LomarengasLomarengas

Saariston rengastie pyörällä: parhaat vinkit lomalle

Saariston rengastie on yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista reiteistä. Ympäri Turun saaristoa kiemurteleva reitti tarjoaa monenlaisia nähtävyyksiä sekä tietenkin aivan uskomattomat maisemat. Voit esimerkiksi kiertää Saariston rengastien pyörällä ja nauttia merituulen tuoksusta ihan eri tavalla!

Artikkeli jatkuu alla
Tarjouksia Saariston rengastien majoituksiin!
Saariston rengastien majapaikat
Artikkeli jatkuu...

Saariston rengastie pyörällä opas

Rengasreitti pyörällä

Saariston rengastien voi kiertää monin eri tavoin. Kokonaisuudessaan reitti kattaa yli 200 kilometriä kaunista saaristomaisemaa, kiertäen Turusta Kaarinan, Paraisten, Nauvon, Korppoon, Houtskärin, Iniön, Kustavin, Taivassalon, Merimaskun ja Naantalin kautta takaisin lähtöpisteeseen.

Varsinaista Saariston rengastietä lyhyempi vaihtoehto on kiertää Saariston pieni rengastie pyörällä. Tämä lyhyempi reitti on noin sadan kilometrin mittainen, kulkien Turusta Nauvon kautta Naantaliin.

Saariston rengastie pyörällä on siis mahdollista kiertää niin pidempänä, että lyhyempänä reittinä.

Entä voitko kiertää Saariston rengastien pyörällä päivässä? Lyhyempi reitti kiertyy varmasti päivässäkin, mutta toki silloin ei juuri kerkiä ihastelemaan maisemia. Saariston rengastie pyörällä keston osalta riippuu kuitenkin paljon kunnostasi ja siitä, kuinka pitkiä pyrähdyksiä haluat pyöräillä kerralla.

Molemmat reitit on varsin hyvin merkattu, joten niiden kiertäminen on helppoa. Saariston rengastien pyöräilyopas ja kartta löytyy kätevästi netistä.

Hyvä Saariston rengastie pyörällä kartta löytyy esimerkiksi täältä.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Yöpyminen Saariston rengastien varrella

Hjalmar´s Hotel saariston rengastien varrella
Hjalmar’s Hotel, Korppoo

Reitin kiertoon kannattaa mielellään varata vähintään kaksi päivää, mutta rauhallisesti kierrellen Saariston rengastiellä saa kulutettua useammankin yön. Yöpyminen onnistuu helposti reitin mukavissa kohteissa.

Saariston rengastie pyöräillen tarjoaa mahdollisuuksia yöpyä esimerkiksi:

  • Nauvossa
  • Korppoossa
  • Houtskarissa
  • Taivassalossa
  • Kustavissa

Vaihtoehtoja löytyy niin hotellien, majatalojen, että mökkien muodossa.

Täältä löydät vaihtoehtoja Saariston rengastiellä yöpymiseen.

Saariston rengastien pyörävuokraus

Saariston rengastietä ei tarvitse kiertää välttämättä omalla pyörällä. Pyörävuokrausta löytyy hyvin monipuolisesti ja sopiva pyörä löytyy taatusti kaikille.

Polkupyörän vuokrausta on parhaiten saatavilla Turussa tai Naantalissa ja molemmat kohteet sopivatkin hyvin juuri reitin kiertämisen aloittamiseen.

Saariston rengastien pyörävuokrauksen hinta riippuu hieman siitä, mistä pyörän vuokraat ja kuinka pitkäksi aikaa haluat pyörän käyttöön. Pyöriä on mahdollista vuokrata muutamasta tunnista useisiin päiviin. Viikon pyörävuokraus on vähän 100 euron yläpuolella.

Pyörien vuokraus rengasreittiä varten Naantalissa onnistuu Visit Naantalin toimipisteessä tai Naantalin kylpylällä. Turusta taas esim. Carfieldin toimipisteestä.

Voit vuokrata pyöriä useista toimipisteistä: https://www.carfield.fi/fi/

Myös sähköpyöriä on saatavilla!

Pyöriä on saatavilla ympäri saaristoa, joten voit myös ajaa Saariston rengastien autolla ja pyöräillen tutustua eri kohteisiin reitin varrella.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Saariston rengastien lautat

Saariston rengastien lautat

Saariston rengastie pyörällä onnistuu ajoittain pyöräteillä, mutta pääsääntöisesti ajetaan kuitenkin maanteillä. Osat teistä ovat varsin kapeita ja mäkisiä.

Välillä reittiin tulee myös mukavaa vaihtelua lauttamatkojen muodossa merituulessa. Kaikki saariston rengastien saaria ei siis yhdistä silta, vaan matkaa taitetaan lossien kyydissä.

Lauttapaikkaa ei tarvitse varata etukäteen ja pyörällä Saariston rengastien lauttoihin mahtuu kyllä lähes aina mukaan. Lautat liikennöivät läpi vuoden.

Poikkeuksena on Houtskarin ja Iniön lautta, joka liikennöi ainoastaan kesällä. Saariston rengastien lautat ovat ilmaisia, paitsi Iniön Dalenin ja Houtskarin Mossalan välinen lautta.

Videoita

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Lue vinkit ja koe rengasreitti pyörällä

Saariston rengastie pyörällä on siis aivan erinomainen tapa nähdä Turun saaristoa. Pääset seikkailemaan upeissa maisemissa ja pyöräillen on helppo pysähtyä katsastamaan reitin nähtävyyksiä sekä kohteita.

Tutustu tästä esim. Nauvon nähtävyyksiin tai vieraile Nauvon vierasvenesatamassa.

Voit esimerkiksi löytää kivan pikku rantapaikan vilvoitteluun tai piipahtaa pikku kylien putiikeissa.

Kuinka sitten saat parhaat puolet irti Saariston rengastiestä pyöräillen?

Saariston rengastie pyörällä kokemuksia löytyy netistä varsin hyvin ja niissä kehotetaan pitämään mielessä ainakin nämä vinkit:

  • Varaa riittävästi aikaa Saariston rengastien kiertoon pyöräillen – turhaa kiirettä ei kannata pitää, eikä yrittää pyöräillä pidempiä matkoja kuin kuntosi kestää!
  • Suunnittele reittiä hieman etukäteen, varsinkin majoituksen osalta, jotta pääset varmasti yöpymään haluamaasi hotellin, majataloon tai mökkiin.
  • Tiet ovat ajoittain kapeita, joten muista ottaa autoilijat sekä muut pyöräilijät huomioon. Muistakaa pyöräillä peräkkäin, ei vierekkäin.
  • Kierrä reitti kunnon pyörällä (jonka voit halutessasi vuokrata) – reitin varrella on isompiakin mäkiä, joten vaihteeton kaupunkipyörä tai hieman viallinen pyörä voi tehdä kulkemisesta haastavaa.

Saariston rengastie pyörällä mahdollistaa mukavan ja aktiivisen loman upeissa puitteissa.

Ylen artikkelin mukaan n. 60 000 kävijästä 10% on pyörällä matkassa, mutta luku on kovasti kasvussa.

Ei siis muuta kuin suunnittelemaan seuraavaa lomamatkaa! Usein kuulee sanottavan, että Saariston rengastie on jokaisen koettava edes kerran elämässä.

Tutustu myös näihin

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll