Rauman nähtävyydet – Historiallinen kaupunki satakunnassa

Satakunnan maakunnassa sijaitseva Rauma tarjoaa monenlaista tekemistä kaiken ikäisille. Rauma on merkittävä osa Suomen historiaa, sillä se on Suomen neljänneksi perustettu kaupunki vuonna 1442. Rauman nähtävyydet pitävätkin sisällään monia hyvin säilyneitä historiallisia rakennuksia, kuten Rauman kirkko, joka on vihitty käyttöön jo 1520-luvulla.

Rauman nähtävyydet Top 10

Kesäkaupunkina tunnettu Rauma ihastuttaa kaikki matkailijat varmasti, sillä tekemistä ja näkemistä on jokaiseen makuun. Suurin osa nähtävyyksistä sijoittuu Vanhan Rauman alueelle, mutta nähtävää on myös kauempana Rauman keskustasta, Rauman saaristoa unohtamatta.

Artikkeli jatkuu...

Nähtävyydet Vanhan Rauman alueella

Vanha Rauma on erittäin sympaattinen matkakohde. Itsessään koko Vanhan Rauman alue on jo nähtävyys ja se itseasiassa kuuluu myös UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Rauman kaupungista löytää selkeiden tienviittojen avulla helposti Vanhan Rauman alueelle historiallisten nähtävyyksien luo.

1. Vanha raatihuone ja kauppatori

Vanha raatihuone, Rauma

Alkuperäisessä asussa säilynyt Rauman raatihuone kuvastaa 1700-luvun Suomen kaupunkiarkkitehtuuria. Raatihuoneen on suunnitellut Turun kaupunginarkkitehti Christian F. Schröder ja se on valmistunut vuonna 1776. Tyyliltään rakennus on myöhäisbarokkia. Nykyisin rakennuksessa sijaitsee Rauman museo. Poikkea kesäpäivänä raatihuoneen edessä olevalle kauppatorille torikahville ja ihastele tätä historiallista miljöötä niin sisältä kuin ulkoa.

Kotisivut: https://www.rauma.fi/museo/vanha-raatihuone/

2. Kotimuseo Marela

Kotimuseo Marela, Rauma

Varakkaan laivanvarustajaperheen elämää esittelevä kotimuseo Marela lumoaa historiallaan kaikki vierailijat. Päärakennus on rakennettu vuonna 1825 ja taloa kiertäessä ei voi olla ajattelematta mitä kaikkea talon seinät ovat nähneet melkein 200 vuoden aikana.

Kotisivut: https://www.rauma.fi/museo/marela/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

3. Rauman taidemuseo

Rauman taidemuseo, Rauma

Rauman taidemuseossa esitellään vaihtuvia näyttelyitä niin klassisen taiteen kuin nykytaiteenkin parista. Museon pysyvä perusnäyttely on rakennettu Eino Valtosen kokoelmasta, joka vuonna 2009 Rauman kaupungille lahjoitettiin. Kokoelmassa on merkittäviä teoksia suomalaisilta taiteilijoilta, kuten Albert Edelfeltiltä ja Eero Järnefeltiltä.

Kotisivut: https://www.raumantaidemuseo.fi/

4. Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot

Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot

Pyhän Kolminaisuuden kirkko on rakennettu tämän hetkisen tutkimuksen mukaan jo 1400-luvulla tai kenties aikaisemminkin, jolloin kyseessä oli puukirkko. Puukirkon tilalle on kuitenkin rakennettu kivinen kirkko noin 1495-1505, jonka perustukset ovat edelleen nähtävillä. Kirkko tuhoutui pahoin vuoden 1640 Rauman kaupunkipalossa, jonka jälkeen Rauman seurakunta otti käyttöön vanhan fransiskaaniluostarin kirkon.


Scandic
Kesäyöt alkaen 99 €!

Juuri nyt varaat kesän hotelli- ja kylpyläyöt kampanjahintaan hotelleihin kuudessa maassa.

Varaa lomasi täältä »

5. Rauman kirkko

Rauman kirkko

Pyhän Ristin kirkko sijaitsee Vanhan Rauman reunamilla. Keskiaikainen kivikirkko on alunperin rakennettu fransiskaaniluostarin kirkoksi 1520-luvulla. Reformaation jälkeen kirkko oli pitkään tyhjillään, mutta Pyhän Kolminaisuuden kirkon palon jälkeen kirkko otettiin käyttöön luterilaisena kirkkona. Pyhänristin kirkon torni on rakennettu vasta vuonna 1816, jonka rakentamiseen on käytetty Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioiden kiviä.

Kotisivut: https://www.raumanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/pyhan-ristin-kirkko

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Rauman nähtävyydet lapsille

Raumalla on myös monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä lapsille. Kannattaa katsoa säätiedote etukäteen ja hyvällä ilmalla suunnata Sammallahdenmäen muinaisille hautaröykkiöille tai saaristoon. Huonon ilman yllättäessä voi paeta Rauman museoiden, kuten mielenkiintoisen merimuseon suojiin.

6. Sammallahdenmäki

Sammallahdenmäki kiviröykkiö

Erittäin mielenkiintoinen retkeilykohde lasten kanssa on UNESCO:n maailmanperintölistallekin kuuluva Sammallahdenmäki ja sen pronssikautiset haudat. Maasto on helppokulkuista, joten sopii myös pienemmille lapsille. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana hautaröykkiöiden ympäristössä olevien kivien suhteen.

Jos suuntana on Rauma lasten kanssa, niin poiketkaa matkan varrella Sammallahdenmäellä perheen kanssa.

Kotisivut: https://www.sammallahdenmaki.fi/

7. Rauman museot

Rauman merimuseo

Loistavia kohteita lasten kanssa on esimerkiksi Kalliokadulla sijaitseva Rauman merimuseo, joka tarjoaa kaikenikäisille monenlaista tutkittavaa ja opittavaa. Museon vetonaula on todella iso kaskelotin leukaluu. Lisäksi vanhasta merikoulusta museoksi muokattu rakennus on itsessään jo nähtävyys. Huomattavaa on se, että esineistöön ei saa koskea.

Löydä täältä kaikki Rauman museot.

Kotisivut: https://rmm.fi/

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Raumalla

Rauman läheltä löytyy myös muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten nämä seuraavat:

8. Rauman saaristo

Rauman saaristo

Ei myöskään kannata unohtaa Rauman kaunista saaristoa, josta löytää Turun alueen saariin verrattuna paljon hiljaisempia ja vähemmän suosittuja vaihtoehtoja. Todella vanha ja ainutlaatuinen matkustuskohde on esimerkiksi Reksaari, joka tarjoaa monien luontopolkujen lisäksi myös erittäin kauniin yöpymispaikan.

9. Kiikartorni

Kiikartorni, Rauma

Fåfängan niemessä sijaitseva Kiikartorni on vuonna 1992 valmistunut 18,6 metriä korkea näkötorni. Torni on rakennettu satavuotta edellisen Kiikartornin rakentamisen jälkeen Rauman merimuseoyhdistyksen toimesta. Edellinen Kiikartorni oli siis rakennettu 1892,  jonka avulla valvottiin Rauman satamaan saapuvia laivoja. Laivan tullessa tornilta näytettiin merkkejä laivanpurkajille laivan saapumisesta. Sähköisten viestintävälineiden saavuttua alkuperäinen torni jäi hyödyttömäksi ja purettiin.

10. Kylmäpihlajan majakkasaari

Kylmäpihlajan majakkasaari, Rauma

Aivan avomeren reunalla sijaitseva karu Kylmäpihlajan majakkasaari lumoaa ainutlaatuisuudellaan. Saarella oleva majakka on noin 36m korkea ja sen näköalatasanteelta saa upeat maisemat auringon nousuun tai laskuun kohti merta. Majakkasaarelle pääsee päivittäin liikennöivällä vesibussilla ja saarella on muun muassa myös ravintola- hotelli- ja kahvilapalveluita. Talviaikoina majakka on suljettu.

Kotisivut: http://www.kylmapihlaja.com/

Rauman nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll