LomarengasLomarengas

Levin joulu – Hyvää ruokaa, tekemistä ja joulutunnelmaa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Levi on loistava matkakohde myös joulun alla. Levin joulu tarjoaa kaikkea sitä, mitä olet tottunut jouluisin tekemään, vaikka et olekaan kotona jouluna. Voit rauhoittua oman perheen kanssa mökissä keskellä valkeaa lunta, seurata Levin joulutorin vilskettä suorittaessasi viimeiset joulun ostokset tai juodessasi avotulella keitettyä kuumaa kahvia. Aukioloaikojakaan ei tarvitse kytätä, sillä muun muassa moni ravintola on auki aivan jouluaattoon ja joulupäivään asti.

Perinteiseen jouluun liittyvää tekemistä Levillä riittää. Levillä on joka vuosi muun muassa oma joulurauhan julistus jouluaattona kello 15 aikaan Zero Point vuokraamon edustalla eturinteen lähistössä. Pysähdy hetkeksi Levin aukiolla olevan suuren joulukuusen eteen ja nauti joulutunnelmasta!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mitä joulu Levillä pitää sisällään?

Joulu Levillä

Vaikka lähtisitkin jouluksi Leville, voit viettää täysin perinteisen joulun. Useana viime vuonna Etelä-Suomessa joulu on ollut hyvinkin vähä luminen, joten taattua on myös sekin, että Levin joulu tuo sinulle valkoisena kimaltavat lumipenkat. Lumisessa ihmemaassa voi todella tuntea joulun taikaa!

Tätä kaikkea joulu Levillä sinulle tarjoaa.

Levin joulumaa ja joulupukki

Joulupukki ja lahjatLevin joulussa on myös mahdollista tavata Korvatunturilla asuva joulupukki. Levillä joulupukki on tavattavissa omassa piilopirtissä Levi tunturin kupeessa. Joulupukin pirtissä voi tavata myös joulumuorin, joka kertoo tarinoita elämästään Lapissa ja syödä hänen tekemiä pipareitaan ja juoda lämmintä joulujuomaa. Myöskin tonttuja on nähtävillä, joiden kanssa pääsee leikkimään Tonttujen Taloon.

Hauska aktiviteetti lasten kanssa on myös Levin joulupukin paja & kotieläintila, missä pääsee näkemään joulupukin porot ja paijailemaan monia muita eläimiä, kuten pupuja, vuohia ja hevosia.

Joulupukin mökki

Leviltä löytyy myös joulupukin mökki. Vanhempien lasten kanssa kannattaa käydä katsomassa tämä Joulutarina-elokuvasta tuttu Santa’s Cabin, jonne pääsee muun muassa lumikengillä kävellen tai vaikka laudalla tai suksilla laskien, sillä mökki sijaitsee rinteiden 11 ja 13 välissä. Mökiltä saat myös erittäin hienoja kuvia.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Levin joulu tarjoaa vauhdikastakin tekemistä

Jouluista tekemistä Levillä

Levin joulu tarjoaa paljon tekemistä. Ei väliä haluatko nauttia vauhdin hurmasta vai rauhoittua Lapin maisemiin, sillä kaikkea on tarjolla.

Vieraile Arcandian Shamaanikylässä ja kouluttaudu shamaanisoturiksi tai lähde koko päiväksi harjoittelemaan porojen erottamista ja ohjausta syöttöaidasta kaarteeseen. Laita lämpimät vaateet päälle ja lähde nauttimaan maisemista koiravaljakon kyydistä, porojen vetämän reen lämmöstä tai vaikka islanninhevosen selästä.

Vauhdin hurmasta pitävät voivat myös hypätä moottorikelkan kyytiin, säädellä vauhtia itse ja nähdä kauniit maisemat tuntureilla.

Mikäli haluat hiljentyä Lapin hiljaisuuteen, laita lumikengät jalkaan ja lähde patikkapolulle nauttimaan kauniista luonnosta ja sen hiljaisuudesta. Voit myös varata ohjatun revontulikierroksen ja lähteä unohtumattomalle retkelle yöllisiin maisemiin ja nähdä kauniit revontulet tanssimassa taivaankannella.

Artikkeli jatkuu alla
Laadukkaat laskettelumatkat Eurooppaan Alpeille!
Artikkeli jatkuu...

Syö maittava jouluateria Levillä

Joulu Levillä tarkoittaa myös maittavaa ruokaa. Levillä joululounas on tarjolla monissa eri ravintoloissa, joista voit valita mieleisesi. Kokeile eri maalaisten ravintoloiden tarjontaa tai tutustu perinteiseen lappilaiseen ruokaan.

Levin jouluaterian voi nauttia myös illan hämärtyessä tunnelmallisen illallisen merkeissä. Monissa ravintoloissa on jouluaattona tiettyyn kellonaikaan kattaukset, joten kannattaa tarkistaa ne ensin miettiessä jouluaaton aikataulua ja valita niistä itselle sopivin. Kannattaa myös muistaa varata pöytä reilusti etukäteen, jotta varmasti mahdutte valitsemaanne ravintolaan. Myöskin joulupukki on monilla illallisilla tavattavissa!

Ainakin nämä Levin ravintolat tarjoavat maittavan jouluaterian:

  • Hullu Poro
  • Northern Lights Ranch
  • Ämmilä
  • Gastro K

Mikäli oman mökin lämpö tuntuu ihanalta, mutta innokkaita ruuanlaittajia ei löydy, voi ruuan tilata kuljetettuna omaan mökkiin. Näin pääsette nauttimaan mitä huikeimmista herkuista oman porukan kesken mökin hiljaisuudessa.

Artikkeli jatkuu alla
HintaopasHintaopas
Artikkeli jatkuu...

Levin joulu vuonna 2020

Levin joulu vuonna 2020 saattaa olla hiljaisempi muihin jouluihin verrattuna, mutta siitä huolimatta Levin joulun aukioloajat ovat todella kattavat, joten loma Levillä sujuu helposti oman fiiliksen mukaan. Levi on joulukuussa täynnä tekemistä ja tunnelmaa, jota on muualta vaikea hakea.

Levin joulun aukioloajat

(Muista aina tarkistaa virallisilta sivuilta)

  • Levin joulutori on koko joulukuun joka päivä auki 10.00-18.00. Aivan joulupäivinä aukioloajat ovat rajoitetummat; jouluaattona tori on avoinna klo 10.00–15.00 ja joulupäivänä torilla saattaa olla vain muutama koju.
  • Marian kappelissa on joulukirkko päivällä ja yöllä perinteinen jouluyön messu.
  • Levin oma joulurauhan julistus on jouluaattona klo 15.00.
  • Jouluruokaa on tarjolla monissa ravintoloissa jouluaattonakin ja lisäksi on mahdollista tilata valmis illallinen omalle mökille, mikäli ei halua ravintolaan lähteä.

Leville jouluksi

Matka Leville sujuu muun muassa Kittilän lentoaseman vuoksi nopeasti, joten matka Levin joulun ihmeisiin ei todella ole pitkä aivan Suomen eteläisimmistäkään osista. Voit lukeaa lisää ja löytää täältä lennot Leville.

Mikäli haluaa auton mukaan matkalle onnistuu sekin helposti tulemalla autojunalla yön yli nukkuen.

Kunnon road tripin fiilikseen pääsee myös ajamalla Leville jouluksi. Mikäli asuu lähempänä Leviä, pääsee paikalle tietysti myös bussilla. Levin joulu on todellisuudessa lähempänä kuin luuletkaan!

Artikkeli jatkuu alla
WeekendbeeWeekendbee
Artikkeli jatkuu...

Mökki Leviltä jouluksi

Levin mökkitarjonta on erittäin kattava, joten erilaisia vaihtoehtoja muun muassa sijainnin ja seurueen koon mukaan on todella kattavasti. Ei pidä kuitenkaan sokeutua tarjonnan suuresta määrästä, vaan jouluksi mökki Leviltä kannattaa varata ajoissa, jotta varmasti tilaa riittää. Mökkivuokrausta tarjoaa moni eri palvelu, joten kannattaa tutkia eri palveluiden vaihtoehtoja.

Lähde nyt jouluksi Leville ja vietä ikimuistoisia tunnelmallisia iltoja!

Muista myös katsoa, mitä kaikkea muuta Levi tai Kittilä tarjoavat.

LomarengasLomarengas

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll