Kittilä – Paljon muutakin kuin Levi

Kittilä on yksi tunnetuimpia Lapin kuntia, sillä kunnan alueella on Suomen suurin ympärivuotinen hiihto- ja talviurheilukeskus Levi. Kittilä on koko ajan kasvava noin 6500 asukkaan kunta, jossa vierailee vuosittain todella paljon matkailijoita ulkomailta, sekä muualta Suomesta. Kunnan alueella on jopa kymmenen tunturia, jotka ovat Aakenustunturi, Korsatunturi, Kumputunturi, Kätkätunturi, sekä Kätkätunturi pohjoinen, Lainiotunturi, Levitunturi, Puljutunturi, Pyhätunturi, sekä Pyhätunturi läntinen. Kittilässä on myös Kanadalaisen kaivosyhtiö Agnico Eagels Minesin kultakaivos, joka on koko Euroopan suurin. Koko kunnan läpi virtaa todella kaunis 300km pitkä Ounasjoki, joka on Kemijoen suurin sivujoki.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Kittilän kauniista maisemista pääsee nauttimaan parhaiten patikkapolun varsilta, joita Kittilässä onkin paljon. Kesäisin valittavana on monia kilometrejä eri reittejä ja niiden lisäksi Levillä on myös lyhyempi n.600m patikkapolku, jonka voi kulkea myös esimerkiksi pyörätuolin tai lastenrattaiden kanssa. Patikointi ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan kesään, sillä myös talvikunnossa pidettyjä patikkareitteijä löytyy kunnan alueelta. Talvisin patikointi sujuu erittäin hyvin myös lumikengät jalassa!

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Tapahtumien täyteinen Kittilä

Kittilässä on vuosittain myös monia tapahtumia. Heinäkuussa järjestetään Kittilän kesämarkkinat, joiden ohessa on muun muassa Krokotiilirock -hauenkalastuskisa, sekä musiikkitapahtuma Vares. Kesäisin on myös Levi24-maastopyöräilytapahtuma, jossa pyöräillään 24 tuntia kauniissa Levin maisemissa. Syksyisin Levillä juostaan myös ruskamaraton, jossa pääsee todella haastamaan itsensä hulppeissa maisemissa. Joulun olleessa ovella järjestetään Kittilän jouluyö.

Jouluyö on todellinen hyvänmielen tapahtuma etenkin lapsiperheille, sillä tapahtumassa vierailee joulupukki. Lisäksi tapahtuman aikana kaikki kaupat ja markkinat ovat auki yötä myöten, joten jouluostosten tekoon on varmasti riittävästi aikaa.

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll