Porvoo talvella – täynnä vanhanajan romantiikkaa

Suomalaisissa kaupungeissa riittää ihanaa tunnelmaa pimeisiin ja kylmiin talvipäiviin. Muun muassa Porvoo on talvella erittäin tunnelmallinen ja tekemistä riittää koko perheelle.

Mitä siis tehdä Porvoossa talvella?

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset majoituksiin ja koe upea talvinen Porvoo!
Porvoo
Artikkeli jatkuu...

Koe tunnelmallinen vanha Porvoo talvella

Talvinen Porvoo

Yksi kauneimpia kohteita on tietenkin upea ja historiallinen Porvoon vanhakaupunki. Porvoon vanhakaupunki on täynnä kiinnostavia kulttuurikohteita sekä mukavaa tekemistä.

Vanha Porvoo talvella kutsuu kävijöitä muun muassa näihin aktiviteetteihin:

1. Kävelylle talviseen Porvooseen

Porvoo on talvella parhaimmillaan ilman sen suurempaa kiirettä. Lähde siis kävelylle Porvoon vanhan kaupungin talvisille kujille.

Vanhan Porvoon punamultamaalilla maalatut ranta-aitat ovat romanttisia, varsinkin jouluvalaistuksessa. Pienten puutalojen näyteikkunat ovat muutenkin todella viehättäviä talvella ja pääset taatusti juuri oikeanlaiseen tunnelmaan kävelyretkellä.

2. Herkuttelemaan tunnelmallisiin kahviloihin

Porvoon parhaat ravintolat ja kahvilat löytyy juuri vanhasta kaupungista.

Talvella pieniin ja tunnelmallisiin kahviloihin on ihana sukeltaa pakkasilmalla. Kuppi kuumaa kaakaota lämmittää mukavasti vaikkapa kävelyretken päätteeksi.

Puodeista herkkuja voi hakea lisäksi mukaan esimerkiksi Pienestä suklaatehtaasta tai Brunbergin liikkeestä.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

3. Ihastumaan gallerioihin

Vanhasta Porvoosta löytyy myös runsaasti kulttuuria ja taidetta. Talvella Porvoossa kannattaakin pujahtaa välillä gallerioihin tutustumaan nykytaiteeseen.

Parhaiden gallerioiden joukkoon kuuluvat muun muassa Galleria Sofia ja Galleria Katu.

4. Hiljentymään Porvoon tuomiokirkkoon

Porvoon tuomiokirkko on yksi Suomen kauneimpia kirkkoja. Kirkossa järjestetään läpi vuoden messuja, joihin voi mennä talvisunnuntaisin hiljentymään.

Lisäksi varsinkin joulun alla Porvoon tuomiokirkossa järjestetään erilaisia joulukonsertteja. Ne ovat erinomaista ajanvietettä Porvoossa talvella.

Muuta tekemistä Porvoossa talvella

Tekemistä Porvoossa talvella

Vanhan kaupungin lisäksi Porvoo tarjoaa toki runsaasti muutakin talvista tekemistä.

Porvoossa ulkoilu talvella

Liikkumaan voi lähteä Porvoossa talvella muuallekin kuin vanhaan kaupunkiin. Aivan Porvoon läheltä löytyy upeita ulkoilumahdollisuuksia.

Suuntaa esimerkiksi Bosgårdin kartanoon noin 12 Porvoon keskustasta. Kartanoa ympäröi erilaisia luonto- ja kulttuuripolkuja, joita on mahdollista kiertää myös talvikuukausina.

Porvoon satamassa pääsee myös nauttimaan ilmatyynyalusretkistä. Ilmatyynyalus tekee retkiä myös jäätiköllä ja vie sinut tutustumaan talviseen saaristomaisemaan.

Retkistä löytyy lisätietoja täältä.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Ostoksille tai kylpylään rentoutumaan

Kun sitten kaipaat rentoa menoa sisätilojen lämmössä, voit suunnata Porvoon kauppoihin, ravintoloihin sekä vaikka kylpylään!

Lähde Porvoosen joulun alla ostoksille tai nappaa parhaat tuotteet alennusmyynneistä. Hyvä paikka shoppailuun on Porvoossa esimerkiksi Kauppakeskus Lundi keskustassa.

Ravintoloita ja kahviloita löytyy myös ympäri keskustan.

Porvoossa voi talvella nauttia myös kylpylän rauhasta. Haikon kartano löytyy vain noin 10 minuutin ajomatkan päässä Porvoon vanhasta kaupungista. Kylpylässä on erinomaista ohjelmaa jouluisin ja uutena vuotena.

Toki pääset siellä rentoutumaan läpi vuoden. Kylpylän alueella on kaunista luontoa liikkumiseen ja kylpyläosasto rentouttaa päivän päätteeksi.

Jos olet kiinnostunut kartanoista, niin tutustu myös Sannäsin kartanoon Porvoon lähellä.

Porvoo sopii talvella koko perheelle

Porvoo on erinomainen lomakohde ihan kaiken ikäisille. Voit viihtyä talvella Porvoossa kavereiden tai puolison kanssa. Vanha kaupunki on esimerkiksi todella tunnelmallinen ja romanttinen kohde.

Haikon kartanon kylpylä on myös erinomainen talvilomakohde romanttiseen viikonloppuun.

Mutta Porvoossa riittää tekemistä ihan koko perheelle. Parhaat Porvoon nähtävyydet lapsille ovat juuri vanhan kaupungin kauniit maisemat sekä muinainen Linnamäen alue. Linnamäki on hyvä paikka esimerkiksi pulkalla laskemiseen!§

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Lähde ja koe Porvoo talvella

Suuntaa Porvooseen talvella, kun kaipaat rauhallista ja tunnelmallista lomakohdetta. Porvoon vanhan kaupungin talvi on lumoava kokemus kaikenikäisille.

Porvoossa on laadukkaita majoituskohteita ja lähialueella pääsee nauttimaan myös erinomaisista palveluista.

Ei siis muuta kuin talviloman suunnitteluun!

Lue myös aiheeseen liittyvää

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll