LomarengasLomarengas

Turun juhannus 2021 – cityjuhannus saariston tuntumassa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Turun kaunis saaristomaisema viettelee erityisesti kesäisin, eikä silloin ole juuri parempaa aikaa lähteä lomailemaan, kuin meidän suomalaisten suosikkijuhlana eli juhannuksena! Mitä kaikkea Turun juhannus sitten oikein tarjoaa ja kuinka nauttia siitä täysin rinnoin?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mitä tapahtumia ja tekemistä Turun juhannus tarjoaa?

Turku juhannuksena

Turku on varsin viihtyisä paikka juhannuksen viettoon. Vaikka monet suomalaiset suuntaavat juhannuksena mökille, viettelee Turussa juurikin sen rannikkomaisemat.

Aurajoki ja koko jokiranta luo rennon ja viihtyisän tunnelman, ja riittääpä kaupungissa muutakin luontomaisemaa rentouttavan juhannuksen viettoon.

Suosituimpiin juhannustapahtumiin Turussa kuuluu tietenkin juhannuskokon polttaminen.

Turun juhannuskokko on monesti syttynyt muun muassa Vepsän saaressa.

Tämän suositun ulkoilusaaren juhannusjuhla on tietenkin säävarauksen takana. Vepsän saareen pääsee kesäisin vesibussilla ja yleensä juhannusaattona liikkuu normaalivuorojen lisäksi ylimääräinen vuoro, jotta kaikki halukkaat saadaan paikalle.

Juhannusaattoa Turussa voi viettää lisäksi Ruissalossa. Ruissalon kylpylä järjestää normaalisti monenlaista ohjelmaa juhannuksena.

Ruissalon kylpylässä juhannusta juhlitaan näin:

  • Lipunnostolla juhannusaattona
  • Juhannussalon koristelun ja noston voimin
  • Juhannuskokon polttamisella (säävaraus)
Artikkeli jatkuu alla
HintaopasHintaopas
Artikkeli jatkuu...

Samantyylistä juhannusohjelmaa on viime vuosina ollut myös Holiday Club Caribiassa, joten kylpyläjuhannus on erinomainen valinta juhannuksen viettoon Turussa.

Voit tutustua tästä Turun kylpylöihin.

Turun juhannus on myös erinomainen aika lähteä ihastelemaan kaupunkia ja saaristomaisemaa vesiltä käsin. Juhannuksena Turun laivat ja veneet risteilevät yleensä läpi pyhien, jonka lisäksi risteilyt tarjoavat usein erilaista juhannusohjelmaa.

Juhannus Turun saaristossa

Turun juhannusristeily onnistuu esimerkiksi höyrylaiva S/S Ukkopekan kyydissä, joka vie Turusta Naantaliin upeissa saariston maisemissa.

Lisäksi juhannusaattona on kulkenut risteilyjä Airistolle ja juhannuspäivänä Loistokarille.

Risteilyjen ohjelmaan kuuluu monesti:

  • Saaristolaispöydän antimia tarjoileva juhannusruokailu
  • Juhannuspäivän tanssit esimerkiksi laiturilla ennen tai jälkeen risteilyn
  • Elävää musiikkia risteilyn aikana

Muista myös katsoa mitä Tallink Silja ja Viking Line tarjoavat juhannusristeilyjen osalta.

Turun saaristo tarjoaa myös upean Saariston rengastien, jonka varrella voi viettää juhannusta useissa eri kohteissa, kuten vaikka Nauvossa tai Korppoossa. Löydät sivuiltamme majoitusvaihtoehtoja Saariston rengastien varrelta.

Tekemistä juhannuksena Turussa siis riittää. Voit nauttia perinteisemmästä menosta tai lähteä ihan vain hauskanpitoon vaikkapa Turun baareihin kaveriporukalla.

Lasten juhannus Turussa

Lasten juhannus Turussa

Turun juhannus ei myöskään ole vain aikuisille, vaan ohjelmaa riittää myös lapsille.

Lasten juhannus Turussa onnistuu esimerkiksi juurikin Turun kylpylöissä, joissa on myös lapsille suunnattua ohjelmaa.

Aiempina vuosina myös Turun SuperPark sisäliikuntapuisto on ottanut lapsiperheet vastaan myös juhannuksena. Myös Turun Seikkailupuisto on menneinä vuosina tarjonnut runsaasti ajanvietettä juuri juhannuksena.

Katso myös mitä muuta tekemistä lapsille Turussa on.

Eikä kannata unohtaa Turun lähellä sijaitsevaa Naantalia ja Muumimaailmaa sekä myös Naantalin kylpylää. Muumimaailma avaa normaalisti ovensa myös juhannuksena!

Katso mitä kaikkea Naantalin juhannus pitää sisällään.

Artikkeli jatkuu alla
Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Ravintolat ja baarit Turussa juhannuksena

Baari juhannuksena Turussa

Tyhjin vatsoin tai kuivin suin ei juhannusta Turussa tarvitse viettää, sillä monet ravintolat ovat auki myös juhannuksena. Turun juhannuksena ravintolat tarjoavat yleensä erikoismenyyt, joihin kuuluu perinteisiä juhannusherkkuja.

Tarkemmat aukioloajat sekä ravintoloiden tarjonnan näkee netistä lähempänä juhannusta.

Kannattaa myöskin muistaa juhannusbrunssi Turussa! Juhannuspäivänä järjestettävä brunssi on monessa ravintolassa varsin erinomainen, joskin varaukset on hyvä tehdä etukäteen.

Käy myös ihastelemassa kesäistä Turkua kattojen yltä Walo Rooftop Barissa samalla juotavaa nauttien.

Juhannusta pääsee lisäksi juhlimaan Turun baareihin. Keskustan alueen baareista monet ovat avoinna myös juhannusaattona, joten jos tanssijalkaa vipattaa, löydät taatusti sopivia menopaikkoja. Turun baareista juhannuksena auki on takuulla ainakin esimerkiksi legendaarinen Forte, mutta valinnanvaraa löytyy taatusti muidenkin paikkojen osalta.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Turku juhannuksena 2021

Turun juhannus 2020 oli tietenkin hieman erilainen koronarajoitusten takia. Vuoden 2021 juhannuksesta tulee toivottavasti jälleen vauhdikkaampi ja monet yllä mainitut tapahtumat voidaan järjestää normaalisti.

Tietysti on hyvä myös seurata viranomaisten ohjeita kaikilta osin.

Muista myös, että Turun juhannus esimerkiksi juhannuskokon ja osittain myös risteilyjen osalta on sääolosuhteista riippuvainen. Esimerkiksi kokkoa ei voida sytyttää, mikäli alueella on metsäpalovaroitus.

Tarkasta siis juhannussää Turussa ennen kuin suuntaat tapahtumiin ja tapahtumien viralliset sivut!

Turun juhannus on aina ollut varsin monipuolinen ja tekemistä löytyy taatusti jokaiselle.

Ei siis muuta kuin suunnittelemaan mielenkiintoista kaupunkijuhannusta, johon voi yhdistää myös paljon luontoa!

LomarengasLomarengas

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll