Porvoon vanhakaupunki – ravintolat, nähtävyydet ja majoittuminen

Suomen vanhimpiin kaupunkeihin kuuluva Porvoo on matkaajien kestosuosikki vuodesta toiseen. Kaupungissa on monta viehättävää puolta, mutta Porvoon vanhakaupunki on ehdottomasti niistä ihanimpia

Vanhakaupunki Porvoossa vie keskellä historiallisia rakennuksia ja nauttimaan upeista palveluista.

Vanhan Porvoon juuret juontavat aina 1380 vuoteen saakka, jolloin Porvoo sai kaupungin aseman. Vanha kaupunki koostuu noin 250 asuinrakennuksesta sekä lähes 300 ulko- ja talousrakennuksesta, joista lisää alla.

Artikkeli jatkuu...

Porvoon vanhakaupunki tarjoaa nähtävyyksiä

Porvoon museo

Porvoon vanhakaupunki on tietenkin jo varsinainen nähtävyys itsessään. Alueella kannattaakin vain tulla kävelemään kadulta toiselle ja imeä itseensä menneen ajan tunnelmaa.

Porvoon vanhat puutalot ovat kuvatuimpia rakennuksia koko Suomessa!

Muutakin nähtävää Porvoon vanhassa kaupungissa riittää.

Porvoon vanhan kaupungin parhaat nähtävyydet ovat:

  • Taidegalleriat kuten Colmio Slow Hoouse design- ja taidegalleria sekä Galleria Sofia
  • Porvoonjoen punaiset ranta-aitat
  • Porvoon museo ja siihen kuuluvat Holmin talo sekä Vanha Raatihuone
  • Porvoon nukke- ja lelumuseo
  • Porvoon tuomiokirkko

Nähtävyydet tarjoavat mukavaa tekemistä ja esimerkiksi gallerioiden yhteydessä voit nauttia usein myös laadukkaista kahvilapalveluista.

Nämä nähtävyydet sopivat myös perheille ja esimerkiksi nukke- ja lelumuseo tekee Porvoon vanhasta kaupungista lapsille erityisen hyvän kohteen.

Jos olet museoihminen, niin löydät sivuiltamme lisää Porvoon museoita.

Muista myös Porvoon vanhan kaupungin kaupat. Alueen viehättävissä puutaloissa toimii nimittäin erilaisia pikkuliikkeitä, joissa myydään laadukasta kotimaista käsityötä ja taidetta. Porvoon vanhakaupunki jouluna onkin erinomainen kohde nauttia niin joulunalun tunnelmasta, että hankkia pukinkonttiin täytettä.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Herkuttele Vanhan Porvoon ravintoloissa ja kahviloissa

Porvoon vanhan kaupungin ravintolat

Kauppojen ja nähtävyyksien lisäksi Porvoon vanhakaupunki ravintoloinen takaa herkullisen piipahduksen. Vanhan Porvoon ravintolat kutsuvat herkuttelemaan kauempaakin ja alueelta löytyy monta hyvää paikkaa lounaan tai illallisen nauttimiseen.

Suosituimpien ravintoloiden joukkoon Porvoon vanhassa kaupungissa kuuluvat muun muassa:

  • Gabriel 1763
  • Meat District
  • Ravintola El Patio
  • Salt.

Ravintoloista löytyy hyvin vaihtoehtoja niin isompaan että pienempäänkin nälkään. Jos sitten sokerihammasta kolottaa, on Porvoon vanha kaupungin putiikit ratkaisu ongelmaan. Voit nimittäin löytää itsesi herkuttelemasta esimerkiksi Pienen Suklaatehtaan tai Brunbergin herkuilla.

Vanhan Porvoon majoitus

Hotelli Onni, Porvoo

Porvoon vanhakaupunki hotellien ja majapaikkojen osalta on vertaansa vailla. Voit nimittäin löytää itsesi majoittumasta vanhan kaupungin idyllisessä tunnelmassa hyvinkin persoonallisissa tiloissa.

Aitta & Sauna on 1700-luvun alussa rakennettu aittarakennus, jonka tiloissa voit yöpyä, kun saavut Porvooseen. Saat käyttöösi kivan aittahuoneen sekä elegantin saunan suihku- ja vessatiloineen. Lisäksi aitan ulkoa löytyy ihana puutarha.


Scandic
Kesäyöt alkaen 99 €!

Juuri nyt varaat kesän hotelli- ja kylpyläyöt kampanjahintaan hotelleihin kuudessa maassa.

Varaa lomasi täältä »

Myös Porvoon vanhan kaupungin asunnot soveltuvat majoitukseen. Voit vuokrata käyttöösi esimerkiksi Aleksanterin sviitin. Tämä Venäjän tsaarinkin asuttama tila soveltuu vaikkapa romanttisen loman yöpaikaksi.

Hieman perinteisempi Porvoon vanhan kaupungin hotelli on puolestaan Boutique Onni. Hotellin viisi kartanohuonetta ovat persoonallisesti sisustettuja ja laadukkaisiin oheispalveluihin kuuluu muun muassa langaton internetyhteys.

Katso myös sivuiltamme mitä muuta Porvoon majoitus tarjoaa.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Näin saavut Porvoon vanhaan kaupunkiin

Vanha Porvoo

Vanha Porvoo on alue aivan Porvoonjoen tuntumassa kaupungin keskustassa. Porvoon vanhakaupunki pysäköintialueineen on varsin rajallinen, joten auto kannattaa jättää johonkin keskustan pysäköintialueista ja saapua tutustumaan vanhaan kaupunkiin jalan. Pysäköintikartta löytyy Porvoon kotisivuilta.

Porvooseen on helppoa saapua omalla autolla ympäri Suomen. Helsingistä ajaa Porvooseen noin tunnissa. Lisäksi kaupunkiin voi tulla linja-autolla.

Suunnitteilla on pitkään ollut myös junaratayhteyden avaaminen, mikä tekisi lomasta Porvoossa toki vieläkin helpomman.

Porvoon vanhakaupunki kartalla

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Milloin kannattaa tutustua Porvoon vanhaan kaupunkiin?

Vanhaan kaupunkiin voi Porvoossa tutustua läpi vuoden ja monet liikkeet ovat avoinna koko vuoden. Porvoo tunnetaan kuitenkin erityisesti kesäkaupunkina ja terassit ja pikkuliikkeet tekevätkin Porvoon vanhasta kaupungista kesäisin erinomaisen lomakohteen. Toinen upea aika saapua ihastumaan vanhaan kaupunkiin on joulu. Vanhan kaupungin joulu Porvoossa on suorastaan taianomainen.

Porvoon vanha kaupunki on siis erinomainen lomakohde, johon kannattaa saapua nauttimaan rennosta ja idyllisestä tunnelmasta!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll