LomarengasLomarengas

Ruissalo yllättää monet monipuolisuudellaan

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Turun saaristo on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Aivan kaupungin edustalta löytyvä Ruissalo on viehättävä saari, joka tarjoaa tekemistä läpi vuoden.

Saari on niin luontonsa, että kulttuurihistoriansa puolesta varsin merkittävä nähtävyys.

Mitä kaikkea Ruissalo tarjoaa?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tekemistä ja nähtävää Ruissalossa

Ruissalosta löytyy tekemistä ihan kaikenikäisille. Saarella pääsee liikkumaan luonnossa, mutta myös nauttimaan mielenkiintoisista kahviloista ja nähtävyyksistä ympäri vuoden.

Alla viisi vinkkiä siihen, mitä kaikkea Ruissalossa voi puuhailla, olitpa liikkeellä kesällä tai talvella.

1. Ruissalon luontopolut

Ruissalon luontopolut

Kuva: Timo from Finland, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Ruissalon luonto on ainutlaatuinen ja kutsuu liikkumaan ympäri vuoden. Saarelta löytyy lukuisia merkattuja luontopolkuja, jotka perehdyttävät Ruissalon nähtävyyksiin sekä eläimistöön. Järjestetäänpä saarella jopa opastettuja kierroksia sauvakävelijöille.

Ruissalon luontopolut ovat erinomainen mahdollisuus nähdä saareen kauniita pitsihuviloita ja historiallisia monumentteja.

Reittien joukossa on myös pyöräilyreittejä. Lisätietoja sekä Ruissalon kartat löydät esimerkiksi Ruissalon kasvitieteellisestä puutarhasta.

Löydät Ruissalon polkujen kartat myös Turun kaupungin sivuilta täältä.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

2. Ruissalon tapahtumat

Ruissalon tapahtumat

Kuva: Ruisrock, Otso Kähönen

Ruissalossa sattuu ja tapahtuu! Kaikki tietävät Ruissalon tapahtumista ainakin Ruisrockin.

Tämä Suomen vanhimpiin festivaaleihin kuuluva tapahtuma on viihdyttänyt suomalaisia jo useamman vuosikymmenen. Ruissalon Kansanpuistossa heinäkuussa järjestettävä tapahtuma on koonnut niin suomalaisia, että kansainvälisiä huippuartisteja viihdyttämään festariväkeä Kansanpuiston tunnelmallisiin maisemiin.

Vuonna 2023 Ruisrock järjestetään: 7.-9. heinäkuuta

Ruisrockin lisäksi saarella järjestetään myös muuta kulttuuritapahtumaa ympäri vuoden. Erilaisia tapahtumia löytyy joka kuukausi muun muassa Ruissalon Spa & Hotellin tiloista sekä esimerkiksi Vanhan Telakan ravintolan yhteydestä.

3. Ruissalon kahvilat ja ravintolat

Ruissalon kahvilat

Kuva: Honkapirtti

Jos nälkä pääsee yllättämään, löytyy Ruissalosta monia vaihtoehtoja. Saarelta löytyy nimittäin erinomaisia ruokailumahdollisuuksia, joista löytyy syötävää niin pieneen, että isompaan nälkään.

Pidä mielessä ainakin nämä paikat:

  • Kahvilaravintola Honkapirtti, josta löytyy niin leipomon herkkuja, että perinteistä suomalaista lounasruokaa.
  • Cafe Vanha Tammi, joka sijaitsee Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa ja tarjoaa kahvilaherkkuja sekä keittolounasta.
  • Ruissalon Telakan ravintola, eli Zaké Pizzeria & Wine Bar, josta löytyy erinomaiset pitsat sekä laadukkaat viinit kylkiäiseksi.
  • Kesäravintola ja Kahvila Avelian, joka on myös Vanhan Telakan tiloissa ja avoinna yleensä toukokuun lopusta alkaen.
  • Oaky Restaurant – Aura Golfin tyylikäs ja laadukas klubiravintola
  • Ravintola Loisto – Ruissalon kylpylässä sijaitseva ravintola upeissa merimaisemissa

Ruissalon brunssi yllä mainituissa ravintoloissa on erinomainen tapa juhlistaa vaikkapa kesäloman alkua!

4. Ruissalon nähtävyydet

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha

Kuva: Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Ruissalon suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Ympäri vuoden auki oleva puutarha sisältää yli 5 000 lajia, tarjoten erinomaisen kattauksen kasvimaailmasta ympäri maailmaa. Pääset ihastelemaan niin aavikkojen, että tropiikkien kasvillisuutta.

Voit tutustua Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan ulkopuutarhaan ilmaiseksi maanantaista sunnuntaihin klo 8-20.00. Sisäpuutarhoihin on aikuisilta 7 euron sekä alle 19-vuotiailta 5 euron pääsymaksu. Alle 7-vuotiaat voivat tutustua puutarhaan ilmaiseksi. Kasvihuoneet sekä kasvitieteellisen puutarhan kahvila ovat avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 11-17.00.

Toinen mielenkiintoinen nähtävyys on Vanhan Telakan satama upeine purjeveneineen. Satamasta löytyy jos jonkinmoista venettä ja alue on muutenkin viehättävä kauniina kesäpäivinä.

Jos olet kiinnostunut veneistä, niin käy myös kurkkaamassa Ruissalon kylpylän luona oleva satama.

5. Ruissalon uimaranta ja liikuntamahdollisuudet

Ruissalon luontopolut eivät ole ainoa mahdollisuus harrastaa ja liikkua.

Kesäisin Ruissalon uimaranta viihdyttää kuumina päivinä. Ruissalon ranta on suosittu ja soveltuu hyvin myös perheen pienimmille, sillä matalampaa rantaa on riittävästi.

Jos uiminen ei innosta, niin voit suunnata Ruissalon golfkentälle. Aura Golfin 18-reikää kutsuvat pelaamaan upeiden tammien alle.

Ruissalossa on tekemistä talvellakin tekemistä. Lumikenkäreittejä löytyy aivan Ruissalon kylpylän läheisyydestä ja kengät saa lainaan kylpylästä.

Lisäksi kylpyläkeskuksen rannassa pääsee avantouimaan talvella.

Artikkeli jatkuu alla
Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Ruissalon majoitus

Ruissalon kylpylä, Turku

Turun Ruissaloon ei tarvitse tulla vain piipahtamaan. Saarelta löytyy myös hyvät majoitusmahdollisuudet ja valittavana ovat niin Ruissalon mökit, että hotellimajoitukset.

Erityismaininnan ansaitsee tietenkin Ruissalon kylpylä, jossa viihtyy useammankin yön. Ruissalon Spa & Hotel tarjoaa hemmottelua ja virkistymismahdollisuuksia koko perheelle.

Voit lähteä nauttimaan Ruissalon kylpylän palveluista kuten vaikkapa ravintolasta tietysti myös ilman yöpymistä.

Ruissalo on erinomainen lomakohde niin lyhyeen vierailuun, että muutaman päivän lomailuun.

Ruissalon luonto on jo riittävä syy lähteä ajelemaan ympäri saaren teitä. On uskomatonta, miten luonto voi muuttua heti, kun lähdetään kaupungista kohti saaristoa.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Ruotsinlaiva Ruissalossa

Voit esimerkiksi hakea kaupasta piknik-eväät matkaan, ja suunnata Ruissalon kärkeen Kuuvannokkaan, josta avautuvat upeat merimaisemat.

Kuuvannokka sijaitsee niin ruotsinlaivojen, kuin Naantaliin saapuvien laivojen reitin edessä, joten oikeaan aikaan voit nähdä myös risteilijät lipumassa ohi Turun kauniin saariston.

Ruissalo kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll