Kartanohotelli Karolineburg – kartanotunnelmaa Kainuussa

Suomen kartanohotellit tarjoavat erinomaisia yöpymismahdollisuuksia. Kartanohotelli Karolineburg on Suomen pohjoisin kartano ja erinomainen valinta, kun kaipaat pientä hemmottelua ja idyllistä tunnelmaa lomaasi.

Vanha kartano vie keskellä rauhoittavaa miljöötä sekä nauttimaan upeista palveluista.

Artikkeli jatkuu alla
Tarjouksia Kartanohotelli Karolineburgiin!
Karolineburg
Artikkeli jatkuu...

Kartanohotelli Karolineburgin historia

Kartanohotelli Karolineburg historia

Karolineburgin kartano on Kainuun ainoa varsinainen kartano. Kartanon paikalla sijaitsi alunperin Tuovilan tilaan kuuluva torppa, kunnes vuonna 1835 Kajaanin tuomiokunnan tuomari Frederik Calamnius osti alueen.

Vuonna 1836 alueelle rakennutettiin tilava talo ja seuraavana vuonna tiluksille nousi komea päärakennus. Tämä nimettiin Calamniuksen vaimon mukaan Karolineburgiksi.

Kartano myytiin pian Malmgrenin suvulle, joka ylläpiti kartanoa aina vuoteen 1863 saakka. Seuraavina vuosikymmeninä tila hieman rapistui, kunnes Johan Norblad puhalsi kartanon alueelle eloa vuodesta 1885 eteenpäin.

Karolineburgin kartanon tiloja myytiin varsinkin 1900-luvun alussa talonrakentamiseen ja kartanon tilusten koko pienentyi. Nykyisin Karolineburgin omistaja on samaa nimeä kantava yritys. Karolineburg Oy osti kartanon vuonna 1987.

Nykyiseksi hotelliksi kartano restauroitiin vuonna 1990 ja kartano toimiikin tänä päivänä viihtyisänä perhehotellina.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Kartanohotelli Karolineburgissa majoittuminen

Kartanohotellit Karolineburg majoitus

Voit yöpyä hotellin erilaisissa huoneissa, joista löytyy yhteensä 44 petipaikkaa, joihin kuuluvat 9 kartanohuonetta sekä 11 majatalon huonetta.

Huoneet ovat kaikki sisustettu persoonallisesti ja niiden joukosta löytyy myös neljän hengen perhehuoneita. Vaikka huoneet ovatkin tunnelmallisia ja sisustettu perinteiseen maalaistyyliin, löytyy huoneista televisio sekä muut nykyajan mukavuudet.

Kartanohuoneita löytyy kahden hengen huoneina oman saunan kera tai ilman saunaa, jonka lisäksi kartanorakennuksesta löytyy upeita sviittejä. Sviitit ovat isompia ja niistä löytyy oma sauna sekä olohuone.

Läheisen Valkoisen Majatalon huoneista löytyy lisäksi huoneita, joihin kuuluvat:

  • Oma parveke
  • Sauna
  • Olo- ja makuuhuone

Kartanohotelli Karolineburgin päärakennus on lähellä majataloa, jota majatalossa majoittuvat saavat käyttää. Voit myös viettää aikaa kauniissa kartanopuutarhassa lomaillessasi Kajaanissa.

Karolineburgin kokemuksia lukiessa kiitosta ovat antaneet varsinkin lemmikkien ystävät, sillä hotellissa saa majoittua koiran kanssa ilman lisämaksua.

Lemmikistä tulee vain ilmoittaa etukäteen, mutta mitään erillistä maksua ei kartanohotelli Karolineburgissa ole!

Hotellissa majoittuvat voivat nauttia lisäksi kauniista ranskalaisesta kartanopuutarhasta sekä terassista. Huoneen hintaan kuuluu myös maittava aamiainen.

Aamiainen tarjoillaan päivittäin:

  • Maanantaista perjantaihin klo 5.30-9.00
  • Lauantaista sunnuntaihin klo 8-10.30
Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Kartanohotelli Karolineburgin ravintola

Kajaanin kartanohotellin yhteydessä on myös maittava ilta- ja lounasravintola. Karolineburgin ravintola toimii päärakennuksen sijaisrakennuksessa, kävelymatkan päässä hotellista.

Gastrobar3 tarjoaa maistuvia aterioita sekä erinomaista lounasta päivittäin.

Huomioi myös, että kartanohotelli Karolineburgin ravintola tarjoaa usein erinomaisia erikoiskattauksia juhlapyhien aikaan. Voit muun muassa nauttia maittavaa äitienpäivälounasta tai herkutella erinomaisilla jouluruuilla.

Kartanohotelli Karolineburg ja kaunis Kajaani

Karolineburg kartano

Karolineburgin hotelli sijaitsee Kajaanissa, Kajaanijoen pohjoisrannalla, josta on Kajaanin keskustaan vain noin viiden minuutin ajomatka. Matkan voi hyvällä säällä helposti pyöräillä tai kävellä.

Karolineburgin kartanohotellin osoite on:

Kartanohotelli Karolineburg
Karoliinantie 8
87200 Kajaani

Hotellin vastaanotto on avoinna:

Maanantaista lauantaihin klo 14-20.00
Sunnuntaisin klo 13-15.00

Muina aikoina hotelli päivystää puhelimitse numerossa: 010 230 5900.

Kajaani on erinomainen matkakohde muutenkin. Kaupungin erinomaisiin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa historialliset Kajaanin linnan rauniot.

Lisäksi läheltä löytyy muun muassa Paltamo Golfin golfviheriät ja kulttuuria voi kokea Kajaanin teatterissa. Kesäisin kannattaa ehdottomasti suunnata myös risteilylle höyrylaivan kyytiin Oulujärvelle!

Kartanohotelli Karolineburg kertoo Suomen kartanohistoriasta ja kauniissa miljöössä mieli rauhoittuu taatusti.

Kun siis kaipaat pientä irtiottoa arkeen, ota suunnaksi tämä viihtyisä kartanohotelli Kajaanissa!

Tutustu myös muuhun kartanomajoitukseen.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Kartanohotelli Karolineburg kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll