Fiskars

Fiskars, eli Fiskarin kylä löytyy Uudenmaan maakunnasta. Raaseporin kaupunkiin kuuluva taajama on tunnettu Fiskarsin rautaruukista, jonka ympärille kylä on aikanaan syntynyt.

Pienessä taajamassa asuu reippaasti alle 1000 ihmistä ja idyllinen pikkukylä on todella suosittu lomakohde, varsinkin kesäkuukausina.

Kylän läpi virtaava Fiskarin eli Fiskarsinjoki sekä siihen kuuluva Fiskarinkoski edesauttoivat kylän perustamista. Niiden ansiosta alueelle pystytettiin vuonna 1649 Fiskarsin rautaruukki.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Vuonna 1836 Fiskarsiin perustettiin muun muassa Suomen ensimmäinen konepaja, joten alue on ollut merkittävässä roolissa vuosien saatossa suomalaisessa teollistumisessa.

Fiskarsin nimi voi monelle muistuttaa myös tunnetuista saksista ja Fiskars Oyj-yhtiön juuret juontavatkin juuri Fiskarsin ruukkiin. Nykyään yrityksellä ei kuitenkaan ole enää teollista toimintaa kylässä.

Ruukin lisäksi Fiskarsin kylän vetonauloja on kaunis Charles Bassin suunnittelema kartanolinna. Kartano rakennettiin vuonna 1818.

Ruukkikylän symboli on vuonna 1849 valmistunut kellotorni, joka kuuluu myös alueen historiallisiin nähtävyyksiin. Täältä löydät parhaat Fiskarsin nähtävyydet.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Fiskarsin rautaruukki on täynnä taidetta

Nykyään matkailijoita viihdyttävä Fiskarsin rautaruukki on luonut kylään aktiivisen muotoilun ja taiteen keskuksen. Ruukin alueella toimii monia yrittäjiä, jotka esittelevät ja myyvät taidetta, käsitöitä ja muita palveluita Fiskarsin ruukin tiloissa. Voit lisäksi tutustua niin ruukin, että lähialueen historiaan tiloissa toimivassa museossa.

Fiskars on suosittu matkailukohde, joten kylän ja ruukin majoitus– ja ravintolapalvelut ovat varsin erinomaiset. Pääset nauttimaan niin kartanotunnelmasta, että paikallisista herkuista monissa alueen hotelleissa ja ravintoloissa.

Mikä parasta, Fiskarsin ruukki ei ole vain idyllinen kesäkohde, vaan kylässä ja ruukissa tapahtuu läpi vuoden. Esimerkiksi erilaiset juhlapyhät vetävät matkailijoita puoleensa ympäri vuoden.

Kun siis kaipaat perinteikästä kylätunnelmaa, on Uudenmaan Fiskars erinomainen lomakohde.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll