koko perheelle jouluisin. Joulupukki vierailee perinteisesti Porvoon joulutorilla viihdyttämässä lapsia.

TaikaTarinat Joulupukin kanssa on Porvoon kirjastoissa järjestettävä tapahtuma, jossa Joulupukki saapuu viihdyttämään lapsia tarinoilla. Tapahtumassa luetaan tarinakilpailun tarinoita ja tilaisuus järjestetään Porvoon kaupunginkirjastolla sekä Gammelbackan kirjastolla.

Katso myös mitä muuta tarjoaa Porvoo lapsille.

Porvoon joulu soi tuomiokirkossa

Joulumusiikki kuuluu aina vahvasti joulunaikaan. Tuomiokirkossa järjestetään upeita konsertteja, joissa esiintyvät Suomen eturivin artistit. Usein tapahtumiin kuuluu lisäksi perinteinen Kauneimmat Joululaulut –tapahtuma.

Jouluista musiikkia on tarjolla Porvoossa muutenkin. Esimerkiksi Puolustusvoimien Soittokunnan Joulupop! –konsertti viihdyttää Taidetehtaan tiloissa marraskuun lopussa. Taidetehtaalla järjestetään joulukuussa runsaasti konsertteja, joten kannattaa tutustua tarjontaan.

Porvoon joulukonsertit 2022

  • Joulukonsertti: Joulu on jo ovella – Taidetehdas 9-9:35
  • Joulukonsertti: Joulu on jo ovella – Taidetehdas 10:30 – 11:05
Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

Porvoon joulu on täynnä upeita makuelämyksiä

Porvoo ja Vanha Porvoo ovat tunnettuja upeista ravintoloistaan sekä kiinnostavista kahviloista. Joulukuussa Porvoon ravintolat ja kahvilat tarjoavat upeita makuelämyksiä erilaisin tavoin. Ravintoloissa voi nauttia muun muassa perinteisiä jouluherkkuja ja virittäytyä joulutunnelmaan makujen ja tuoksujen avulla.

Porvoon hyvien ravintoloiden joukosta löytyvät muun muassa:

  • Gabriel 1763
  • Ravintola Fryysarinranta
  • Salt.

Kannattaa lisäksi suunnata Brunbergin myymälään. Herkuistaan tunnettu yritys varmistaa tuotteillaan, että oma joulupöytä on täynnä erilaisia herkkuhetkiä tänäkin vuonna!

Tutustu myös mitä Porvoon uusivuosi tarjoaa.

Vietä Porvoon joululoma kauniissa majataloissa

Porvooseen voi piipahtaa läheltä tietysti aina päiväretken muodossa. Jos haluat kokea Porvoon joulun kuitenkin kaikessa rauhassa ja ajan kanssa, tarjoaa Porvoo runsaasti upeita majoitusvaihtoehtoja.

Porvoon vanhakaupunki on täynnä putiikkihotelleita ja majataloja, joista löytyy persoonallista majoitusta. Kaupungissa on myös tunnettujen ketjujen hotelleja perinteisempää hotellimajoitusta etsiville.

Katso täältä mitä kaikkea Porvoon majoitus tarjoaa.

Kun kaipaat tunnelmaa, rauhoittumista ja jouluisia elämyksiä, on Porvoon joulu erinomainen valinta lomakohteeksi!

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Old Town B&B Ida-Maria

B&B Ida-Maria, Porvoo

B&B Ida-Maria sijaitsee aivan Porvoon keskiaikaisen vanhankaupungin ytimessä n. 20m päässä Porvoonjoelta. Nykyaikaisesti sisustetut, mutta rakenteiltaan vanhaa edustavat siistit huoneet puisilla lattioilla ja kattopalkeilla vievät sinut ajassa taaksepäin joulun tunnelmissa.

Tämä tunnelmallinen Bed&Breakfast tarjoaa ilmaisen Wi-Fi sekä TV-loungen.

Lue myös

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll