Helsingin joulumarkkinat 2023 – kaupunki täyttyy joulutunnelmasta

Helsingin joulumarkkinat ovat upea tapa pysähtyä hetkeksi kiireen keskellä ja virittäytyä tulevaan juhlaan. Pääkaupunkimme tarjoaa loistavan tunnelman erilaisten jouluisten aktiviteettien kera. Jos haluat hauskanpitoa koko perheelle, suuntaa joulun alla Helsinkiin!

Joulutapahtumat antavat hyvän mahdollisuuden virittäytyä tähän ihanaan talven juhlaan. Usein puhutaan upeista joulutoreista maailmalla, mutta on pakko sanoa, että suomalaiset joulumarkkinat eivät kyllä jää vertailussa jalkoihin.

Esimerkiksi Helsingin joulutorit erilaisine tapahtumineen viehättävät joka vuosi. Eikä pääkaupungissa tarvitse tyytyä vain yhteen tapahtumaan, vaan toreja riittää joka lähtöön!

Mitä kaikkea Helsingin joulumarkkinat 2023 sitten tarjoavat?

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset Helsingin majoituksiin ja koe joulumarkkinat Helsingissä!
Helsinki, Suomi
Artikkeli jatkuu...

Helsingin joulumarkkinat 2023

Helsinki on sen verran suuri, että kaupungissa pääsee nauttimaan monenlaisista joulutoreista. Eri päivinä tapahtuu eri puolilla kaupunkia, mikä mahdollistaa joulutunnelmaan pääsemisen läpi marras- sekä joulukuun.

Alla katsaus Helsingin suosituimpiin joulutoreihin.

1. Tuomaan Markkinat

Tuomaan Markkinat, Helsinki

Tunnetuin Helsingin joulutori eli Tuomaan Markkinat löytyy tietenkin Senaatintorilta. Upea ulkoilmatori on kaupungin vanhin joulutori ja alue täyttyy usein sadoista erilaisista toimijoista. Torilta löytyy myyjien lisäksi tietysti runsaasti erilaista katuruokaa ja tietenkin lämmintä glögiä.

Myös tänä vuonna alueella ilahduttaa vanhanaikainen karuselli. Joulumarkkinat Helsingin Senaatintorilla ilahduttavat lisäksi erilaisilla esityksillä kuorolaulusta tonttuleikkeihin.

Paikalla on tietenkin upeaakin upeampi joulukuusi, jonka kauniit jouluvalot luovat hehkuvan taustakuvan jouluisiin kuviin.

Lapsillekin on runsaasti viihdykettä. Joulumarkkinoilla on usein mahdollisuus tavata tonttuja sekä söpöjä eläimiä, unohtamatta tietenkin joulun todellista tähteä, eli Joulupukkia.

Tuomaan Markkinat ovat vuonna 2023 1.12. – 22.12.

Kotisivut: https://tuomaanmarkkinat.fi/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Vanhan Joulutori

Joulutori Helsingissä

Vanhan Joulutori on perinteinen Helsingin joulutori. Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettävään joulutoriin osallistuu aina useita toimijoita ja myytävät tuotteet ovat laadukasta suomalaista käsityötä.

Vuoden 2023 Vanha Ylioppilastalon joulutori järjestetään 15.-22.12. Joulutori on avoinna ma-to klo 11-20.00, su klo 11-19 ja pe-la klo 11-20

Upeat historialliset puitteet luovat joulumarkkinoille todella ainutkertaisen tunnelman. Kun kaipaat perinteistä joulutunnelmaa, löytyy sitä täältä taatusti.

Kotisivut: https://www.vanhanjoulutori.fi/

3. Teurastamon joulumarkkinat

Teurastamon Joulumarkkinat, Helsinki

Helsingin joulumarkkinat vievät sinut myös vanhan teurastamon tiloihin, joissa on juhlittu joulunaikaa jo lähes vuosikymmen. Tänäkin vuonna Teurastamon joulumarkkinat täyttyvät paikallisten yritysten tarjoamista herkullisista herkuista sekä ideoista pukinkonttiin.

Varsinkin erilaisia maistuvia lahjaideoita Teurastamolla riittää, sillä alueen yritykset myyvät erilaisia glögejä, suklaita ja makkaroita!

Teurastamon joulutori on avoinna 16-17.12.2023 klo 11-17

Teurastamon joulumarkkinat vievät taatusti nälän mennessään ja takaavat, että pukinkontti on täynnä kivoja joululahjoja.

4. Muut upeat joulutorit

Muitakin upeita, pienempiä joulutoreja löytyy ympäri Helsingin. Joulutorit ja -kadut palvelevat muun muassa suurimpien ostoskeskusten yhteydessä. Lisäksi ennen Kaapelitehtaan joulutori oli suosittu tapahtuma, jota ei ole valitettavasti muutamaan vuoteen enää järjestetty.

Aikaisempina vuosina on lisäksi ollut mahdollista päästä ihastelemaan Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaiden järjestämiä joulumarkkinoita.

Ornamon joulutori on toinen suosittu joulutapahtuma Helsingissä. Suomalaista designia ja käsityötä esittelevät myyjäiset saavat taatusti lahjalistan täyteen ideoita, sillä esitteillä on vaatteita, grafiikkaa ja taidetta.

Tänä vuonna Ornamon joulutori järjestetään: Pikku-Finlandia 9.-10.12.2023

Tässä koottuna muita joulumarkkinoita ja -myyjäisiä Helsingissä 2023:

  • Anglikaanisen kirkon joulumyyjäiset – Mikael Agricolan kirkko, 2.12.2023 klo 12
  • Saksalainen joulubasaari – Helsingin Saksalainen koulu, 2.12.2023 klo 11
  • Joulumarkkinat ja Retkeilykirppis – Haltia Suomen luontokeskus, 2.12.2023 klo 11
  • ReMake-Cafe Joululahja & Markkinat – Tekniikan museo, 2.12.2023 klo 12
  • Joulumyyjäiset Koskelassa – Koskelan nuorisotalo, 2.12.2023 klo 14.30
  • Hyväntekeväisyys-joulumyyjäiset – Kaffila Bokvillan, 3.12.2023 klo 12
  • Studio Savean Joulumyyjäiset – Studio Savea, 9.12.2023 klo 11
  • Joulumyyjäiset Ukrainan tueksi – Paavalinkirkko, 10.12.2023 klo 11
Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Virittäydy jouluun Helsingissä

Joulutunnelmaa löytyy Helsingin joulumarkkinoiden lisäksi muutenkin ympäri kaupungin. Aleksanterinkadun jouluvalojen sytyttäminen on vuosittain iso tapahtuma ja tänäkin vuonna jouluvalojen sytyttäminen tapahtuu marraskuun lopussa.

Lisäksi keskustassa järjestetään kaunis Ikkunapolku tapahtuma. Sen avulla pääset ihastelemaan tunnelmallisia jouluikkunoita, joita paikalliset yritykset ovat loihtineet piristämään pimeitä iltoja.

Katso mitä muuta joulu Helsingissä tarjoaa.

Vaikka Suomenlinnassa ei varsinaisia joulumyyjäisiä järjestetä, on saaressa aina runsaasti joulutunnelmaa. Kun siis haluat kokea jotakin jouluista, suuntaa Suomenlinnan joulutapahtumiin.

Myös tänä vuonna joulukautta vietetään todennäköisesti Suomenlinnassa koko joulukuun aina tammikuun alkuun asti. Tapahtumia riittää, muun muassa Suomenlinnan Lelumuseossa.

Löydät sivuiltamme myös muut Helsingin museot lapsille, jos olet lähdössä Helsinkiin lasten kanssa.

Kun siis kaipaat jouluista tunnelmaa, ota suunnaksi upea pääkaupunkimme. Helsingin joulumarkkinat viehättävät tunnelmallisuudellaan ja laadukkailla lahjalöydöillä!

Muista myös käydä katsomassa Helsingin nähtävyydet joulun alla ja jos viihdyt kaupungissa pidempään, niin uusivuosi Helsingissä on kokemisen arvoinen.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Helsingin joulumarkkinat kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll