LomarengasLomarengas

Turun merimuseo Forum Marinum – merenkulun historiaa, laivoja ja värikkäitä tarinoita

Turun satamassa riittää ihasteltavaa. Kun kaipaat mielenkiintoista tekemistä ja pientä piipahdusta sisätiloihin, Turun merimuseo, eli Forum Marinum tarjoaa loputtomasti ihmeteltävää.

Kyseessä on todella mielenkiintoinen museo, jossa opit lisää niin suomalaisesta merenkulun historiasta, että Turun kaupungin historiasta.

Tässä hieman tietoja museosta, jotta vierailustasi tulee onnistunut.

Artikkeli jatkuu...

Turun merimuseon näyttelyt

Forum Marinum näyttelyt

Forum Marinumin näyttelyt ovat monipuoliset ja kertovat merenkulun historiasta todella mielenkiintoisesti erilaisten esineiden, valokuvien ja tekstien avulla. Kahdesta näyttelyrakennuksesta löytyy siis runsaasti katsottavaa.

Päänäyttely sijaitsee Kruununmakasiinissa. “Töissä merellä” -näyttelyssä paneudutaan Merivoimien historiaan sekä Lounais-Suomen kauppamerenkulkuun. Historiasta kerrotaan aloilla toimineiden henkilöiden näkökulmasta.

Toinen pysyvä näyttely on “Suomen Joutsenen viisi elämää” näyttely, joka on esillä Turun merimuseossa kesä-, heinä- ja elokuussa. Näyttely sijaitsee Suomen Joutsen -purjelaivan tiloissa, jossa pääsee tutustumaan moniin laivan eri osiin.

Lisäksi voit lähteä tutustumaan S/S Bore -laivaan ja sen historiaan. Kyseessä on entinen matkustaja-alus, joka nykyään palvelee myös ravintola- ja majoituspalveluiden muodossa. Lisäksi pääset tutustumaan laivan historiaan Forum Marinumin järjestämien opastuskierrosten avulla.

Merenkulkumuseo Turussa järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä. Vuosittain tiloissa on noin 3-5 vaihtuvaa näyttelyä, joten katsottavaa riittää museossa joka vierailulla.

Lisäksi ajoittaiset Forum Marinumin tapahtumat varmistavat, että tekemistä museon tiloissa riittää läpi vuoden.

Näyttelyihin on helppo tutustua omin neuvoin, mutta halutessasi myös maksullista opastusta on saatavilla.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Turun merimuseon palvelut

Bore laiva Forum Marinum

Turun merimuseo tarjoaa vierailijoille myös muita palveluita.

Forum Marinumin lounas on tarjolla persoonallisessa ravintola Göranissa, joka löytyy myös Turun ravintolat -listaltamme.

Forum Marinumin ravintola on avoinna museon aukioloaikojen mukaan ja voit nauttia:

  • Lounas-buffetista arkisin klo 11-15.00
  • Saaristolaispöydän herkuista viikonloppuisin klo 12-16.00

Museon tiloissa on lisäksi viehättävä museokauppa, josta mukaan tarttuu monenlaista mukavaa ja hyödyllistä tavaraa aina tekstiileistä merellisiin kirjoihin.

Forum Marinumin vieressä voi myös majoittua S/S Bore-laivalla!

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Turun merimuseo aukioloajat

Milloin Forum Marinum Turussa on sitten avoinna? Museoon pääsee tutustumaan läpi vuoden. Huomioi kuitenkin, että museolaivat ovat avoinna vain kesäkuukausina.

Forum Marinumin aukioloajat ovat talvikaudella torstaista sunnuntaihin klo 10-16.00. Kesäisin museon kaikki eri kohteet ovat avoinna päivittäin. Museolaivat ovat avoinna yleisölle 3.6. – 21.8.2022.

Talvella Turussa kannattaa ehdottomasti suunnata merimuseon lämpöön.

Forum Marinumin liput

Forum Marinum, Turku

Pääsyliput voi ostaa museosta. Huomioi, että maksaminen onnistuu vain korttimaksuna.

Lippujen kanssa pääset tutustumaan Kruununmakasiiniin sekä Linnanpuomiin. Lisäksi lipun hintaan kuuluu museolaiva S/S Boren näyttelyt.

Lipun hinta on:

  • Aikuisilta 12 euroa
  • Eläkeläisiltä, opiskelijoilta, varusmiehiltä sekä työttömiltä 9 euroa
  • 7-15-vuotiailta lapsilta 5 euroa

Sinun on lisäksi mahdollista hankkia Turun merimuseoon vuosikortti, joka on aikuisilta 40 euroa. Forum Marinumin museokortin avulla voit vierailla museossa vuoden aikana niin monta kertaa kuin haluat! Vaihtuvien näyttelyiden ansiosta museosta löytyy uutta nähtävää kerrasta toiseen.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Forum Marinumin pysäköinti ja saapuminen

Forum Marinum pysäköinti

Turun merimuseoon on helppoa saapua ja Suomen Joutsen -laivan mastot erottaa jo kauempaakin. Museon julkisivua voi ihastella Aurajoelta käsin, jonka puolelta myös sisäänkäynti on Göran -ravintolan terassin vierestä. Forum Marinumin osoite on Linnankatu 72, Turku.

Turun merimuseon pysäköinti onnistuu aivan museon pihalla. Piha-alueella tulee käyttää parkkikiekkoa neljän tunnin pysäköintirajoituksen myötä. Turun keskustasta löytyy muitakin pysäköintipaikkoja ja esimerkiksi Kauppatorilta merenkulkumuseoon on noin 2,5 kilometrin matka.

Julkisilla paikalle voi saapua vaikkapa paikallisbussin 1 linjan bussilla. Myös juna kuljettaa aina Turun satamaan asti, josta sitten voi kävellä Forum Marinumiin.

Turun merimuseo on erinomainen vierailukohde koko perheelle. Mikäli suunnittelet lomamatkaa Turkuun, kannattaa tämä mielenkiintoinen merimuseo pitää mielessä sekä myös muut Turun museot!

Forum Marinum kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll