Mustion linna – Palvelut ja muut tiedot kartanosta

Suomesta löytyy upeita kartanoita, joihin pääsee tutustumaan lähemminkin ja nauttimaan ainutlaatuisesta kartanotunnelmasta. Mustion linna, joka tunnetaan myös Mustion kartanona, on juuri tällainen vierailukohde.

Raaseporista löytyvään linnaan pääsee tutustumaan monin tavoin, sillä rakennuksen palvelut ulottuvat aina museotoiminnasta majoitukseen.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mustion linnan palvelut

Mustion linnaan pääsee siis vierailemaan eri tavoin. Linnan palveluihin kuuluvat nimittäin seuraavat laadukkaat palvelut, joiden avuilla vierailu linnassa onnistuu:

Museo ja puisto

Yksi ehdottomimpia vetonauloja on tietenkin Mustion linnan museo. Kartano on yksi Suomen arvokkaimmista ja sen tiloissa voi kokea melkoista historian havinaa.

Näytteillä on niin upeita tauluja, että esineitä, jotka kertovat linnan pitkästi historiasta. Tarinoiden joukossa on runsaasti lumoavia kertomuksia, että traagisiakin tapahtumia.

Mustio linnan museoon voi tutustua omatoimisesti tai opastetun kierroksen avulla. Opastettu kierros on erinomainen keino oppia vaikkapa Mustion linnan kummituksesta!

Museon osalta Mustion linnan aukioloajat ovat seuraavanlaiset:

 • Talvikaudella yleensä vain lauantaisin klo 11-16.30
 • Hiihtoloma-aikaan kuitenkin päivittäin klo 11-16.30
 • Kesäkuun alusta yleensä päivittäin syksyyn saakka

Sopimuksen mukaan voi tutustua myös muina aikoina. Mustion linnan puisto on avoinna yleisölle myös muina aikoina ja sinne on vapaa pääsy.

Mustion linnan museoon on 10 euron pääsymaksu aikuisilta sekä 2 euron pääsymaksu 2-15-vuotiailta lapsilta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Hotelli

Mustion linna majoitus

Mustion linnan majoitus on erinomainen valinta, kun kaipaat viehättävää ja erityistä majapaikkaa. Mustion linnan hotelli koostuu viidestä historiallisesta rakennuksesta.

Hotellissa on yhteensä 30 kahden hengen huonetta, 8 yhden hengen huonetta sekä yksi kaksikerroksinen sviitti. Hotellihuoneisiin kuuluu WC- ja kylpyhuonetilat ja huoneet ovat sisustettu varsin persoonallisesti.

Mustion linnan majoitus vaihtoehdot sijaitsevat seuraavissa rakennuksissa:

 • Edelfelt – Mustion linnan valkoinen siipirakennus, josta löytyy yhdeksän eleganttia hotellihuonetta.
 • Paanutalo – yhdeksän yksilöllistä huonetta, rakennuksen sijaitessa noin 200 metriä ravintolasta ja Mustion linnan museosta.
 • Isotupa – suurin hotellirakennus, josta löytyy 14 erilaista huonetta modernisti sisustettuina, mutta kuitenkin perinteitä kunnioittaen.
 • Pikkutupa – neljä talonpoikaistyyliin sisustettua huonetta, joista kahdessa on oma takka.
 • Mustion linnan Merlinin torni – kaksikerroksinen sviitti aivan Mustion joen äärellä.

Mustion linnan majoituksen hinta vaihtelee hieman sesongin mukaan. Hintahaitari on kahden hengen huoneelta noin 85-185 euron välillä. Huonehintaan sisältyy yleensä aamiainen.

Voit lisäksi hankkia Bon Vivant-puolihoidon majoitukseen, johon sisältyy muun muassa neljän ruokalajin keittiömestarin illallinen saapumispäivälle.

Katso myös täältä mitkä muut kartanot tarjoavat kartanomajoitusta Suomessa.

Ravintola

Mustion linnan ravintola on erinomainen tapa nähdä kaunis kartano sekä nauttia laadukkaasta ruuasta. Ravintola on nimeltään Linnankrouvi ja se hyödyntää ruuassaan paikallisia raaka-aineita. Esimerkiksi jauhot ovat Mustion linnan myllyn tuottamia!

Mustion Linnankrouvi on avoinna:

 • Talvikaudella perjantaisin klo 16-22.00 sekä lauantaisin klo 12-15.00 ja klo 16-22.00.
 • Hiihtolomalla päivittäin maanantaista lauantaihin klo 12-15.00 ja klo 16-22.00 sekä sunnuntaisin klo 12-15.00 ja klo 16-20.00.
 • Kesäkuusta syksyyn saakka päivittäin klo 12-15.00 ja klo 16-22.00

Mustion linnan ravintolan lounas on esimerkiksi erinomainen tapa viettää kesäpäivää.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Mustion linnan tapahtumat

Mustion linna syksyllä

Mustion linnan tiloissa sattuu ja tapahtuu läpi vuoden. Ympäröivä luonto vesistöineen tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia erilaiseen harrastamiseen. Voit nauttia niin linnan opastetuista kierroksista, että mielenkiintoisesta ruukkikävelystä linnan maisemissa.

Lisäksi ympäri vuoden järjestetään linnan eri tiloissa erilaisia tilaisuuksia. Muun muassa Mustion linnan halloween on ollut suosittu tapahtuma vuosien saatossa. Muita tapahtumia ovat muun muassa erilaiset konsertit sekä stand up illat.

Kesäisin linnan puistossa viihdyttää katettu ulkoilmateatteri esityksineen.

Mustion linnan läheltä löytyvät lisäksi muun muassa nämä nähtävyydet ja matkailukohteet:

 • Fiskarsin ruukki (25km)
 • Raaseporin keskiaikaiset linnanrauniot (28km)
 • Tammisaari (34km)
 • Hanko (67km)
Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Mustion linnan sijainti ja yhteystiedot

Mustion linna sijaitsee siis Raaseporissa, jonne on hieman alle 30 kilometrin matka kartanolta. Helsingistä on Mustion linnaan noin reilun 70 kilometrin ajomatka.

Mustion linnan osoite on:
Hållsnäsintie 89
10360 Mustio

Puh: 019 36231

Kotisivut: https://www.mustionlinna.fi/fi/

Mustion linna kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll