LomarengasLomarengas

Tiittalan kartano – vohveleita, kartanoromantiikkaa ja konsertteja

Savo tunnetaan leppoisista ihmisistä, erinomaisista perinneruuista ja komeista maisemista. Tätä kaikkea on mahdollista lähteä ihastelemaan Tiittalan kartanoon. Tiittalan kartano löytyy Sulkavan pienestä kylästä, jonka maalaiskartanossa pääsee nauttimaan rauhallisesta ja rennosta tunnelmasta.

Artikkeli jatkuu alla
Tarjouksia Tiittalan kartanoon!
Tiittalan kartano majoitus
Artikkeli jatkuu...

Tiittalan kartanon historia

Tiittalan kartanon historia

Vuonna 1836 rakennettu Tiittalan kartano on nähnyt vuosien saatossa vaikka mitä. Sulkavaisen mäkenä tunnettua aluetta ryhdittiin kutsumaan Tiittalaksi jo 1500-luvulla, jolloin tiluksia asutti Tiittaisen maanviljelijäsuku.

Komean empirekartanon rakennutti puolestaan Suomen sodassa palvellut majuri Reiher.

Edellinen päärakennus paloi 1830-luvulla ja se haluttiin korvata. Joidenkin tietojen mukaan komean kartanon olisi suunnittelut ainakin osittain arkkitehti C. L. Engel, mutta tästä ei ole kuitenkaan virallista vahvistusta tai tietoa.

Tiittalan kartanon rakennuttaja majuri Reiher oli tunnettu ahkerana juhlijana, joten hänen toiveistaan kartanosta löytyykin upea, sadan neliön juhlasali.

Tiittalan kartanon omistaja oli pitkää Reiher-Lindforssin suku. 1900-luvun alussa Hjalmar Bagge osti kartanon ja Baggen suku asettui asumaan kartanoon.

Nykyään Tiittalan kartanon omistajat ovat Timo Huttunen ja Elina Lindell.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Tiittalan kartanon palvelut

Tiittalan kartano majoitus

Kauniiseen kartanoon pääsee tutustumaan sen erinomaisten palveluiden sekä tapahtumatarjonnan kautta.

Kaunista kartanomajoitusta

Mikäpä sen ihanampaa kuin viettää yö kartanon maisemissa! Tiittalan kartano tarjoaa erinomaista majoitusta Sulkavalla.

Kartanosta löytyy viisi kappaletta kartanohuoneita, joissa voi yöpyä yksi tai kaksi henkilöä.

Huoneiden hintaan ja varusteluun kuuluu:

  • Liinavaatteet
  • Aamiainen, joka on tarjolla kesäkaudella
  • Ilmainen langaton nettiyhteys
  • Omat wc- ja kylpytilat
  • Erillinen ullakkosauna, joka on varattavissa majoittujille

Mikäli olet liikkeellä koiran kanssa, niin onnistuu Tiittalan kartanossa majoittuminen myös. Lemmikit ovat pyydettäessä tervetulleita, mutta niistä voidaan veloittaa erillinen maksu. Eli ole kartanoon yhteydessä etukäteen.

Tiittalan kartanon lähettyvillä on lisäksi Pehtorin talo sekä Willa Lähde, joista molemmista löytyy lisää majoitusmahdollisuuksia. Pehtorin tuvassa soveltuu hyvin esimerkiksi perheille, sillä tuvasta löytyy kaksi makuuhuonetta, oleskeluhuone sekä minikeittiö.

Lisäksi uusi, vuonna 2013 valmistunut Willa Lähde sopii isommallekin porukalle. Korkeatasoisessa huvilassa voi majoittua parhaimmillaan 10 henkilöä.

Herkuttele Tiittalan kartanossa

Tiittalan kartanon kesäkahvila

Kesäisin Tiittalan kartanomaisemia kannattaa suunnata ihastelemaan myös herkuttelun merkeissä.

Joka kesä Tiittalan kartanon vohvelikahvila avaa ovensa ja tarjoaa niin suolaisia, että makeita vohveleita. Herkulliset annokset tarjoillaan kartanon päärakennuksessa ja kauniilla säällä kannattaa harkita vohvelien nauttimista Tiittalan kartanon puutarhassa.

Löydät tarkemmat aukioloajat esimerkiksi Tiittalan kartanon Facebook-sivuilta.

Huomioi muuten, että ihastuttavaan vohvelikahvilaan voi lähteä nautiskelemaan myös jouluisin! Kahvila on yleensä auki joulukuussa.

Vohvelikahvilan lisäksi Tiittalan kartanon lounasta tarjoillaan usein juhlapyhien yhteydessä. Menneinä vuosina on voinut varata pöydän esimerkiksi isänpäivänä ja pääsiäisenä.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Tapahtumat

Kaunis kartanomiljöö soveltuu erinomaisesti erilaisiin tapahtumiin ja Tiittalan kartanon tapahtumat ovatkin varsin monipuolisia. Kartanon tiloissa on järjestetty niin konsertteja että rentouttavia lomaretriittejä. Lisäksi kartanon tiloissa on silloin tällöin erilaisia näyttelyitä.

Tapahtumiin voi olla pääsymaksu, joten tarkista aina tapahtuman yksityiskohdat netistä, esimerkiksi kartanon Facebookista.

Tapahtumia riittää myös Tiittalan kartanon rantamakasiinissa. Löydät Tiittalan kartanon rantamakasiinin aivan Sulkavan keskustasta, Alanteentieltä. Makasiini täyttyy kesäiltoina ja -päivinä erilaisista tapahtumista ja elävästä musiikista, joiden lisäksi siellä järjestetään grilli-iltoja.

Upeat tilat juhliin ja kokouksiin

Tiittalan kartanon juhlat

Julkisten tapahtumien lisäksi upeat tilat sopivat tietenkin yksityisjuhlien järjestämiseen. Tiittalan kartanon häät, syntymäpäivät ja kokoukset järjestyvät erinomaisesti monissa eri tiloissa.

Juhlatilat sopivat noin 100 hengelle, joskin pienemmät kabinetit käyvät myös pienempien juhlien ja tilaisuuksien järjestämiseen. Puutarhassa on järjestetty jopa useamman sadan hengen juhlia!

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Miten löydät Tiittalan kartanoon?

Tiittalan kartano löytyy siis Sulkavalta, noin vajaan kahden kilometrin päässä kylän keskustasta.

Tiittalan kartanon osoite on:

Kirkkotie 140
58700 Sulkava

Voit lisäksi ottaa kartanoon yhteyttä soittamalla numeroon: 040 5686 864.

Kun kaipaat hieman erilaisempaa Sulkavan majoitusta, herkkuhetkiä kesäpäivään tai romanttisia tiloja juhliin, on Tiittalan kartano erinomainen vaihtoehto pitää mielessä!

Tiittalan kartano kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll