LomarengasLomarengas

Joulu Helsingissä 2022 – Jouluvaloja, ostoksia ja hyvää ruokaa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Monelta usein unohtuu, kuinka kaunis joulu Helsingissä todellisuudessa on. Helsinki on viimeistään joulukuun alusta asti täynnä kauniita jouluvaloja ja jouluteemaisia tehtäviä, sekä joulun makuja tarjoavia illallisia. Tämän vuoksi Helsinki on hyvä kohde myös jo joulukuun alussa, kun haluat nostattaa joulutunnelmaa.

Unohtumaton ja ainutlaatuinen kokemus on kuitenkin koko joulupyhien vietto sadunomaisen kauniissa pääkaupungissamme. Pakkaa siis joulupaita mukaan ja suuntaa rentoutumaan kaupunkijoulun viettoon!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tätä kaikkea joulu Helsingissä tarjoaa 2022

Joulun aikaan suunnitellaan yleensä vain matkaa pohjoiseen, eikä ajatella mitä kaikkea upea pääkaupunkimme voisi tarjota. Helsingin joulu tarjoaa stressittömät joulun pyhät ylellisten palveluiden luona aivan kaikille.

Ei väliä oletko yksin joulun rauhaan pysähtyvä, nuori pariskunta vai kiireisessä arjessa elävä lapsiperhe, sillä joulu Helsingissä tarjoaa jokaiselle jotakin.

Joulukuun alku

Stockmannin jouluikkuna Helsingissä

Jo ennen varsinaista joulun alkua on Helsinki täynnä jouluisia tapahtumia. Joulu inspiraatiota ja lahjaostoksia voi tehdä useilla eri Helsingin joulumarkkinoilla, kuten Tuomaanmarkkinoilla. Joulukuun alussa voi ihastella myös Helsingin keskustassa liikkuvaa Lucia-kulkuetta, joka ihastuttaa ohikulkijoita 13. joulukuuta.

Ei myöskään kannata unohtaa ikonisen Stockmannin joulutunnelmaa. Vaikka ostoslistalta ei enää puuttuisikaan mitään, kannattaa silti piipahtaa kauniisti jouluvaloihin koristeltuun tavarataloon, joka on täynnä joulun tunnelmaa ja mitä kauniimpia joulukoristeita.

Myös lapsille Stockmann tarjoaa sadunloistoa tuovan satuikkunan, joka on ollut Stockmannilla joka joulu jo vuodesta 1949. Muista kuitenkin tarkistaa Stockmannin sivuilta lähempänä joulua, miten tavaratalo on joulun aikaan auki.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Joulunavaus

Helsingin joulunavaus

Vuonna 2022 Helsingin Joulunavaus järjestetään Senaatintorilla 19.11.

Helsingin City Markkinointi ry:n järjestämä tapahtuma pitää sisällään Aleksanterinkadun jouluvalojen sytytyksen, jouluparaatin sekä paljon erilaisia esityksiä joulupukin vierailusta lähtien.

Joulunalusviikolla on lapsille tarjolla Joulupolku oheisohjelmineen. Glasshouse Helsingistä taas löydät Joulupukin Pop Up Pajan.

Tiesitkö, että Suomen ensimmäistä joulunavausta vietettiin Helsingin Aleksanterinkadulla vuonna 1949?

Jouluaatto Helsingissä

Jouluaatto Helsingissä ei todellakaan ole tylsä. Voit hiljentyä perinteiseen joulukirkkoon jouluaattona, sillä eri puolilla Helsinkiä järjestetään joulukirkkoja mitä upeammissa miljöissä. Joulukirkon jälkeen on mukava käydä kävelemässä ja ihastelemassa jouluista Helsinkiä.

Joulu Helsingissä kannattaa aloittaa kierroksella, jonka voi startata vaikkapa talvisen Tuomiokirkon edestä ja kiertää Aleksanterinkatua pitkin aina Uspenskin katedraalin kautta kauppatorille ja Esplanadin puistoon.

Talvisen kävelyn jälkeen maittaakin jo jouluruoka, jota saa muun muassa senaatintorin laidalla olevasta ravintola Sunnista. Myös monet muut Helsingin ravintolat ovat jouluaattona auki. Näiden lisäksi Helsingissä on jouluaattona myös muutakin puuhaa, joten myös jouluaattona löydät tekemistä Helsingin kauniissa miljöössä!

Joulupäivä Helsingissä

Helsinki on joulupäivänä rauhoittava, mutta silti täynnä mielenkiintoista katsottavaa. Kannattaa käydä muun muassa Hietaniemen hautausmaalla ihastelemassa kynttilämerta. Jos olet liikkeellä lasten kanssa, niin kannattaa ehdottomasti tutustua esimerkiksi Falkullan-kotieläintilaan. Nauti siis rentouttava joulupäivä Helsingissä!

Myös Tapaninpäivänä Helsinki on täynnä perinteistä tekemistä, kuten vuosien perinteet omaava Tapanintanssit.

Helsingin ravintolat jouluna

Joulu löytää Helsingin ravintoloihin jo aikaisin ja jouluruokaa saakin heti joulukuun alusta asti monestakin eri paikasta. Moneen ravintolaan katetaan monista herkuista notkuva buffet pöytä, jota kannattaakin ehdottomasti kokeilla muun muassa ravintola Töölönrannassa, Svenska klubbenissa sekä Kappelissa.

Monet Helsingin ravintolat ovat myös joulun pyhinä todella kattavasti auki. Helsingin ravintoloista jouluaattona on auki muun muassa Ravintola Sunni, Krog Roban ja meripavilionki. Myös joulupäivänä Helsingin ravintolat kutsuvat notkuvien juhlapöytien äärelle, jos kotona ei enää ole jaksanut ruokaa laittaa.

Kannattaa muistaa varata pöytä aikaisin, jotta pääsette haluamaanne ravintolaan, sillä jouluaaton ja joulupäivän illallisista on tullut yllättävän suosittuja.

Helsinki tarjoaa siis monia hyviä vaihtoehtoja jouluiselle ravintola illalliselle aivan joulukuun alusta joulupäivään asti!

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

Joulu hotellissa Helsingissä

Myös joulu hotellissa Helsingissä tarjoaa unohtumattoman kokemuksen. Kaiken joulustressin voi unohtaa ja keskittyä nauttimaan rauhallisista juhlapyhistä. Hotellin jouluun kuluu kuitenkin perinteistä joulun ohjelmaa, joten joulun vietto hotellissa sopii myös lapsille. Muun muassa Marski by Scandic tarjoaa piparkakkujen ja joulukuusen koristelua, joulusaunan, joulupukin kuuman linjan ja joulurauhan julistuksen, sekä maittavan joulupöydän.

Kannattaa ehdottomasti tutustua myös ylellisen hotelli St. Georgen joulupaketteihin, jossa pääset nauttimaan rentouttavista juhlapyhistä laadukkaitten spa-palveluiden ja uskomattomien aamiaisten, sekä illallisten parissa. Joulu Helsingin hotelleissa takaa varmasti rentouttavat juhlapyhät! 

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Lasten joulu Helsingissä

Myös lapsille on Helsingin joulussa paljon tekemistä.  Suunnatkaa vaikka Suomenlinnaan ja tutustukaa Linnoitustontun reittiin.

Reitin voi kiertää joko omatoimisena tehtäväpolkuna tai maksusta myös Kaarle tontun kanssa.

Lisätietoa: https://www.suomenlinna.fi/tapahtumat/246/linnoitustonttu/

Myös jouluinen Suomenlinna on itsessään elämys täynnä kauniita jouluvaloja!

Täältä löydät tietoa Helsingin uudesta vuodesta.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll