Lähde Puotilan kartanoon herkuttelemaan

Helsingistä löytyy tietysti minkä tahansa pääkaupungin tavoin upeaa arkkitehtuuria ja mielenkiintoisia historiallisia käyntikohteita, joista yksi tällainen kohde on Puotilan kartano.

Kartano on niin viehättävän näköinen että erittäin kiva kohde herkutteluun! Tässä katsaus Puotilan kartanoon ja sen palveluihin.

Artikkeli jatkuu...

Puotilan kartanon historia

Puotilan kartanon historia

Tämän Helsingin kartanon historia juontaa todella kauas. Kartanon alueella oli asutusta jo 1200-luvulla ja monet talonpoikaistilat yhdistyivät yhdeksi isommaksi tilaksi 1700-luvulla.

Kartanon nimi, eli Botby Gård, on Puotilan ja paikallisen metroaseman nimi. Tästä kylästä ja kartanon alueesta on käytetty aikojen saatossa myös nimeä Puotinkylä.

Päätila muodostettiin Råånsin ratsutilalle. Puotilan kartanon päärakennus on peräisin 1800-luvulta ja entisessä viljamakasiinissa toimii nykyään Puotilan kappeli.

Ennen Puotilan kartanoon kuului myös oma laivalaituri, joka on sittemmin tuhoutunut. Jäännökset on edelleen nähtävissä Vuosaaren sillan kohdalla.

Puotilan kartanon historiaan kuuluu myös kartanon mysli! Puotilan kartanon mysliä on myyty Helsingissä ja granola on saanut vankan kannattajakunnan.

Puotilan kartanon ravintolan vieraita hemmotellaan oman granolan lisäksi myös itse tehdyllä kuohujuomalla!

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Puotilan kartanon ravintola

Puotilan kartanon ravintola

Nykyään kartanon tiloissa toimii erinomainen ravintola, jossa voi nauttia lounasta sekä erilaisia teemabrunsseja. Puotilan kartanon lounas tarjoillaan normaalisti jokaisena arkipäivänä klo 11-14.30.

Puotilan kartanon ravintola sijaitsee kartanon päärakennuksessa. Ravintolassa tarjoillaan lisäksi myös kuukausittain vaihtuvaa teemabrunssia. Puotilan kartanon brunssi on tarjolla viikonloppuisin.

Puotilan kartanon menu löytyy kartanon nettisivuilta.

Lisäksi Puotilan kartanon pihapiiristä löytyy erinomainen Svenkka pubi. Vanha Pehtoorin Pytinki, eli Pub Svenkka, tarjoaa viihtyisiä juomia sekä pubityylisen menun. Voit esimerkiksi nauttia pubissa maittavan burgerit.

Istumapaikkoja löytyy kesäisin terassilta sekä myös pubin sisätiloista.

Puotilan kartanon kahvila on avoinna pubin osalta:

  • Perjantaisin klo 15-22.00
  • Lauantaisin klo 12-22.00
  • Sunnuntaihin klo 12-16.00

Svenkan keittiö palvelee puolestaan:

  • Perjantaisin klo 15-21.00
  • Lauantaisin klo 12-21.00
  • Sunnuntaisin klo 12-16.00

Puotilan kartanon tapahtumat

Puotilan kartanon tapahtumat

Puotilan kartanon tapahtumat viihdyttävät läpi vuoden. Erilaista tekemistä löytyy runsaasti ja tapahtumia on niin lapsille, että aikuisille.

Puotilan kartanon ulkopihalla järjestetään usein muun muassa livemusiikkia, laulukerhoja sekä pubivisoja. Pidä mielessä myös Puotilan kartanon joulutapahtumat!

Kaikista tapahtumista saa parhaiten lisätietoja Puotilan kartanon Facebook-sivuilta.

Tapahtumiin on lähes aina vapaa pääsy ja lapset saavat tulla mukaan tapahtumiin vanhempien seurassa. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa mahdolliset pääsymaksut ja ehdot juuri Facebookista.

Alueelta löytyy muuten myös Puotilan kartanon koirapuisto, jossa karvaturrit voivat vapaasti temmeltää aidatulla alueella. Lemmikit voi siis ottaa mukaan tutustumaan kartanon tiluksiin.

Artikkeli jatkuu alla
Alvar PetAlvar Pet
Artikkeli jatkuu...

Erinomainen paikka yksityistapahtumiin

Yleisötapahtumien lisäksi Puotilan kartano sopii erinomaisesti juhlien ja kokousten viettoon. Esimerkiksi Puotilan kartanon häät vietetään upeassa miljöössä ja tilojen lisäksi voit varata myös ruokailut suoraan kartanosta. Häiden lisäksi kartano soveltuu erinomaisesti vaikkapa syntymäpäiväjuhliin tai erilaisiin yritystapahtumiin.

Tiloja löytyy hyvin erikokoisiin juhliin, sillä kapasiteetti on suurimmillaan noin 200 henkilöä, mutta tiloja löytyy toki myös parinkymmenen hengen juhliin, joten valinnanvaraa riittää.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Näin saavut Puotilan kartanoon

Puotilan kartano Helsingissä

Puotilan kartano löytyy Helsingistä, jonne pääsee myös julkisille liikennevälineillä. Puotilan metroasemalta on noin 10 minuutin kävelymatka itse kartanoon. Lisäksi läheltä kulkevat muun muassa nämä bussilinjat: 98, 801 sekä 97V.

Voit saapua Helsingin Puotilan kartanoon myös omalla autolla. Kartanon tiloissa on 16 autopaikkaa ja lisää parkkipaikkoja löytyy Puotilantien varrelta.

Puotilan kartanon osoite on:

Puotilan Kartano
Puotilantie 7
00910 Helsinki

Lähde siis ihastumaan kauniiseen maalaistunnelmaan Puotilan kartanoon.

Kartanon tapahtumat sekä erinomainen ravintola tarjoavat pienen irtioton arkeen läpi vuoden!

Löydät sivuiltamme myös kartanoita, jotka tarjoavat majoitusta.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Puotilan kartano kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll