Yövy ja herkuttele idyllisessä Hämeenkylän kartanossa

Kaipaatko pientä hemmottelua ja luksusta arkeen? Ota suunnaksi Hämeenkylän kartano Länsi-Vantaalla.

Kyseessä on erinomainen kartanohotelli, jossa pääsee keskellä historian havinaa sekä erinomaisia palveluita.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Hämeenkylän kartanon historia

Hämeenkylän kartanon historia

Hämeenkylän kartanon historian juuret sijoittuvat 1500-luvun loppupuoliskolle, mistä asti Hämeenkylän kartanossa on viljelty maata, kasvatettu karjaa, tuotettu puutavaraa sekä jopa kaivettu kultaa.

Kartanon tiluksille on aikoinaan ollut jopa meriyhteys ja Vantaanjoen suulla ollut satama on tuonut merimiehiä kartanoon.

Hämeenkylän kartanon kummitus on tietenkin osa tilusten historiaa. Kuten tunnetuilla kartanoilla yleensä, on myös Hämeenkylässäkin kummitus.

Tapaturmaisesti tai väkivallan uhrina kuollut mieshenkilö kuljeskelee tarun mukaan kartanon tiloissa. Kyseessä on kuitenkin onneksi hyväntahtoinen kummitus!

Omistaja

Kartanon alue on ollut todella suuri, joskin nykyään Hämeenkylän kartanoon kuuluu 40 hehtaarin laajuinen alue, eli pienestä alueesta ei ole kyse. Vantaan kaupunki osti Hämeenkylän kartanon maita, jotka sittemmin muutettiin asuinalueiksi.

Nykyään Hämeenkylän kartanon omistaja on Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Kartanon toiminnasta vastaa kuitenkin Sodexo Oy, joka aikoinaan myös omisti tilukset.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Hämeenkylän kartanon palvelut

Hämeenkylän kartanoa pääsee ihastelemaan niin sisältä, että ulkoa.

Kartanolla on erittäin kaunis piha-alue, jonka vanhat puut, viheralueet sekä pellot viehättävät kaikkina vuodenaikoina. Alueelle kannattaakin myös ihan saapua ihastelemaan puiston tunnelmaa.

Majoitus

Hämeenkylän kartanon hotelli

Hämeenkylän kartanossa voi lisäksi yöpyä ja viettää aikaa idyllisessä miljöössä. Hotellin päätilat sijaitsevat vuonna 2013 uusitussa Etukartanossa.

Huoneet tarjoavat kaikki modernit palvelut, unohtamatta kuitenkaan kartanon juuria ja historiaa. Upeasta sisustetut huoneet ovat tyylikkäät ja tunnelmalliset. Kaikki kartanon huoneet ovat peruskorjattu 2013-2018.

Hämeenkylän kartanossa majoittuminen onnistuu 63 hotellihuoneessa.

Huonetyypit ovat:

  • Single-huoneet
  • Superior Single-huoneet
  • Twin-huoneet
  • Double-huoneet
  • Superior Double-huoneet
  • Minisviitit
  • Sviitit

Hotellista löytyy myös esteettömiä huoneita.

Kaikkien huoneiden vakiovarustukseen kuuluu taulutelevisio, kirjoituspöytä, vaatekaapit sekä maksuton internetyhteys. Lisäksi jokaisesta huoneesta löytyy vedenkeitin sekä kahvia ja teetä. Huoneisiin on mahdollista saada lisävuoteita sekä vauvan matkasänky.

Jos haluat kartanoon lemmikin kanssa, saa lemmikkimaksua vastaan tuoda lemmikin Niittysiiven huoneisiin.

Aamiainen tarjoillaan Hämeenkylän kartanon ravintolan tiloissa ja se kuuluu huoneen hintaan. Aamiainen on saatavilla arkisin klo 7.00-9.30.

Hämeenkylän kartano sijaitsee lyhyen matkan päässä Helsingin lentokentältä (15km), joten hotelli on erinomainen valinta esimerkiksi lentokenttähotellia etsittäessä.

Muista katso sivuiltamme myös mitä muuta kartanomajoitusta Suomessa on tarjolla.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Ruokailu

Hämeenkylän kartanon ravintola

Kartanoon kannattaa tulla nauttimaan myös erittäin laadukkaan ravintolan ruokapalveluista, nimittäin Hämeenkylän kartanon ravintola Soihtu tarjoaa sesongin parhaista raaka-aineista tehtyä ruokaa.

Hämeenkylän kartanon lounas on maittava ja laadukas, mutta syömään pääsee myös listaruokaa aina iltaisin. Lisäksi kartanon brunssi on aiemmin ollut erityisen suosittu.

Kartanon ravintola järjestää usein hienoja illallistapahtumia erilaisten juhlapyhien aikaan. Esimerkiksi Hämeenkylän kartanon joulu on tunnelmallinen tapa virittäytyä jouluiseen tunnelmaan upeassa miljöössä.

Muut palvelut

Hotellissa yöpyvät pääsevät lisäksi nauttimaan Hämeenkylän kartanon uima-altaasta sekä saunasta.

Lisäksi hotellista löytyy kuntosali, jonka käyttäminen on maksutonta hotellin asukkaille.

Kartano tarjoaa lisäksi tiloja niin kokousten, että yksityistilaisuuksien viettoon. Voit lisäksi tilata ruokapalvelut ravintolasta. Hämeenkylän kartano onkin suosittu erilaisten juhlatilaisuuksien, kuten häiden ja syntymäpäivien viettoon.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Hämeenkylän kartanon yhteystiedot

Hämeenkylän kartanon osoite on:

Juustenintie 1
01630 Vantaa

Voit ottaa yhteyttä kartanoon puhelinnumerossa 010 540 8350 tai sähköpostilla [email protected].

Hämeenkylän kartano kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll