Hirvihaaran kartano – yövy upeissa huoneissa keskellä idylliä

Hirvihaaran kylästä löytyy upea kartano, jonka historia sekä kattavat palvelut vetävät puoleensa. Hirvihaaran kartano on erinomainen kohde lyhyeen päivävierailuun tai pidempään viikonloppulomaan. Kartanossa voi yöpyä kauniissa huoneissa sekä nauttia maistuvista ravintolaherkuista.

Tässä katsaus kartanon palveluihin sekä mielenkiintoiseen historiaan.

Artikkeli jatkuu alla
Tarjouksia Hirvihaaran Kartanoon!
Hirvihaaran kartanon huoneet
Artikkeli jatkuu...

Hirvihaaran kartanon historia

Hirvihaaran kartanon historia

Hirvihaaran kartano kuului alunperin Lassilan tilaan. Suuri tila jaettiin vuonna 1759 kahteen osaan ja myöhemmin vielä neljään eri alueeseen.

Hirvihaaran kartano oli alunperin yksityiskoti ja sen rakennuttajana toimi insinööri Herman Holmberg. Tulitikkutehtaan omistaja muutti perheineen Hirvihaaraan vuonna 1878. Loisteliaan kartanorakennuksen suunnittelija toimi arkkitehti Jarl Eklund.

Herman Holberg menehtyi vuonna 1926, jonka jälkeen Mäntsälän kunta päätti ostaa kartanon vuotta myöhemmin. Hirvihaaran kartano myytiin kuitenkin kunnan toimesta pian Pentti Sakkiselle, joka tunnetaan Mäntsälän kapinan johtomiehinä.

Tapahtumien jälkeen kartano myytiin jälleen Mäntsälän kunnalle ja vuonna 1934 Hirvihaaran kartano Oy:lle. Sen jälkeen Hirvihaaran omistajaksi päätyivät Johan ja Dagmar Ramsay, jotka perustivat talvisodan aikaan kenttäsairaalaan kartanon alakertaan.

Helsingin kaupunki osti Hirvihaaran kartanon vuonna 1951 ja teki siitä vanhainkodin. Vuonna 1989 rakennus päätyi taas Mäntsälän kunnalle ja huonokuntoiset tilat olivat pitkään tyhjillään.

Nykyinen Hirvihaaran kartanon omistaja on Arto Hakala, joka on uudistanut ja korjannut rakennusta vuosien saatossa. Vuodesta 1992 saakka kartano on toiminut hotelli-ravintolana.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Hirvihaaran kartanon hotelli

Hirvihaaran kartanon hotelli

Nykyään kartanon tilat on muunnettu erinomaiseksi hotelli- ja tapahtumatilaksi. Hirvihaaran hotelli on avoinna läpi vuoden ja pääset yöpymään 30 upeassa huoneessa kartanon tiloissa.

Kaikki huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja hyvin varusteltuja. Hotellissa on lisäksi perhehuoneita, joissa yöpyä.

Löytyypä tarjonnasta myös lemmikkihuoneita, joten kartanoon pääsee vierailulle myös oman koiran kanssa.

Hotellihuoneen hintaan kuuluu lisäksi:

  • Vapaa pääsy kartanohotellin kuntosalille
  • Kartanon aamiainen
  • Ilmainen langaton nettiyhteys

Pidä mielessä myös Kartanon Meijeri hotelli, joka on Hirvihaaran kartanon sisarhotelli. Hotelli toimii entisen meijerirakennuksen tiloissa ja tarjoaa myös erinomaista ja idyllistä majoitusta.

Hirvihaaran hotellin yhteydessä on lisäksi saatavilla pieniä kylpyläpalveluita. Kasvo-, käsi- ja jalkahoidot tulee varata etukäteen, jonka lisäksi saatavilla on myös hierontaa.

Häät, juhlat ja kokoukset

Hirvihaaran kartanon juhlat

Erinomaisten majoituspalveluiden lisäksi Hirvihaaran kartanossa voi nauttia kokous- ja tapahtumapalveluista. Upeita kartanon tiloja voi vuokrata yksityiskäyttöön ja esimerkiksi Hirvihaaran kartanon hääpalvelut ovat kesäisin todella suosittuja.

Hirvihaaran kartanon häiden hinta riippuu tietenkin ajankohdasta, palveluista sekä vierailijoiden lukumäärästä.

Tapahtumatilat ovat kattavat ja niiden joukosta löytyy vaihtoehtoja niin isompiin, että pienempiin juhliin. Lisätietoja löytyy runsaasti Hirvihaaran kartanon nettisivuilta.

Voit lukea nettisivuilta myös Hirvihaaran kartanon kokemuksia juuri erilaisten tapahtumien osalta.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Nauti erinomainen Hirvihaaran kartanon lounas

Voit varata halutessasi myös lounasta Hirvihaaran kartanon tiloissa. Lounasbuffet katetaan arkipäivinä. Voit varata Hirvihaaran kartanon lounaan numerosta: 019 688 8255.

Juhlapyhinä on saatavilla myös erilaisia juhlaruokailuja. Muun muassa Hirvihaaran kartanon joululounas on erittäin suosittu. Varaukset juhlapyhien ruokailuun on hyvä tehdä hyvissä ajoin.

Hirvihaaran kartano tarjoaa monenlaista tekemistä

Hirvihaaran kartanon savusauna

Kartano on erinomainen majapaikka lomaan, sillä kauniin miljöön lisäksi lähistöllä on kattavasti erilaista tekemistä.

Hirvihaaran kartano tarjoaa nimittäin mahdollisuuden:

  • Nauttia hotelli Hirvihaaran savusaunan lämmöstä
  • Pelata golfia läheisellä Hirvihaaran golfkentällä
  • Kokeilla melontaa Mustijoella
  • Vierailla läheisessä Sepänmäen museossa (avoinna kesäisin)
Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Hirvihaaran kartanon sijainti

Hirvihaaran kartano sijaitsee Mäntsälässä ja sen osoite on:

Hotelli Hirvihaaran kartano
Kartanonlenkki 56
04680 Hirvihaara

Hirvihaaran kartanosta on noin 22 minuutin ajomatkan verran Hyvinkään rautatieasemalle eli hyvä mahdollisuus käydä myös samalla reissulla katsomassa Hyvinkään nähtävyydet.

Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee noin 44 minuutin ajomatkan päässä.

Hirvihaaran kartano kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll