LomarengasLomarengas

Suosituimmat Rauman tapahtumat 2021 loma-ohjelmaan

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Raumalla sattuu ja tapahtuu läpi vuoden! Vireä kohde tarjoaa monipuolisesti kulttuuritapahtumia viihdyttämään lomalaisia. Olitpa liikkeellä Raumalla lasten kanssa tai aikuisporukalla, löydät taatusti mielenkiintoista tekemistä lomapäiviin. Tässä esittelyssä muutamat erinomaiset Rauman tapahtumat!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Suositut Rauman tapahtumat 2021

Rauman tapahtumakalenteri tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja ympäri vuoden. Kesä on tietenkin yleensä sitä vilkkainta aikaa, mutta tarjontaa riittää muulloinkin.

Alla ne tunnetuimmat ja suosituimmat Rauman tapahtumat, jotka löytyvät ohjelmakalenterista joka vuosi.

1. Rauman Pitsiviikko

Rauman pitsiviikot

Rauma tunnetaan pitsistään ja vuosittain kaupunki juhlii historiallista menneisyyttään pitsin osalta. Rauman pitsiviikko on täynnä perinteitä, paikallista kulttuuria sekä moderneja tuulahduksia.

Mikä parasta pitsiviikko on erittäin monipuolinen ja tapahtuma soveltuu hyvin myös lapsiperheille. Katso myös mitä muuta Rauma lapsille tarjoaa.

Niin pitsiviikko, että monet Rauman tapahtumat kesällä 2020 tietysti peruuntuivat koronasäännösten takia. Mutta tulevana kesänä pitsiviikot toivottavasti pystytään taas järjestämään normaalisti.

Suunnitelmien mukaan Rauman pitsiviikko 2021 järjestetään 17.-25.7.2021.

Artikkeli jatkuu alla
HintaopasHintaopas
Artikkeli jatkuu...

2. Raumanmeren Juhannus

Raumanmeren Juhannus

Raumanmeren Juhannus, eli RMJ, kuuluu Suomen tunnetuimpiin festivaaleihin. Otanlahden rannalla Raumalla järjestetty festari on nykyään keskittynyt elektroniseen tanssimusiikkiin. Festari on vetänyt monia maailman suurnimiä lavalla, mukaan lukien vuonna 2016 esiintyneen David Guettan. Myös suomalaisia huippunimiä on viihdyttänyt festarikävijöitä Raumalla.

Kuten niin monet muut Rauman tapahtumat vuoden 2020 osalta, myöskin RMJ peruttiin.

Valitettavaa on, että festarijärjestäjät ovat ilmoittaneet, että tapahtuma peruuntuu myös vuonna 2021.

Seuraavan kerran Raumanmeren Juhannus pyritään viettämään kesällä 2022.

3. Rauma Festivo

Rauma Festivo

Monet parhaat Rauman tapahtumat vievät juurikin musiikin vietäväksi. Toinen erinomainen musiikkijuhla on Rauma Festivo. Tämä kamarimusiikkifestivaali on järjestetty Raumalla jo peräti 35. kertaa.

Elokuussa 2020 Rauman tapahtuma järjestettiin digitaalisesti sekä ympäri Rauman.

Ilmaiskonsertteja pääsi kuuntelemaan muun muassa:

  • Pyhän Ristin kirkossa
  • Lönnströmin kotimuseon pihassa
  • Rauman taidemuseon pihassa

Vuoden 2021 ohjelmasta ei vielä ole tarkempaa tietoa, mutta normaalisti tapahtuma on järjestetty kesällä.

4. Rauma blues

Rauma Blues

Kuva: © Hans Lehtinen

Blues-musiikin ystävät viihtyvät puolestaan tässä huikeassa tapahtumassa Raumalla. Rauma Blues on keskittynyt juurikin blues-musiikin juhlistamiseen.

Festivaali on yleensä ollut kolmipäiväinen, jonka aikana niin suomalaiset, että kansainväliset muusikot viihdyttävät konserttisaleissa ja Rauman ravintoloissa. Tapahtuman aikana riittää niin isompia konsertteja, että intiimejä pienkeikkoja Rauman parhaissa kuppiloissa.

Rauma Blues tapahtuma pyritään järjestämään tänä vuonna 12.-14.8.2021. Liput tapahtumaan ovat myynnissä.

Huomioi myös, että mikäli olit ostanut liput tähän Rauman tapahtumaan 2020, konserttiliput käyvät sellaisenaan myös vuoden 2021 pääkonserttiin. Lippujen hinnat ovat alkaen 59,50 euroa.

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

5. Blue Sea Film Festival

Blue Sea Film Festival, Rauma

Rauman tapahtumat eivät ole vain musiikkia ja historiallisia perinteitä. Vuosittain kaupunki juhlistaa myös erinomaisia lyhytelokuvia. Blue Sea Film Festival järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 Rauman Elokuvakerho Ry:n 25-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Vuosien saatossa festivaali on juhlinut erilaisia teemoja, aina suomalaisesta animaatioelokuvasta elokuvallisiin selviytymistarinoihin.

Vuoden 2021 lyhytelokuvafestivaali järjestetään Raumalla elokuussa 19.-22.8.

Teemana on tänä vuonna pyrkimys tarjota elokuvia kaikkien makuun ja kaiken ikäisille. Tarkempi ohjelmisto ja tapahtumat ovat vielä auki ja varmistuvat kevään ja alkukesän aikana.

Jos olet kiinnostunut kulttuurista, niin kannattaa myös vierailla Rauman museoissa.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Ajankohtaiset tapahtumat Raumalla

Yllä siis esimerkkejä vuosittain järjestettävistä tapahtumista Raumalla. Jos taas mietit, että mitkä ovat parhaat Rauman tapahtumat tänään, kannattaa suunnaksi ottaa Rauman tapahtumakalenteri.

Rauman virallisilta sivuilta löytyy päivitetty lista päivän, viikon ja kuukauden tapahtumista, joten löydät sieltä taatusti vinkkejä ympäri vuoden. Sivuilta löytyy kaikki tulevat tapahtumat Raumalla ja tiedot kuinka hankkia esimerkiksi mahdolliset pääsyliput etukäteen.

Kaiken kaikkiaan, Rauma on erinomainen lomakohde, jossa riittää tekemistä ja nähtävää. Raumalle voi lähteä helposti viettämään pidennettyä viikonloppua tai kokemaan vaikkapa parhaat Rauman tapahtumat päiväretken merkeissä!

 

LomarengasLomarengas

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll