LomarengasLomarengas

Rauma

Länsirannikolla sijaitseva Rauma on monille suomalaisille tuttu pitsiviikosta ja silakkamarkkinoista, mutta moni on täysin tietämätön muista Rauman alueen nähtävyyksistä, kuten Sammallahdenmäen pronssiaikaisista hautaröykkiöistä tai Rauman saariston kätketyistä helmistä. Rauma sopii erittäin hyväksi kesäretkikohteeksi, jossa ehdottomasti kannattaa viipyä myös yön yli, sillä Rauman alueella on myös toinen toistaan persoonallisempia majoituspaikkoja. Miltä kuulostaisi esimerkiksi yö Rauman saaristossa satavuotta vanhassa hirsimökissä kesäisen myrskyn aikaan?

Artikkeli jatkuu...

Vanha Rauma – historialliset nähtävyydet

Käytännössä koko Vanha Rauma on kuin suuri ulkomuseo. Alueella kävellessä tuntuu kulkeutuneen satoja vuosia taaksepäin ja Vanhan Rauman alue kuuluukin UNESCO:n maailmanperintökohteisiin historiallisuutensa vuoksi. Talojen omistajat arvostavat ja ylläpitävät talojen tarinaa, jolloin vierailusta jää mieleen hyvin aito kokemus. Muihin Suomen vanhoihin puutaloalueisiin nähden Rauman talot ovat paljon koristeellisempia, joten kannattaa kiinnittää huomio siihen. Lisäksi erittäin mielenkiintoista Vanhan Rauman taloissa on se, että jokaisella talolla on oma nimensä, joka on merkitty talojen seinässä oleviin tauluihin. Nimi kertoo aina jotain talon historiasta, joten niitä kannattaa tutkia!

Lisäksi Vanhassa Raumassa on esimerkiksi Suomen kapein katu Kitukränn, jonka alussa ja lopussa on ohjeita tullin kautta saapuneille. Kannattaa myös ehdottomasti poiketa Rauman raatihuoneen torilla ihastelemassa erittäin vanhaa raatihuoneen rakennusta. Vanhan Rauman alueen reunamilta löytyy myös todella komea 1500-luvun alussa rakennettu kirkko, joka on alun perin toiminut luostarin kirkkorakennuksena.

Täältä löydät kaikki Rauman nähtävyydet.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Rauma tapahtumat kesäisin

Kesän festareiden, kuten Rauma Festivon ja Rauma Bluesin lisäksi Rauman kesä on täynnä tapahtumia. Heinäkuun lopussa Raumalla järjestetään muuallakin suomessa tunnettu pitsiviikko, jolloin voi tutustua pitsin nypläykseen, mutta nähdä myös paljon muuta! Usein tapahtumaan liittyy erilaisia näytöksiä ja lisäksi koko tapahtuman ajan on avoimet pihakirppikset, jolloin saa hyvän tilaisuuden myös kurkata usein lukossa oleviin Vanhan Rauman sisäpihoihin.

Toinen erittäin tunnettu tapahtuma Raumalla on syksyn alussa järjestettävät silakkamarkkinat. Tapahtuma ei ole ainoastaan silakan tuoksuinen, vaan tapahtuma tuo paikalle myös monen muunlaisia myyntikojuja, kuten mausteita, sukkia ja muita käsitöitä.

Katso täältä suosituimmat Rauman tapahtumat.

Rauman kahvilat ja ravintolat

Raumalla ravintolat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja, joten useammallekin päivälle riittää erilaista syötävää. Lounaspaikkoja on monia, mutta ehdottomasti kannattaa tutustua Wanhan Rauman Kellariin, Ravintola Kalatoriin ja Ravintola Kapteeninhuoneeseen. Kahviloista mainitsemisen arvoinen on Vanhan Rauman alueella sijaitseva Wanhan Rauman KaffeBar, joka tarjoaa tuoreita leivoksia joka päivä.

Rauman majoitus

Rauman majoitusvaihtoehdot ovat erittäin kattavat. Valittavana on useita hotelleja, Bed and Breakfast majoituksia ja esimerkiksi yksi Suomen ainoista viiden tähden leirintäalueista. Majoitusvaihtoehtoja kannattaa myös etsiä Rauman saaristosta, josta löytyy ikimuistoisia mökkejä luonnon helmasta. Nykyisin Raumalla on mahdollista yöpyä myös paikallisten luona ja nämä yöpymiset ovat varattavissa Airbnb:n kautta.

Rauman vesitorni

Jos haluaa nähdä kauniit maisemat koko Rauman ylle, on Rauman vesitorni ehdoton kohde. Vesitornin huipulta näkee pitkälle horisonttiin ja varsinkin auringonlaskun aikaan tornin juureltakin näkyvä maisema on huikea. Vanhan vuonna 1934 rakennetun tornin ympärille on rakennettu vuonna 1964 uusi torni, joka muodostaa rakennuksesta uniikin yhdistelmän vanhaa ja uutta. Vesitornissa on myös hyvätasoinen kahvila-ravintola Torni.

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll