LomarengasLomarengas

Porvoo

Porvoon idyllisyys ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Historiallinen kaupunki huokuu menneen ajan elämää modernilla otteella sävyttäen. Kaupunkiin rakastutaan ja palataan yhä uudelleen!

Suomen toiseksi vanhimman kaupungin historia juontaa juurensa lähes 800 vuoden päähän, joten Porvoosta löytyy runsaasti historiallista nähtävää. Kaupungin vanhana kaupunkina tunnetulta alueelta löytyvätkin söpöt, vanhat puumakasiinit. Punaiset puutalot toimivat vuosisatojen saatossa tärkeänä kauppavarastona ja nykyään niissä voi mennä nauttimaan esimerkiksi paikallisia herkkuja.

Herkkusuille löytyy muutenkin runsaasti makuelämyksiä ympäri Porvoon. Kaupungista löytyy ihastuttava Pieni Suklaatehdas sekä Brunbergin Suklaatehdas. Vanha Porvoo on muutenkin täynnä ihastuttavia ravintoloita ja kahviloita, joihin kannattaa tutustua kaupungissa vieraillessa. 

Porvoosta saa myös helposti viemisiä ja tuliaisia mukaansa. Kaupunki on täynnä viehättäviä putiikkeja, joissa valmistetaan korkealaatuisena käsityönä kaikkea aina vaatteista koriste-esineisiin.

Artikkeli jatkuu...

Mielekästä puuhaa läpi vuoden 

Porvoo on ehdottomasti yksi viihdyttävimpiä kesäkaupunkeja. Vanhan Porvoon makasiinit heräävät kesäisin eloon ja vanhassa rautatierakennuksessa järjestetään silloin runsaasti tapahtumia. 

Ei kuitenkaan kannata unohtaa Porvoota muinakaan vuodenaikoina. Vanhan Porvoon joulumarkkinat vetävät vertoja Keski-Euroopan tunnetuille markkinoille. Porvoon tuomiokirkossa järjestetään lisäksi upeita, tunnelmallisia joulukonsertteja. Katso mitä kaikkea muuta Porvoon joulu tarjoaa.

Lisäksi Porvoossa on mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joihin tutustua milloin tahansa. Suosittuihin kohteisiin kuuluvat muun muassa J. L. Runebergin kotitalo, Porvoon Taidehalli sekä viehättävä Lelumuseo. Erityisesti taiteen ystävät viihtyvät taatusti lukuisissa eri taidegallerioissa, joita löytyy varsinkin Vanhasta Porvoosta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Porvoo soveltuukin hyvin monenlaisiin lomamatkoihin. Kaupungissa on viihdyttäviä leikkipuistoja pitämään lapset liikkeessä, jos suuntaat lomailemaan koko perheen kesken. Katso mitä kaikkea voit tehdä lomalla, jos suuntana on Porvoo lasten kanssa.

Kaupunki soveltuu myös rentouttavaan lomaan kavereiden tai kumppanin kanssa. Voit majoittuja Porvoon moderneissa hotelleissa tai idyllisissä Vanhan Porvoon aitoissa. Valinnanvaraa riittää runsaasti!

Kun kaipaat vanhanajan kaupunkilaisromantiikkaa, pidä mielessä Porvoo. Historiallinen kaupunki viehättää monipuolisuudellaan – löydät kaupungista joka kerta jotakin hieman uutta ja jännittävää!

Kotisivut: https://www.porvoo.fi/

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll