Mökki jouluksi 2023 – Vuokraa ja vietä joulu mökillä läheisten kanssa

Jouluna moni pakenee juhlapyhien tuomaa kiirettä ja hulinaa mökille. Mökki jouluksi onkin erinomainen valinta, sillä voit nauttia ympäröivästä luonnosta ja rauhasta läheisten kesken.

Nykyään löytyy vielä niin runsaasti erilaisia mökkejä ympäri Suomea, joten valinnanvaraa on isojen, pienten, modernien ja perinteisten mökkien joukossa todella runsaasti, joten jokaisen tarpeisiin löytyy varmasti sopiva mökki.

Mitä joulu mökillä sitten pitää sisällään ja kuinka löytää parhaat mökit jouluksi 2023?

Artikkeli jatkuu alla
Vuokraa mökki jouluksi edullisesti näistä palveluista!
Vuokramökki talvi
Artikkeli jatkuu...

Mistä vuokramökki jouluksi 2023?

Vuokramökki jouluksi

Suomi on varsinaista mökkikansaa, joten sopivia mökkejä löytyy ympäri maan. Vaikka kesälomamökit ovatkin vielä hieman helpommin löydettävissä, on varsinkin talven suosituimpien lomakohteiden kuten laskettelukeskusten alueella jo runsaasti vuokramökkejä, jotka soveltuvat lomailuun juuri jouluna.

Suosituimpia kohteita on tietysti pohjoisen kohteet, onhan kyseessä Joulupukin kotialue. Mökki jouluksi Lapista löytyy vaikkapa Leviltä tai Saariselältä. Hieman etelämpää on suosittua vuokrata mökki jouluksi Rukalta tai Vuokatista.

Lomamökki jouluksi ei suinkaan löydy vain pohjoisesta, vaan kannattaa tutkia muunkin Suomen tarjontaa.

Mökki jouluksi Pohjois-Karjalasta löytyy esimerkiksi Kolilta ja lähiympäristöstä.

Lisäksi esimerkiksi Tahkon lomamökit kutsuvat hieman etelämpänä lomailemaan ja löytyypä mökki jouluksi Uudeltamaaltakin, mikäli haluat pysytellä pääkaupunkiseudulla.

Voitkin melkein valita, mihin haluat lähteä ja ryhtyä sitten etsimään vuokramökkiä jouluksi netistä.

Lomarengas tarjoaa todella näppärän karttapalvelun, josta voit kartalta etsiä mökkejä eri kriteereillä rajattuna. Tutustu siihen täältä.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Millainen on hyvä mökki joululomaan?

Mökki talvellaSe millaisen mökin jouluksi vuokraat, riippuu tietenkin siitä, mitä mökiltä haluat sekä tarvitset. Mökkejä löytyy helposti niin isommalle porukalle ja perheelle, että kahden kesken matkaaville.

Muita huomionarvoisia seikkoja, joita pitää mielessä mökin vuokrauksessa jouluksi ovat muun muassa:

  • Mökin sijainti lähistön palveluista kuten ruokakaupasta.
  • Keittiön varustelu, varsinkin jos haluat tehdä itse jouluruuat.
  • Onko mökissä takkaa ja millainen on mökin lämmitys?
  • Mökin lähistön tarjoamat aktiviteetit, eli onko esimerkiksi mahdollisuuksia lähteä hiihtämään tai laskettelemaan, ja kuinka läheltä? Jos olette kovia hiihtämään tai laskettelemaan ja ekaa kertaa vuokraamassa mökkiä, niin kannattaa ehdottomasti suosia vaihtoehtoja, joissa ladut/rinteet alkavat joko heti mökin läheisyydestä tai kävelymatkan päästä. Vaikka ajattelisi, että autolla ei ole paha mennä, niin varsinkin pidemmällä lomalla auton jatkuva pakkaaminen ja purkaminen sekä mahdollinen parkkipaikkojen metsästäminen saattaa käydä hermojen päälle.
  • Löytyykö mökistä autopaikkaa ja sähkötolppaa?

Paljon riippuukin siitä, mitä haluat jouluna tehdä. Haluatko mökin, joka on todellakin kaukana kaikesta ja jossa voit viettää omaa rauhaisaa joulua? Vai kiinnostaako sinua esimerkiksi mahdollisuudet nauttia jouluisista aktiviteeteista, kuten vaikkapa joulukonserteista?

Rauhaisat mökit löytyvät tietysti hieman lomakeskuksia kauempaa, kun taas menoa ja meininkiä etsivien kannattaa etsiä mökkejä lomakeskusten läheltä. Mökki jouluksi Pirkanmaalta Tampereelta voi esimerkiksi mahdollistaa Tampereen palveluista nauttimisen, kun taas rauhallisempaa menoa etsivät voivat etsiä mökin jouluksi Varsinais-Suomesta.

Huomioi muuten, että kaikkiin mökkeihin ei aina saa tuoda lemmikkiä. Jos siis tarvitset ottaa karvatassun mukaan joulunviettoon, tulee mökin varaamisen yhteydessä olla tarkkana. Monet mökit veloittavat lisäksi lemmikistä yleensä parinkymmenen euron lisämaksun.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Milloin kannattaa varata mökki jouluksi?

Joulu mökillä

Joulu on tietenkin varsin suosittua matkustusaikaa. Lisäksi Suomeen saapui jouluisin runsaasti matkalaisia muualtakin maailmasta, joten mökin varaamista jouluksi ei todellakaan kannata jättää viime tinkaan.

Mökki jouluksi 2023 on hyvä varata mahdollisimman hyvissä ajoin. Suosituimmat mökit menevät usein jo lähes vuotta aiemmin. Epätoivoon ei tietenkään kannata toipua, vaan mökkejä on kyllä mahdollista löytää, vaikka et olisikaan etsimässä mökkiä jo edeltävänä vuonna. Ihan muutamia kuukausia/viikkoja aiemminkin on mahdollista löytää erilaisia tarjouksia ja mökkipaketteja.

Noin yleisenä nyrkkisääntönä on kuitenkin hyvä muistaa, että aikainen lintu madon nappaa, eli varaa mökki jouluksi mahdollisimman ajoissa. Jos siis haluat mökin jouluksi 2023, kannattaa ryhtyä etsimään mökkejä ihan viimeistään syyskuussa, mieluiten jo kesällä.

Mökkien varauskalentereista näet helposti kunkin hetken tilanteen.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Vietä upea joulu mökillä

Kun sitten haluat löytää sopivan mökin jouluksi, ota suunnaksi esimerkiksi Lomarengas.fi sivusto. Etsi sitten sopivia loma-asuntoja ja mökkejä ajankohdan, ryhmäkoon, tai alueen mukaan.

Voit yleensä lisäksi rajata hakua lisäksi:

  • Tietyssä hintahaarukassa
  • Tähtiluokituksen mukaan
  • Erilaisten varustelujen mukaan, joihin kuuluvat esimerkiksi takka, syöttötuolit ja kylpypaljut
  • Lemmikkien kanssa soveltuvuuden mukaan

Tarkastele ja vertaile eri mökkejä. Ole erityisen tarkkana siitä, mitä mökin hintaan kuuluu. Esimerkiksi loppusiivous voi kuulua huoneen hintaan tai se voi olla maksullinen. Näin voit varmistaa, että löydät juuri sinun budjettiin sopivan mökin jouluksi.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll