LomarengasLomarengas

Top 5 Porvoon museot – Opi Suomen historiasta

Porvoon museot kannattaa ehdottomasti lisätä lomaohjelmaan, joita löytyy hyvin ympäri kaupungin ja sen kauniin lähiympäristön.

Varsinkin Porvoon vanha kaupunki on erinomainen paikka vierailla viihtyisissä ja pienissä museoissa sekä taidegallerioissa.

Artikkeli jatkuu...

Mielenkiintoisimmat Porvoon museot

Porvoon näyttelyt kertovat niin kaupungin että Suomen historiasta. Pääset ihastelemaan upeita teoksia sekä oppimaan uutta.

Alla esittelyssä mielenkiintoisimmat Porvoon museot.

1. J. L. Runebergin koti

J. L. Runebergin koti, Porvoo

Monet Porvoon museot löytyvät historiallisesti merkittävistä rakennuksista, tehden jo itse miljööstä todella mielenkiintoisen ja kiehtovan. J. L. Runebergin museo Porvoossa on juuri tällainen käyntikohde ja kyseessä onkin yksi Suomen vanhimmista kotimuseoita.

J. L. Runebergin ja hänen vaimonsa Fredrikan alkuperäinen koti on täynnä perheelle kuuluneita huonekaluja ja taideteoksia. Jopa rakennuksen huonekasvit ovat peräisin Fredrikan kasvien pistokkaista.

Ympäri vuoden avoinna olevan museon puutarha on kesäisin kauniissa kukkaloistossa.

Tämän Porvoon museon aukioloajat ovat:

  • 10.5.-31.8. päivittäin klo 10-16.00
  • 1.9.-2.5. keskiviikosta sunnuntaihin klo 10-16

Pääsymaksut museoon ovat 8 euroa aikuisilta ja alle 18-vuotiaat voivat tutustua museoon ilmaiseksi.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Porvoon museo / Holmin talo

Holmin talo, Porvoo

Kuva: Nemo bis, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Holmin talo Porvoossa on erinomainen paikka nähdä ja kokea aitoa porvoolaista elämää 1700-luvun lopulta. Holmin talossa tutustutaan varakkaan kauppiasperheen elämään, jonka talosta löytyy alkuperäisiä huonekaluja sekä muuta esineistöä.

Porvoon museon Holmin talosta löytyy lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Vierailla kannattaa myös talon museokaupassa, sillä sieltä mukaan tarttuu taatusti kaikenlaista kivaa. Kesäisin Holmin talon piha on todella viihtyisä ja tunnelmallinen.

Pääsymaksu tähän Porvoon museoon on aikuisilta 10 euroa ja alle 17-vuotiaat voivat tutustua museoon ilmaiseksi.

Holmin taloon voi tutustua ympäri vuoden seuraavanlaisesti:

  • Talvella 1.9.-30.4. keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-16.00
  • Kesällä 6.5.-31.8. tiistaista lauantaihin klo 10-16.00

3. Porvoon Vanha Raatihuone

Porvoon museo

Porvoon museot tarjoavat siis melkoisia aikamatkoja menneisyyteen. Porvoon vanhakaupunki on yksi ihastuttavimpia matkakohteita ja historiaa kaupungista löytyykin todella paljon. Ei siis ihme, että Porvoossa voi tutustua Suomen vanhimpaan raatihuoneeseen!

Vanha Raatihuone Porvoossa on peräisin vuodelta 1764. Idyllisessä talossa voi ihastella upeita koristemaalauksia ja vanhoja vinoja lattioita.

Tämä Porvoon näyttely esittelee alueen tunnetuimpia taiteilijoita ja alueen historiallisesti merkittävimpiä tapahtumia. Voit tulla tutustumaan Vanhaan Raatihuoneeseen Porvoossa samalla lipulla kuin Porvoon museon Holmin taloon. Museon aukioloajat ovat myös samat.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

4. Porvoon taidehalli – Taidetehdas

Taidetehdas, Porvoo

Porvoon taidenäyttelyt ovat erinomainen tapa viettää aikaa kaupungissa. Yksi erinomaisimmista taidenäyttelyistä Porvoossa löytyy Porvoon taidehallista.

Esillä on nykytaiteen erilaisia teoksia ja näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Porvoon taidehallin suurimmasta tilasta löytyy aina sen hetken päänäyttely ja pienemmät näyttelyt Fikka ja Kulma gallerioista. Fikkan näyttelyt ovat yleensä media- ja installaatiotaidetta, kun taas Kulman painopisteenä ovat uudet taiteilijat.

Porvoon taidehallissa järjestetään lisäksi säännöllisesti erilaisia tapahtumia.

Nämä Porvoon näyttelyt ovat avoinna kesällä tiistaista sunnuntaihin klo 10-16.00. Taidehalli palvelee myös talvella ja ajankohtaiset aukioloajat näkee parhaiten Porvoon taidehallin kotisivuilta.

5. Porvoon nukke- ja lelumuseo

Porvoon nukke- ja lelumuseo

Porvoon museot viihdyttävät kaikenikäisiä ja yksi perheiden suosikeista on Porvoon lelumuseo. Kyseessä on Suomen parhaimpia lelumuseoita ja sen näyttelyihin kuuluu yli tuhat erilaista nukkea ja lelua. Vanhimmat lelut ovat peräisin 1800-luvulta.

Lelumuseo Porvoossa on avoinna kesäkaudella yleensä kesäkuun alusta elokuun alkuun. Tämä Porvoon museo on avoinna kesäkauden ulkopuolella hyvin satunnaisesti.

Pääsymaksut lelumuseoon ovat aikuisilta 4 euroa ja lapsilta (2-11-vuotiaat) 2,50 euroa.

Porvoon lähialueen museot

Myös Porvoon ympäriltä löytyy erinomaisia vierailukohteita. Suuntaa tutustumaan esimerkiksi Albert Edelfeltin Ateljee ja Villa Albertiin aivan Haikon kartanon lähellä tai vieraile kesäisin avoinna olevassa Postimäen ulkoilmamuseossa.

Porvoon museot tarjoavat kaiken kaikkiaan runsaasti tekemistä ympäri vuoden ja mielenkiintoista nähtävää riittää ihan koko perheelle!

Muista myös tutustua Porvoon nähtävyyksiin.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Porvoon museot kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll