Kylpylät Etelä-Suomessa – neljä laadukasta kylpylähotellia

Parhaat kylpylät Suomessa vievät upeisiin maisemiin ja nauttimaan todella laadukkaista palveluista. Kylpylöitä löytyy ympäri maan, joten valinnanvaraa riittää. Kylpylät Etelä-Suomessa ovat erinomainen valinta ja tarjoavat hyviä kohteita niin perheille, että aikuisten kesken matkaaville.

Mitkä sitten ovat Etelä-Suomen parhaat kylpylät?

Artikkeli jatkuu...

Parhaat kylpylät Etelä-Suomessa

Tässä esittelyssä parhaat Etelä-Suomen kylpylähotellit:

1. Naantalin kylpylä

Naantalin Kylpylä

Etelä-Suomen kylpylöihin kuuluu tietysti Turun seudun erinomaiset kylpylät, joista Naantalin kylpylä on erinomainen valinta koko perheelle.

Kylpylän valikoimiin kuuluvat muun muassa:

 • Lumoava roomalainen uima-allas
 • Hierovat vesisuihkut
 • Kaunis, ympäri vuoden avoinna oleva ulkoallas

Allasosaston lisäksi pääset nauttimaan Naantalin kylpylän spa-hoidoista sekä hotellin erinomaisista ravintoloista. Kylpylähotellista löytyy muun muassa Thai Garden ravintola, joka on niittänyt mainetta maailmalla asti ja onhan Naantalin kylpyläkin valittu vuosina 2019 ja 2020 Suomen parhaaksi hotelliksi kansainvälisessä gaalassa.

2. Ruissalon kylpylä

Ruissalo Spa Hotel Turku

Turun kylpylöistä maininnan ansaitsee lisäksi Ruissalon kylpylä. Kaunis kylpylä sijaitsee aivan meren rannalla, joten pääset nauttimaan kylpylän tunnelmasta aaltojen lähelle.

Kylpylän allasosasto tarjoaa mahdollisuuden nauttia:

 • Uima- ja liikunta-altaasta
 • Lämmitetystä virkistysaltaasta
 • Avannosta talvisin
 • Kahden saunan lämmöstä

Tämä Etelä-Suomen kylpylä tarjoaa mahdollisuuden vierailla myös vain kylpyläosastolla, mikäli et kaipaa majoitusta. Pääsymaksut ovat aikuisilta alkaen 15 euroa ja 4-12-vuotiailta lapsilta alkaen 6 euroa.

Lomailemaan voi tulla toki pidemmäksikin aikaa, sillä Ruissalon kylpylän yhteydessä toimii hotelli, josta löytyy monenlaisia huoneita.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

3. Haikon kartano

Haikon kartanohotelli

Haikon kartanohotellista löytyy ihastuttava kylpyläosasto. Pääset nauttimaan kylpylän tunnelmasta upeissa maisemissa aivan kivenheiton päässä Porvoosta.

Haikon kartano sopii hyvin myös Porvoon loman majapaikaksi.

Haikon kylpylä Etelä-Suomessa tarjoaa todella kauniit tilat hemmotteluun ja rentoutumiseen.

Kylpyläosastolta löytyy:

 • Lämmitetty oleskeluallas, jossa hierovia suihkuja
 • Poreallas
 • Hot Tub-kuumavesiallas
 • Kylmäkaivo
 • Elämyssuihkuja

Lisäksi pääset nauttimaan upeasta saunapolusta, jonka varrelta löytyy niin perinteinen suomalainen sauna, että höyry-, aromi- ja infrapunasauna. Kylpylästä voi varata myös erilaisia spa-hoitoja.

Huomioi, että kesäaikaan kylpyläosastolle pääsevät vain hotellin asiakkaat.

4. Holiday Club Caribia

Holiday Club Caribia, Turku

Holiday Club Caribia Turussa on myös loistava Turun seudun kylpylä. Kun kaipaat hyvää kylpylää koko perheelle Etelä-Suomesta, kannattaa Caribia pitää mielessä.

Kylpylästä löytyy nimittäin todella kattavat palvelut lapsille ja varsinkin allasosasto viihdyttää taatusti kaiken ikäisiä.

Altaiden joukossa on lastenallas sekä isommat uima-altaat, joissa on erilaisia vesisuihkuja ja -virtauksia. Löytyypä kylpylästä myös erinomainen vesiliukumäki, joten hurjapäät saavat nauttia vauhdista tässä kylpylässä.

Muidenkin listan kylpylöiden tavoin Holiday Club Caribia tarjoaa kattavat spa-palvelut, majoitusta sekä erittäin monipuoliset ravintolapalvelut.

Caribiassa on myös Hesburger, johon pääset niin hotellin puolelta sekä myös allasosastolta, joten voit herkutella uimisen lomassa, kun nälkä yllättää.

5. Regatta SPA

Hangon Regatta Spa kylpylä

Kylpylät Etelä-Suomessa voivat viedä myös tunnettuun kylpyläkaupunkiin Hankoon. Tunnelmallinen Regatta SPA on erittäin mainio kylpylähotelli. Voit yöpyä Lars Sonckin suunnitteleman jugend-rakennuksen uusituissa ja entisöidyissä huoneissa.

Jos haluat suunnata kylpylälomalle puolison kanssa, varaa huone esimerkiksi Regatta Tower Suite sviitistä.

Varsinainen kylpyläosasto tarjoaa upeat palvelut rentoutumiseen ja hauskanpitoon. Altaita löytyy 25-metrisen uima-altaan sekä lämmitetyn terapia-altaan muodossa. Saunomaan pääsee puolestaan höyrysaunaan sekä suomalaiseen saunaan.

Huomioi, että Regatta SPA kylpyläosasto on avoinna 1.6.-31.8. vain hotellissa yöpyville. Ajankohdan ulkopuolella kuka vain voi tulla nauttimaan kylpylän kauneudesta.

6. Scandic Aulanko

Scandic Aulanko

Scandic Aulanko on hyvä kylpylä Etelä-Suomessa, Hämeenlinnassa. Laadukkaita palveluita tarjoava kylpylähotelli soveltuu erityisesti koko perheen lomailuun.

Majoittuminen onnistuu laadukkaissa huoneissa, jotka tarjoavat tuttua Scandic-hotellien tyyliä.

Hotellista löytyy lisäksi herkullinen ravintola, jossa nauttia aamiaista, lounasta ja illallista. Herkuttelemaan pääsee myös kylpyläosaston Cafe & Restaurant Karlbergin tiloissa. Kylpyläosastolta löytyy myös allasbaari Lähde.

Kylpyläosasto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet uintiin ja rentoutumiseen.

Scandic Aulangon kylpylästä löytyy:

 • Kuntouinti- ja monitoimiallas
 • Laguuni
 • Poreallas
 • Lastenallas
 • Kylmäallas sekä ulkoallas

Kylpylässä on lisäksi vesiliukumäki kaikille hurjapäille.

Saunomaan pääsee naisten puolella suola- ja höyrysaunassa sekä perinteisessä saunassa. Miesten puolelta löytyy puolestaan eräsauna, höyrysauna sekä perinteinen sauna.

Spa-hotellit Etelä-Suomessa tarjoavat sauna- ja allasosastojen lisäksi usein erilaisia hoitoja ja kasvohoitoja sekä hierontoja voikin varata myös tämän kylpylän Day Spa-osastolta.

Lisätietoja sekä kylpylän aukioloajat löydät alta.

7. Lohja Spa

Lohja Spa kylpylä

Etelä-Suomen kylpylöihin kuuluu myös Lohjan upea Lohja Spa & Resort. Kylpylä tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja mahdollisuuksia rentoutua upeissa maisemissa.

Lohjan kylpyläosastolta löytyvät muun muassa:

 • Kaksi poreallasta
 • Kylmä- ja kuumavesialtaat
 • Kahluualtaat, joissa jalkapohjia hemmottelevia pyöreitä kiviä
 • Vesihieronta-allas
 • Ääniallas sekä vesiliukumäki, jotka soveltuvat kaikenikäisille uimareille
 • Kuntouima-allas

Lohjan kylpylän erinomaisiin palveluihin kuuluvat myös sen upeat saunat. Voit nauttia niin Koivu-saunan tunnelmasta, että nauttia lämpimän Tähti-saunan lumoavasta tuikkeesta.

Lisäksi kylpylässä on saatavilla erilaisia hoitoja, joten voit rentoutua todella kokonaisvaltaisesti.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

8. Långvik

Långvik kylpylä

Långvikin kylpylä on niitä upeimpia kylpylöitä Etelä-Suomessa. Saaristosta löytyvä kylpylä tarjoaa erinomaiset puitteet rentoutumiseen ja kaunista kylpylää voi suositella esimerkiksi pariskunnille tai kavereiden kanssa matkaaville. Kylpylästä on lyhyt matka Kirkkonummen keskustaan sekä Helsinkiin.

Långvikin Wellness kylpylän palvelut ovat todella laadukkaat.

Kylpyläosastolta löytyvät seuraavat altaat:

 • Kuntouima-allas
 • Kaksi poreallasta
 • Kylmäallas
 • Kahluualtaat

Perinteisen suomalaisen saunan lisäksi tässä Etelä-Suomen kylpylässä pääsee rentoutumaan höyry- ja infrapunasaunaan. Infrapunasaunoissa on televisiot, joten voit katsella ohjelmia rentoutuessa.

Kylpyläosastolta löytyy lisäksi viihtyisä Jacuzzi Bar. Baarissa on tarjolla kylmää juotavaa virkistämään kylpylähetkeä.

Erilaisia kylpylähoitoja on myös saatavilla.

9. Scandic Siuntio

Scandic Siuntio kylpylä Etelä-Suomessa

Hieman alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä löytyvä Scandic Siuntio tarjoaa mukavan kylpyläkokemuksen. Scandic-hotelliketjuun kuuluva kylpylähotelli on laadukas ja perinteinen, joten kun kaipaat jotakin tuttua ja turvallista, on kylpylä hyvä valinta.

Pääset nauttimaan kahdesta 25-metrin uima-altaasta allasosastolla. Lisäksi hotellissa on ulkoallas, jossa on kuitenkin -15 asteen pakkasraja. Lämmittelemään kylpylässä pääsee neljään eri saunaan sekä höyrysaunaan. Scandic Siuntion kylpyläosasto kuuluu kaikkien hotellivieraiden majoituksen hintaan.

Voit lisäksi tulla rentoutumaan kylpyläosastolle, sekä nauttia kuntosalin palveluista ilman majoitusta. Tällöin hinnat ovat aikuisilta alkaen 8 euroa ja 4-14-vuotiailta lapsilta 3 euroa.

10. Sveitsin uimala

Sveitsin kylpylä ilmasta

Ihanat kylpylät Etelä-Suomessa voivat viedä hemmottelemaan myös Hyvinkäälle. Aivan Hotelli Sveitsin vierestä löytyy nimittäin Sveitsin uimala, josta löytyy runsaasti niin sisä-, että ulkoaltaita. Alueella on lisäksi viihtyisä terapia- sekä poreallas.

Sveitsin uimala soveltuu erinomaisesti koko perheelle ja uinnin jälkeen voit piipahtaa uimalan kahvilaan nauttimaan pientä purtavaa.

Sveitsin uimala on avoinna vuoden 2022 kesällä seuraavanlaisesti aina 21.8. saakka:

Ulkoaltaat
Ma-pe klo 6.30-20.30
La-su 10.30-18.30

Sisäaltaat
Ma-pe klo 15.00-20.00
La-su klo 10.30-18.00

Mikäli yövyt Hotelli Sveitsissä, pääset uimalaan maksutta.

Sveitsin uimala on ehdottomasti yksi Hyvinkään nähtävyyksistä, joka tulee kokea kesälomareissun aikana.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Muista myös pääkaupunkiseudun kylpylät

Yltä löydät erinomaiset kylpylähotellit Etelä-Suomesta, joihin kuuluvat tietysti myös kylpylät pääkaupunkiseudulla. Sivuiltamme löydät näihin kylpylöihin oman artikkelin, niin voit tutustua niihin siellä. Alla olevalta kartalta näet kuitenkin myös nämä kylpylät.

Ei siis muuta kuin suunnittelemaan viihtyisää kylpylälomaa. Yllä mainitut kylpylät Etelä-Suomessa takaavat taatusti onnistuneen ja rentouttavan tunnelman!

Katso täältä myös Suomen parhaat kylpylät sekä Itä-Suomen kylpylät.

Jos olet kiinnostunut kylpylöistä erityisesti, niin suosittelemme tutustumaan tähän kylpylähotellit -sivustoon.

Etelä-Suomen kylpylät kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll