LomarengasLomarengas

Nauvon nähtävyydet – Saaristokaupungin kahdeksan nähtävyyttä

Turun saaristo on täynnä mitä kauniimpia pieniä kyliä ja sympaattisia saaristolaismaisemia. Luonnon ystäville saaristo tarjoaa monia erilaisia patikointipolkuja ja upeita maisemia. Yksi saariston kauneimpia kohteita on ehdottomasti kaikkien tuntema Nauvo, jossa kesäinen viikonloppu tuntuu ulkomaanlomalta. Nauvon nähtävyydet vievät sinut tutustumaan esim. merenkulkuun sekä historiallisiin paikkoihin.

Nauvon nähtävyydet – Top 8

Nauvo on kotimaan matkailijoiden laajalti suosima kohde. Saaristomaisemiin tullaan niin Varsinais-Suomesta kuin pidemmänkin matkan päästä. Saarella asuu noin 1500 asukasta, mutta kesäisin ihmisiä on alueella paljon enemmän. Nauvo muodostuu kahdesta pääsaaresta: Lillandetista ja Stordetista, sekä monista muista pienemmistä saarista. Matkailijalle Nauvo tarjoaa erittäin kauniita maisemia, kun taas Nauvon nähtävyydet historiaa ja kulttuuria.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

1. Nauvon kirkko

Nauvon kirkko

Kuva: Ekhoc / CC BY-SA

Aivan Nauvon sataman lähellä oleva keskiaikainen saaristolaiskirkko lumoaa kaikki vierailijat. Jo 1200-luvulla samalle paikalle on rakennettu puukirkko. Nykyään vahvasti paikallaan seisova harmaakivikirkko on rakennettu noin vuosina 1430-1450. Nauvon kirkossa oli ennen myös Suomen vanhimmat urut, jotka ovat nykyisin esitteillä Helsingin kansallismuseossa.

2. Nauvon vierasvenesatama

Nauvon vierasvenesatama

Nauvon vierasvenesatama on Saaristonmeren suurin ja ehdottomasti suosituin satama. Sataman palvelut ovat lisäksi erittäin kattavat, sillä satamasta löytyy kattava jätehuolto, pesula ja lähellä on lisäksi kaikki muut Nauvon palvelut, kuten apteekki, pankit ja ruokakaupat.

Kotisivut: https://naguhamn.fi/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

3. Nauvon puodit

Nauvon satama on täynnä toinen toistaan suloisempia pieniä puoteja, jotka ovat sijoitettu pieniin venevajan kaltaisiin rakennuksiin. Pienistä puodeista löytyy ihania pellavaisia vaatteita, sisustustarvikkeita ja makeisia. Näissä kannattaa poiketa myös tuliaisien perässä, jos on menossa vaikka vieraaksi ystävän mökille.

4. Sjöfartshuset i Nagu – Nauvon Merenkulkutalo

Nauvon Merenkulkutalo

Nauvon nähtävyydet vievät sinut merenkulun historiaan. Merenkulkutalo toimii Nauvon merenkulkua esittelevänä museona. Lisäksi merenkulkutalo esittelee myös Åke Sandvallin, kuuluisan laivamallirakentajan tuotoksia, kuten pienoismalleja. Sisäänpääsy museoon on ainoastaan 4€ ja alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Facebook: https://www.facebook.com/Sjofartshuset/

5. Westerholminpolku

Suomalaiselle maisemamaalarille Victor Axel Westerholmille omistettu luontopolku lähtee Nauvon Kirkonkylän Eteläsatamasta ja päättyy samaan pisteeseen. Reitti on erittäin helppokulkuinen. Vajaan kolmen kilometrin mittainen reitti toimii myös kulttuurillisena kohteena, sillä reitin varrella on infotauluja Nauvon kunnan historian lisäksi myös Westerholmin lapsuudesta Ernholmin saaressa.

6. Pyhän Olavin merireitti

Vanhaan reittiin perustuva useamman päivän vaellusreitti on herätetty henkiin uudestaan ja vihittiin käyttöön toukokuussa 2019. Reitti on erittäin mielenkiintoinen, ja se lähtee liikkeelle Turun tuomiokirkosta, josta saa mukaansa pyhiinvaelluspassin, johon kerätään leimoja matkan varrelta.

7. Klockarbergenin luolasto

Aivan Nauvon kirkonkylän lähistöllä sijaitseva melkein 40m pitkä luolasto on suosittu retkeilykohde.  Jääkauden aikana syntynyt luolasto on ainutlaatuinen ja melko harvinainen luontokohde Suomessa. Luolasto ei todella ole ainoastaan ihmisten käytössä, joten luolaa tutkiessa vastaan saattaa tulla erilaisia ötököitä, lepakoita ja jos ei supikoiraa, niin jälkiä ainakin. Luolasto on todella aavemainen luontokohde syksyllä pimeän tultua.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

8. Seilin saari

Seilin saari

Nauvon nähtävyydet ulottuvat myös muualle saaristoon. Seilin saari on Nauvoon kuuluva vanha mielisairaiden ja spitaalisten potilaiden karkoituspaikka. Saari on 7km päässä Nauvon kirkonkylältä ja matka yhteysaluksella kestää noin 20min. Saarella vieraileminen on maksutonta, mutta esimerkiksi saarella olevaan vanhaan puukirkkoon on pääsymaksu.

Kotisivut: https://www.visitseili.fi/fi/

Nauvon näköalapaikat

Saariston omaperäinen luonto puhuttelee monia. Kaikista parhaiten luonnon maisemista pääsee nauttimaan luontopolkujen korkeimmista kohdista, jotka yllättävät patikoijan avarilla maisemillaan. Näiden salaisempien näköalapaikkojen lisäksi Nauvossa on monia virallisia näköalapaikkoja, joista upeimmat ovat ehdottomasti Kaasivuori ja Smörasken. Nauvon näköalapaikat tarjoavat upeita maisemia saaristoon ja aina takaisin Turkuun asti.

Kaasivuori

Nauvon saaren Turkua lähempänä olevassa päädyssä kohoaa yli 60m korkea kukkula, jonka huipulta näkee aina Turkuun saakka. Luontopolun alun tunnistaa vanhasta mäkihyppytornista. Kokonaisuudessaan polku on noin 4km ja maasto erittäin kallioista.

Smörasken

Smörasken eli voirasia kuvaa hyvin kalliolohkareen muotoa, jonka huipulta avautuvat upeat maisemat kohti Turun saaristoa. Maisemia näkee moneen suuntaan, kunhan muistaa kävellä reitin aivan loppuun asti, sillä jos kääntyy liian aikaisin takaisin päin jäävät hyvät maisemat näkemättä. Kannattaa siis olla utelias ja etsiä parhaita maisemia tarkkaan!

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Nauvon nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll