LomarengasLomarengas

Suosituimmat Rauman tapahtumat 2023 loma-ohjelmaan

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Raumalla sattuu ja tapahtuu läpi vuoden! Vireä kohde tarjoaa monipuolisesti kulttuuritapahtumia viihdyttämään lomalaisia. Olitpa liikkeellä Raumalla lasten kanssa tai aikuisporukalla, löydät taatusti mielenkiintoista tekemistä lomapäiviin. Tässä esittelyssä muutamat erinomaiset Rauman tapahtumat!

Artikkeli jatkuu...

Suositut Rauman tapahtumat 2023

Rauman tapahtumakalenteri tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja ympäri vuoden. Kesä on tietenkin yleensä sitä vilkkainta aikaa, mutta tarjontaa riittää muulloinkin.

Alla ne tunnetuimmat ja suosituimmat Rauman tapahtumat, jotka löytyvät ohjelmakalenterista joka vuosi.

1. Rauman Pitsiviikko

Rauman pitsiviikot

Rauma tunnetaan pitsistään ja vuosittain kaupunki juhlii historiallista menneisyyttään pitsin osalta. Rauman pitsiviikko on täynnä perinteitä, paikallista kulttuuria sekä moderneja tuulahduksia.

Mikä parasta pitsiviikko on erittäin monipuolinen ja tapahtuma soveltuu hyvin myös lapsiperheille. Katso myös mitä muuta Rauma lapsille tarjoaa.

Vuonna 2023 Rauman pitsiviikot järjestetään 22.-30.7.2023.

Pitsimissi vierailee eri tapahtumissa läpi vuoden, kuten esimerkiksi Rauman joulussa tonttujen yönä.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

2. Raumanmeren Juhannus

Raumanmeren Juhannus

Raumanmeren Juhannus, eli RMJ, kuuluu Suomen tunnetuimpiin festivaaleihin. Otanlahden rannalla Raumalla järjestetty festari on nykyään keskittynyt elektroniseen tanssimusiikkiin. Festari on vetänyt monia maailman suurnimiä lavalla, mukaan lukien vuonna 2016 esiintyneen David Guettan. Myös suomalaisia huippunimiä on viihdyttänyt festarikävijöitä Raumalla.

Tämän vuoden artisteihin lukeutuvat: Lost Frequencies, JVG, Gettomasa, Sexmane, Gasellit, Felix Jaehn ja paljon muita!

Raumanmeren juhannus järjestetään 22.-24.6.2023. 

3. Rauma Festivo

Rauma Festivo

Monet parhaat Rauman tapahtumat vievät juurikin musiikin vietäväksi. Toinen erinomainen musiikkijuhla on Rauma Festivo. Tämä kamarimusiikkifestivaali on järjestetty Raumalla jo peräti 36 kertaa.

Tänä kesänä kamarimusiikista nautitaan Raumalla 1.-5.8.2023.

4. Rauma blues

Rauma Blues
Kuva: © Hans Lehtinen

Blues-musiikin ystävät viihtyvät puolestaan tässä huikeassa tapahtumassa Raumalla. Rauma Blues on keskittynyt juurikin blues-musiikin juhlistamiseen.

Festivaali on yleensä ollut kolmipäiväinen, jonka aikana niin suomalaiset, että kansainväliset muusikot viihdyttävät konserttisaleissa ja Rauman ravintoloissa. Tapahtuman aikana riittää niin isompia konsertteja, että intiimejä pienkeikkoja Rauman parhaissa kuppiloissa.

Rauma Blues tapahtuma järjestetään tänä vuonna 10.-12.8.2023.

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

5. Blue Sea Film Festival

Blue Sea Film Festival, Rauma

Rauman tapahtumat eivät ole vain musiikkia ja historiallisia perinteitä. Vuosittain kaupunki juhlistaa myös erinomaisia lyhytelokuvia. Blue Sea Film Festival järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 Rauman Elokuvakerho Ry:n 25-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Vuosien saatossa festivaali on juhlinut erilaisia teemoja, aina suomalaisesta animaatioelokuvasta elokuvallisiin selviytymistarinoihin.

Vuoden 2023 lyhytelokuvafestivaali järjestetään Raumalla elokuussa 17.-20.8.2023.

Teemana on tänä vuonna pyrkimys tarjota elokuvia kaikkien makuun ja kaiken ikäisille. Tarkempi ohjelmisto ja tapahtumat ovat vielä auki ja varmistuvat kevään ja alkukesän aikana.

Jos olet kiinnostunut kulttuurista, niin kannattaa myös vierailla Rauman museoissa.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Ajankohtaiset tapahtumat Raumalla

Yllä siis esimerkkejä vuosittain järjestettävistä tapahtumista Raumalla. Jos taas mietit, että mitkä ovat parhaat Rauman tapahtumat tänään, kannattaa suunnaksi ottaa Rauman tapahtumakalenteri.

Rauman virallisilta sivuilta löytyy päivitetty lista päivän, viikon ja kuukauden tapahtumista, joten löydät sieltä taatusti vinkkejä ympäri vuoden. Sivuilta löytyy kaikki tulevat tapahtumat Raumalla ja tiedot kuinka hankkia esimerkiksi mahdolliset pääsyliput etukäteen.

Kaiken kaikkiaan, Rauma on erinomainen lomakohde, jossa riittää tekemistä ja nähtävää. Raumalle voi lähteä helposti viettämään pidennettyä viikonloppua tai kokemaan vaikkapa parhaat Rauman tapahtumat päiväretken merkeissä!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll